HERREMAD 
   MENU 22. Feb. 2022

 

Tapas

Gitte og Sussi

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyldte snack-tomater:

Ingredienser:

 

bullet

Tomater

bullet

Hvidvinseddike

bullet

Salt og peber

bullet

Mayonnaise

bullet

Dijonsennep

bullet

Citronsaft

bullet

Rejer

bullet

Diverse pynt/tilbehør…
# salat, dild, citron eller andet….

Fyldte snack-tomater:

Fremgangsmåde:
 
  1. Skær toppen af tomaten ved stilken og udhul den.
  2. Kom eddike,salt og peber i tomaterne og mariner dem en times tid.
  3. Imens afdryppes rejerne og mayonnaisen smages til med sennep, citron, salt og peber.
  4. Hæld eddike ud af tomaterne.
  5. Fyld tomaterne med rejer og mayo, pift dem op med noget pynt og server noget brød til.

 

Vagtelæg i “ cocotte”:

Ingredienser:

bullet

10 Skiver af røget filet el bacon

bullet

250 g Spinat

bullet

Smør

bullet

Salt, peber

bullet

10 Vagtelæg

bullet

Ørredrogn

 

Vagtelæg i “ cocotte”:

Fremgangsmåde:

  1. Damp spinaten i smør, smag til og afdryp det lidt
  2. Læg en skive filet i en “cocotte” ( her er det en muffinform…)
  3. Her efter en klat spinat og til sidst et vagtelæg
  4. Bag i ca 10 til 15 min v/ 160 grader
  5. Nydes lun eller kold, pyntet med ørredrogn
     

 

Spinatvafler:

Ingredienser:

bullet1 dl sødmælk
bullet1 æg
bullet55 g mel
bullet50 g hakket afdryppet spinat
bullet1 tsk bagepulver
bulletSalt og peber
bulletSmør eller olie til stegning i vaffeljern

 

Spinatvafler:

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel med salt og peber
  2. Rør resten i og bag
Pocherede æg:

Ingredienser:
 
bulletÆg
bulletOlie
bulletHusholdningsfilm
bulletGryde med vand

 

 

Pocherede æg:

Fremgangsmåde:

  1. Læg et stykke film i en kop
  2. Kom lidt olie på filmen
  3. Slå ægget ud i filmen og luk den
  4. Bring vandet i kog og hold den derefter lige under kogepunktet
  5. Kom et par æg i af gangen
  6. Ca 6 min til smilende alt efter størrelsen på ægget
“ Mørbrad ala Østen”:

Ingredienser:

bullet1 mørbrad eller svinefilet
bulletRejer
bulletForårsløg
bulletCashewnødder
bulletRød peberfrugt
bulletBønnespire
bullet½ dl soja
bullet½ dl olie
bullet½ dl sesamolie
bullet4 spsk østerssauce
bullet1 spsk sesamfrø
bullet1 fed hvidløg
bullet1 appelsin saft og skal
bulletFriskrevet ingefær
bulletSalt og peber

 

“ Mørbrad ala Østen”

Fremgangsmåde:

  1. Rist sesamfrø på panden
  2. Bland alle ingredienserne sammen, lad dressingen hvile
  3. Snit forårsløg og peberfrugt fint
  4. Bland med nødder, bønnespire og rejer
  5. Vend det i dressingen
  6. Anret med mørbraden

 

Basilikumkartofler:

Ingredienser:
 
bulletSmå kartofler
bullet1 potte basilikum
bullet1 dl hvid balsamico
bullet4 dl olie
bullet1 fed hvidløg
bulletSalt og peber

 

Basilikumkartofler:

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne
  2. Blend alle ingredienserne og vend det i de kogte kartofler
Chilimarmelade:

Ingredienser:
 
bullet300 g rød peber i tern
bullet2 stk rød chili
bullet200 g revet ingefær
bullet200 g rørsukker
bullet1¼ dl hvidvinseddike

 

Chilimarmelade:

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser og kog i ca 20 min.
  2. Blend med stavblender
Chokolademousse i 3 farver:

Ingredienser:
 
bullet4 æggeblommer
bullet45 gr sukker
bullet75 gr chokolade (mørk, lys, hvid)
bullet3 dl letpisket fløde

 

 

 

Chokolademousse i 3 farver:

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer og sukker tykt
  2. Smelt chokoladen i vandbad, hold øje da det kan drille….
  3. Bland æggemasse og chokolade
  4. Vend flødeskummet i
  5. Fordel i glas
  6. Gentag processen med de 2 andre chokolader
Laksemousse:

Ingredienser:
 
bullet400 gr fersk laks
bulletSalt og peber
bullet2 æg
bullet½ dl hvidvin
bullet2 dl fløde
bulletDild
bulletChili/mango krydderi

 

Laksemousse:

Fremgangsmåde:

  1. Blend laksen med salt og peber
  2. Kør æg og hvidvin i
  3. Kør fløden i
  4. Sprøjtes i forme
  5. Bages i vandbad i ovnen v/ 120 c
  6. Afkøles og vendes i hakket dild og chili/mango krydderi
Marinerede appelsinfileter:

Ingredienser:
 
bulletFileter af 4 appelsiner
bullet2 dl appelsinsaft
bullet½ vaniljestang
bullet3 spsk rørsukker

 

Marinerede appelsinfileter:

Fremgangsmåde:

bulletKog saft, vanilje og sukker sammen, til det halve
bulletHældes over fileterne
bulletAfkøles
Glaskaramel:

Ingredienser:
 
bullet100 gr flormelis

 

 

 

Glaskaramel:

Fremgangsmåde:

  1. Smelt flormelis
  2. Afsættes på bagepapir, stryges med palet


DET SKAL GÅ HURTIGT!!!

Små syltede tomater:

Ingredienser:
 
bullet500 g små tomater
bullet1 spsk balsamico
bullet1 spsk honning
bullet1 dl olie
bulletsalt og peber
bulletFrisk timian el. rosmarin
bulletRucola
bulletDrys af en slags, ristede solsikkekerner eksempelvis

 

Små syltede tomater:

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og prik tomaterne med spidsen af en urtekniv
  2. Kom tomaterne op i en skål og bland, sammen med resten af ingredienserne
  3. Kommes på plade med bagepapir
  4. “ Syltes “ v/ 150 c i 30-40 min, de skal karamellisere
  5. Anret dem med rucola og drys
Estragonmayo:

Ingredienser:
 
bullet2 bæger hele æg
bullet5 dl olie
bullet1 spsk grov sennep
bullet1 fed presset hvidløg
bullet1 stor spsk frisk estragon ( frost )
bulletLidt citronsaft
bulletSalt og peber

 

Estragonmayo:

Fremgangsmåde:

  1. Rør æggene seje med salt
  2. Kom sennep, hvidløg og estragon i
  3. Kom olie i under piskning
  4. Smag til….

 

Purløgsmayo:

Ingredienser:
 
bullet2 bæger hele æg
bullet5 dl olie
bullet1 stor spsk frisk purløg ( frost )
bulletLidt citronsaft
bulletSalt og peber

 

Purløgsmayo:

Fremgangsmåde:

  1. Rør æggene seje med salt
  2. Kom sennep, hvidløg og estragon i
  3. Kom olie i under piskning
  4. Smag til….

 

 

Basis Mayo:

Ingredienser:
 
bullet2 bæger hele æg
bulletSalt og peber
bullet0,5 dl olie

 

Basis Mayo:

 

“ Svine Bolcher “:

Ingredienser:
 
bulletNakkefilet ( Salt nakkefileten i et par dag, kog den i suppe til den falder fra hinanden )
bulletAndefedt
bulletPanko Rasp
bulletÆg
bulletMel
bulletOlie til at stege i

 

“ Svine Bolcher “:

Fremgangsmåde:

  1. Afkøl den kogte nakkefilet og træk kødet fra hinanden
  2. Kom en smule andefedt i og form små kugler af kødet
  3. Paner kuglerne i mel, æg og rasp
  4. Steg i olie


Serveres som snack med dip, eksempelvis purløgsmayo

 

Rilette af gris:

Ingredienser:
 
bulletNakkefilet ( se opskriften på “ svine bolcher “)
bullet200 g estragonmayo
bullet20 finthakkede chornichoner
bullet1 finthakket rødløg
bulletSalt og peber

 

Rilette af gris:

Fremgangsmåde:

  1. Bland mayo, chornichoner, rødløg, salt og peber
  2. Vend det plukkede nakkefilet i
  3. Anrettes og pyntes med syltede rødløg og hakket forårsløg

 

Syltede rødløg:

Ingredienser:
 
bullet5 rødløg
bullet2 dl eddike
bullet2 dl sukker
bullet1 dl vand

 

 

Syltede rødløg:

Fremgangsmåde:

  1. Pil rødløgene, halver og skær dem i tynde stykker
  2. Kom løgene i atamonskyllede glas
  3. Kog eddike, sukker og vand sammen og hælde dem over løgene


Holder længe, hvis de står på køl

 

Hurtigt madbrød:

Ingredienser:
 
bullet50 g smør
bullet2 dl mælk
bullet½ dl creme fraiche
bullet25 g gær
bullet1 tsk sukker
bullet1 tsk salt
bullet1 ½ tsk tørret rosmarin
bullet350 g hvedemel
bulletMælk og oregano til pensling og drys

 

Hurtigt madbrød:

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør tilsæt mælk
  2. Hæld massen i en skål og tilsæt creme fraiche
  3. Kom resten af ingredienserne i, hold lidt mel tilbage….
  4. Slå dejen sammen, ælt den godt igennem på bordet
  5. Form dejen til et fladt rundt brød ( ca 28 i dia )
  6. Læg det på bagepapir
  7. Rids brødet næsten igennem, så der dannes 8 el 16 stykker
  8. Pensel med æg og drys med rosmarin
  9. Sæt brødet i en kold ovn, 225 c traditionel ovn
  10. Bag ca 20 min

 

Sesam snack:

Ingredienser:

bulletTortillas
bullet1 æggeblomme
bullet1 spsk smeltet smør
bulletSesam
Sesam snack:

Fremgangsmåde:

  1. Bland æggeblomme og smør
  2. Pensel en tortilla
  3. Del den i 8 stk
  4. Bages ca 8-10 min v/ 180

 

 

Saltmandler:

Ingredienser:

bulletMandler
bulletOlie
bulletSalt
Saltmandler:

Fremgangsmåde:

  1. Smut mandlerne og læg dem på køkkenrulle, så fugten fjernes
  2. Kom et tyndt lag olie på en stegepande
  3. Olien varmes op og mandlerne kommes på
    De ristes og vendes hyppigt 10 til 15 min, de skal være gyldne
  4. PAS PÅ MED VARMEN!!!!
  5. Dryp mandlerne af i en si, vendes med salt mens de stadigvæk er varme

 

 

Lakridsmandler:

Ingredienser:

bulletMandler
bulletLakridspulver
Lakridsmandler:

Fremgangsmåde:

  1. Smut mandlerne og læg dem på køkkenrulle, så fugten fjernes
  2. Kom et tyndt lag olie på en stegepande
  3. Olien varmes op og mandlerne kommes på
    De ristes og vendes hyppigt 10 til 15 min, de skal være gyldne
  4. PAS PÅ MED VARMEN!!!!
  5. Dryp mandlerne af i en si, vendes med lakrids mens de stadigvæk er varme

 

 

“ Pastasnack “:

Ingredienser:

bulletEn pakke frisk pasta “ Fettuccine”
bulletOlie
bulletSalt

 

“ Pastasnack “:

Fremgangsmåde:

  1. Kog pastaen efter anvisningen
  2. Dryp af i sigte
  3. Bred pastaen ud på bagepapir og tør den i ovnen v/ 70 c
  4. Varm olien op
  5. Bræk pastaen lidt i stykker og steg den i olien
  6. Læg det på fedtsugende papir
  7. Drys med salt inden servering

 

 

Sprøde forårsruller:

Ingredienser:

bullet1 finthakket løg
bullet3 fed finthakket hvidløg
bullet250 g hakkede champignon
bullet400 g hakket svinekød
bullet1 groftrevet gulerod
bullet1 tsk finthakket rød chili
bullet1 spsk fintrevet ingefær
bullet1 spsk fishsauce
bullet1 spsk soya
bullet1 tsk sukker
bullet1 tsk olie
bullet35 g glasnudler
bulletVand til pensling
bulletOlie til stegning

 

Sprøde forårsruller:

Fremgangsmåde:

  1. Sautere løg, hvidløg og svampe
  2. Kom svinekødet og de resterende ingredienser til fyldet på og steg til kødet er gennemstegt
  3. Smag til med ingefær, fishsauce, salt og peber
  4. Tilbered glasnudlerne efter anvisning på pakken
  5. Kom fyld og glasnudler på forårsrulledejen og rul fra hjørnet, pensel med vand i sammenføjningen
  6. Steg rullerne i olie

 

 

Rispapir med grøntsager/ laks:

Ingredienser:

bullet1 rød peberfrugt
bullet2 gulerødder
bullet¼ agurk eller squash
bullet3 forårsløg
bullet50 g sukkerærter
bulletBasilikum
bullet½ mango
bullet1 avocado
bulletLimesaft
bulletRispapir
bulletLaks
bulletChilimarmelade

 

Rispapir med grøntsager/ laks:

Fremgangsmåde:

  1. Skær grøntsagerne og mango i tynde strimler
  2. Ditto med avocado, kom limesaft på
  3. Læg et rispapir i blød i vand, ca 10 sekunder
  4. Kom grøntsager og basilikum på og rul sammen
     

Skal de være med laks, lægges det i mellem grøntsagerne

 

 

Mangochutney til ost, dressing, rejer eller..:

Ingredienser:

bullet1 hakket løg
bullet2 fed presset hvidløg
bullet1 moden mango
bullet1 rød finthakket chili
bullet½ dl sukker
bulletLidt vaniljesukker
bullet3 spsk hvidvinseddike
bullet¾ dl vand
bulletSalt

 

Mangochutney til ost, dressing, rejer eller…:

Fremgangsmåde:

  1. Sauter løget, tilsæt hvidløg og sauter yderligere
  2. Tilsæt resten, undtagen salt og lad det simre indtil mangoen er mør
  3. Smag til med salt og evt lidt mere eddike

 

 

Rejer i mango:

Ingredienser:

bulletMangochutney
bulletCremefraiche
bulletFriskhakket dild
bulletRejer

 

Rejer i mango:

Fremgangsmåde:

  1. Rør mangochutneyen med lidt cremefraiche
  2. Kom rejer og dild i, smag til
  3. Anrettes på fad, i hjertesalat eller i små portionsskåle

 

 

Puffede ris:

Ingredienser:

bullet7,5 dl vand
bullet200 g grødris
bullet15 g salt

 

Puffede ris:

Fremgangsmåde:

  1. Giv alle ingredienserne et opkog, lad det simre under låg i 30 min
  2. Tag gryden fra varmen og lad det trække i en times tid
  3. Bred massen ud på bagepapir i et tyndt lag
  4. Tør det i ovnen v/ 85 c
  5. Friter de sprøde flager i olie, dryp af på fedtsugende papir

 

 

Spicy meatballs :

Ingredienser:

bullet500 g hakket oksekød
bullet175 g chorizo
bullet½ hakket løg
bullet2 fed hakket hvidløg
bullet½ dl mælk
bullet1 æg
bullet½ dl rasp
bullet1 dl revet cheddar
bullet½ tsk stødt chili
bullet½ tsk chiliflager
bullet1 tsk spidskommen
bullet2 tsk oregano
bullet½ dl hakket persille
bulletSalt og peber
 

 

Spicy meatballs :

Fremgangsmåde:

  1. Det hele æltes sammen, hviler en time på køl
  2. Kom farsen i en sprøjtepose og lave små toppe af farsen på bagepapir
  3. Bag v 175 i ca 10 min