HERREMAD
MENU 01. Mar. 2022 |
Fransk løgsuppe
Franske koteletter
Crepes Suzette
|
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022 |
Fransk løgsuppe Ingredienser til 4 personer:
|
300 g løg (pillet vægt) |
|
30 g smør |
|
1 spsk. Hvedemel |
|
10 dl. Hønsebouillon |
|
Salt |
|
Peber |
|
4 skiver toastbrød, fint |
|
100 g parmaost
|
|
Fransk løgsuppe
Fremgangsmåde:
- Pil løg og skær dem i fine ringe.
- Smelt fedtstoffet (smør) i en stor suppegryde.
- Læg løg i og steg dem til de er blanke (men må ikke blive
brune.)
- Drys melet over, og rør det godt sammen.
- Spæd det med bouillon, og lad det koge ca. 15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen og skru helt op, helst med grill.
- Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.
- Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle, og læg en
brødskive øverst i hver skål.
- Drys ost over og gratinér midt i ovnen ca. 1 minut til osten er
gylden.
- Serveres straks.
|
Franske koteletter Ingredienser til 4 personer:
|
6 koteletter |
|
3 store løg |
|
3 æbler |
|
Tomatpure |
|
¾ l piskefløde |
Tilbehør: Kortoffelmos
|
1 kg kartofler |
|
50 g smør |
|
1,5 dl. mælk |
|
Salt |
|
Peber
|
|
Franske koteletter
Fremgangsmåde:
- Brun koteletterne.
- Læg de brunede koteletter i et ildfast fad.
- Riv løg og æbler groft på rivejern.
- Bland æbler og løg og kom det oven på koteletterne.
- Kom tomatpure over.
- Hæld piskefløden ned til koteletterne og sæt dem i ovnen 40-50
minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.
- Under bagningen overhældes koteletterne med fløden fra fadet –
måske med kulør.
Tilbehør: Kartoflelmos
- Kartoflerne skrælles og koges – til kartoffelmos.
- Tilsæt smør og mælk
- Smag til med Salt og peber
|
Crepes Suzette Ingredienser til 4 personer:
|
1 vaniljestang |
|
3 spsk sukker |
|
3 æg |
|
2,5 dl mælk |
|
1 dl øl eller hvidtøl |
|
1 knivspids salt |
|
125 g hvedemel |
|
Smør til stegning |
Appelsinsouce
|
45 g sukker |
|
45 g smør |
|
50 g mandler, smuttede og
hakkede |
|
2 øko appelsiner,
friskpresset saft herfra og en smule fintrevet skal |
|
0,50 dl grand marnier eller
Cointrea |
|
1 appelsin skåret i både,
fileterede |
|
4 kugler Vaniljeis |
|
Crepes Suzette
Fremgangsmåde:
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i
sukker.
- Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål og pisk det
sammen med sigtet hvedemel.
- Pisk dejen godt sammen, og lad den hvile i 30 minutter.
- Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges
de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune.
- Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen
tilberedes.
Appelsinsouce
- Smelt sukker på en pande ved middel varme.
- Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret, og rør det sammen
med en paletkniv.
VIGTIGT: Sørg for at emhætten er slukket og pas godt på ved næste
step!
- Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig
for det kan give høje flammer mens alkoholen brænder af.
- Hæld appelsinsaften og appelsinfiletterne på panden, når du ikke
kan se flammer og sluk for varmen.
- Fold de tynde crepes pandekager til trekanter.
- Vend dem i appelsinsaucen på panden, og anret på tallerkener med
en kugle vaniljeis.
- Fordel resten af appelsinsaucen og appelsinfiletter på
tallerknerne
|