HERREMAD
MENU 22. Feb. 2022 |
Tapas
Gitte
og Sussi
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022
|
Fyldte
snack-tomater:
Ingredienser:
|
Tomater |
|
Hvidvinseddike |
|
Salt og peber |
|
Mayonnaise |
|
Dijonsennep |
|
Citronsaft |
|
Rejer |
|
Diverse pynt/tilbehør…
# salat, dild, citron eller andet…. |
|
Fyldte
snack-tomater:
Fremgangsmåde:
- Skær toppen af tomaten ved stilken og udhul den.
- Kom eddike,salt og peber i tomaterne og mariner dem en times
tid.
- Imens afdryppes rejerne og mayonnaisen smages til med sennep,
citron, salt og peber.
- Hæld eddike ud af tomaterne.
- Fyld tomaterne med rejer og mayo, pift dem op med noget pynt og
server noget brød til.
|
Vagtelæg i “ cocotte”:
Ingredienser:
|
10 Skiver af røget filet el
bacon |
|
250 g Spinat |
|
Smør |
|
Salt, peber |
|
10 Vagtelæg |
|
Ørredrogn |
|
Vagtelæg i “
cocotte”: Fremgangsmåde:
- Damp spinaten i smør, smag til og afdryp det lidt
- Læg en skive filet i en “cocotte” ( her er det en muffinform…)
- Her efter en klat spinat og til sidst et vagtelæg
- Bag i ca 10 til 15 min v/ 160 grader
- Nydes lun eller kold, pyntet med ørredrogn
|
Spinatvafler:
Ingredienser:
| 1 dl sødmælk |
| 1 æg |
| 55 g mel |
| 50 g hakket afdryppet spinat |
| 1 tsk bagepulver |
| Salt og peber |
| Smør eller olie til stegning i vaffeljern |
|
Spinatvafler:
Fremgangsmåde:
- Bland mel med salt og peber
- Rør resten i og bag
|
Pocherede æg:
Ingredienser:
| Æg |
| Olie |
| Husholdningsfilm |
| Gryde med vand |
|
Pocherede æg:
Fremgangsmåde:
- Læg et stykke film i en kop
- Kom lidt olie på filmen
- Slå ægget ud i filmen og luk den
- Bring vandet i kog og hold den derefter lige under kogepunktet
- Kom et par æg i af gangen
- Ca 6 min til smilende alt efter størrelsen på ægget
|
“ Mørbrad ala
Østen”: Ingredienser:
| 1 mørbrad eller svinefilet |
| Rejer |
| Forårsløg |
| Cashewnødder |
| Rød peberfrugt |
| Bønnespire |
| ½ dl soja |
| ½ dl olie |
| ½ dl sesamolie |
| 4 spsk østerssauce |
| 1 spsk sesamfrø |
| 1 fed hvidløg |
| 1 appelsin saft og skal |
| Friskrevet ingefær |
| Salt og peber |
|
“ Mørbrad ala
Østen” Fremgangsmåde:
- Rist sesamfrø på panden
- Bland alle ingredienserne sammen, lad dressingen hvile
- Snit forårsløg og peberfrugt fint
- Bland med nødder, bønnespire og rejer
- Vend det i dressingen
- Anret med mørbraden
|
Basilikumkartofler:
Ingredienser:
| Små kartofler |
| 1 potte basilikum |
| 1 dl hvid balsamico |
| 4 dl olie |
| 1 fed hvidløg |
| Salt og peber |
|
Basilikumkartofler: Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne
- Blend alle ingredienserne og vend det i de kogte kartofler
|
Chilimarmelade:
Ingredienser:
| 300 g rød peber i tern |
| 2 stk rød chili |
| 200 g revet ingefær |
| 200 g rørsukker |
| 1¼ dl hvidvinseddike |
|
Chilimarmelade: Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser og kog i ca 20
min.
- Blend med stavblender
|
Chokolademousse i 3 farver:
Ingredienser:
| 4 æggeblommer |
| 45 gr sukker |
| 75 gr chokolade (mørk, lys, hvid) |
| 3 dl letpisket fløde |
|
Chokolademousse i 3 farver:
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommer og sukker tykt
- Smelt chokoladen i vandbad, hold øje
da det kan drille….
- Bland æggemasse og chokolade
- Vend flødeskummet i
- Fordel i glas
- Gentag processen med de 2 andre
chokolader
|
Laksemousse:
Ingredienser:
| 400 gr fersk laks |
| Salt og peber |
| 2 æg |
| ½ dl hvidvin |
| 2 dl fløde |
| Dild |
| Chili/mango krydderi |
|
Laksemousse:
Fremgangsmåde:
- Blend laksen med salt og peber
- Kør æg og hvidvin i
- Kør fløden i
- Sprøjtes i forme
- Bages i vandbad i ovnen v/ 120 c
- Afkøles og vendes i hakket dild og
chili/mango krydderi
|
Marinerede
appelsinfileter:
Ingredienser:
| Fileter af 4 appelsiner |
| 2 dl appelsinsaft |
| ½ vaniljestang |
| 3 spsk rørsukker |
|
Marinerede
appelsinfileter: Fremgangsmåde:
| Kog saft, vanilje og sukker sammen, til det halve |
| Hældes over fileterne |
| Afkøles |
|
Glaskaramel:
Ingredienser:
| 100 gr flormelis |
|
Glaskaramel: Fremgangsmåde:
- Smelt flormelis
- Afsættes på bagepapir, stryges med
palet
DET SKAL GÅ HURTIGT!!!
|
Små syltede
tomater:
Ingredienser:
| 500 g små tomater |
| 1 spsk balsamico |
| 1 spsk honning |
| 1 dl olie |
| salt og peber |
| Frisk timian el. rosmarin |
| Rucola |
| Drys af en slags, ristede solsikkekerner eksempelvis |
|
Små syltede
tomater: Fremgangsmåde:
- Skyl og prik tomaterne med spidsen af
en urtekniv
- Kom tomaterne op i en skål og bland,
sammen med resten af ingredienserne
- Kommes på plade med bagepapir
- “ Syltes “ v/ 150 c i 30-40 min, de
skal karamellisere
- Anret dem med rucola og drys
|
Estragonmayo:
Ingredienser:
| 2 bæger hele æg |
| 5 dl olie |
| 1 spsk grov sennep |
| 1 fed presset hvidløg |
| 1 stor spsk frisk estragon ( frost ) |
| Lidt citronsaft |
| Salt og peber |
|
Estragonmayo:
Fremgangsmåde:
- Rør æggene seje med salt
- Kom sennep, hvidløg og estragon i
- Kom olie i under piskning
- Smag til….
|
Purløgsmayo:
Ingredienser:
| 2 bæger hele æg |
| 5 dl olie |
| 1 stor spsk frisk purløg ( frost ) |
| Lidt citronsaft |
| Salt og peber |
|
Purløgsmayo:
Fremgangsmåde:
- Rør æggene seje med salt
- Kom sennep, hvidløg og estragon i
- Kom olie i under piskning
- Smag til….
|
Basis Mayo:
Ingredienser:
| 2 bæger hele æg |
| Salt og peber |
| 0,5 dl olie |
|
Basis Mayo: |
“ Svine
Bolcher “:
Ingredienser:
| Nakkefilet ( Salt nakkefileten i et par dag, kog den i suppe til den
falder fra hinanden ) |
| Andefedt |
| Panko Rasp |
| Æg |
| Mel |
| Olie til at stege i |
|
“ Svine
Bolcher “: Fremgangsmåde:
- Afkøl den kogte nakkefilet og træk kødet fra hinanden
- Kom en smule andefedt i og form små kugler af kødet
- Paner kuglerne i mel, æg og rasp
- Steg i olie
Serveres som snack med dip, eksempelvis purløgsmayo
|
Rilette af
gris:
Ingredienser:
| Nakkefilet ( se opskriften på “ svine bolcher “) |
| 200 g estragonmayo |
| 20 finthakkede chornichoner |
| 1 finthakket rødløg |
| Salt og peber |
|
Rilette af
gris: Fremgangsmåde:
- Bland mayo, chornichoner, rødløg, salt og peber
- Vend det plukkede nakkefilet i
- Anrettes og pyntes med syltede rødløg og hakket forårsløg
|
Syltede rødløg:
Ingredienser:
| 5 rødløg |
| 2 dl eddike |
| 2 dl sukker |
| 1 dl vand |
|
Syltede
rødløg: Fremgangsmåde:
- Pil rødløgene, halver og skær dem i tynde stykker
- Kom løgene i atamonskyllede glas
- Kog eddike, sukker og vand sammen og hælde dem over løgene
Holder længe, hvis de står på køl
|
Hurtigt
madbrød:
Ingredienser:
| 50 g smør |
| 2 dl mælk |
| ½ dl creme fraiche |
| 25 g gær |
| 1 tsk sukker |
| 1 tsk salt |
| 1 ½ tsk tørret rosmarin |
| 350 g hvedemel |
| Mælk og oregano til pensling og drys |
|
Hurtigt
madbrød: Fremgangsmåde:
- Smelt smør tilsæt mælk
- Hæld massen i en skål og tilsæt creme fraiche
- Kom resten af ingredienserne i, hold lidt mel tilbage….
- Slå dejen sammen, ælt den godt igennem på bordet
- Form dejen til et fladt rundt brød ( ca 28 i dia )
- Læg det på bagepapir
- Rids brødet næsten igennem, så der dannes 8 el 16 stykker
- Pensel med æg og drys med rosmarin
- Sæt brødet i en kold ovn, 225 c traditionel ovn
- Bag ca 20 min
|
Sesam snack:
Ingredienser:
| Tortillas |
| 1 æggeblomme |
| 1 spsk smeltet smør |
| Sesam |
|
Sesam snack:
Fremgangsmåde:
- Bland æggeblomme og smør
- Pensel en tortilla
- Del den i 8 stk
- Bages ca 8-10 min v/ 180
|
|
Saltmandler:
Ingredienser:
|
Saltmandler:
Fremgangsmåde:
- Smut mandlerne og læg dem på køkkenrulle, så fugten fjernes
- Kom et tyndt lag olie på en stegepande
- Olien varmes op og mandlerne kommes på
De ristes og vendes hyppigt 10 til 15 min, de skal være gyldne
- PAS PÅ MED VARMEN!!!!
- Dryp mandlerne af i en si, vendes med salt mens de stadigvæk er
varme
|
|
Lakridsmandler:
Ingredienser:
| Mandler |
| Lakridspulver |
|
Lakridsmandler: Fremgangsmåde:
- Smut mandlerne og læg dem på køkkenrulle, så fugten fjernes
- Kom et tyndt lag olie på en stegepande
- Olien varmes op og mandlerne kommes på
De ristes og vendes hyppigt 10 til 15 min, de skal være gyldne
- PAS PÅ MED VARMEN!!!!
- Dryp mandlerne af i en si, vendes med lakrids mens de stadigvæk er
varme
|
|
“ Pastasnack “:
Ingredienser:
| En pakke frisk pasta “ Fettuccine” |
| Olie |
| Salt |
|
“ Pastasnack
“: Fremgangsmåde:
- Kog pastaen efter anvisningen
- Dryp af i sigte
- Bred pastaen ud på bagepapir og tør den i ovnen v/ 70 c
- Varm olien op
- Bræk pastaen lidt i stykker og steg den i olien
- Læg det på fedtsugende papir
- Drys med salt inden servering
|
|
Sprøde forårsruller:
Ingredienser:
| 1 finthakket løg |
| 3 fed finthakket hvidløg |
| 250 g hakkede champignon |
| 400 g hakket svinekød |
| 1 groftrevet gulerod |
| 1 tsk finthakket rød chili |
| 1 spsk fintrevet ingefær |
| 1 spsk fishsauce |
| 1 spsk soya |
| 1 tsk sukker |
| 1 tsk olie |
| 35 g glasnudler |
| Vand til pensling |
| Olie til stegning |
|
Sprøde
forårsruller: Fremgangsmåde:
- Sautere løg, hvidløg og svampe
- Kom svinekødet og de resterende ingredienser til fyldet på og steg
til kødet er gennemstegt
- Smag til med ingefær, fishsauce, salt og peber
- Tilbered glasnudlerne efter anvisning på pakken
- Kom fyld og glasnudler på forårsrulledejen og rul fra hjørnet,
pensel med vand i sammenføjningen
- Steg rullerne i olie
|
|
Rispapir med grøntsager/ laks:
Ingredienser:
| 1 rød peberfrugt |
| 2 gulerødder |
| ¼ agurk eller squash |
| 3 forårsløg |
| 50 g sukkerærter |
| Basilikum |
| ½ mango |
| 1 avocado |
| Limesaft |
| Rispapir |
| Laks |
| Chilimarmelade |
|
Rispapir med
grøntsager/ laks: Fremgangsmåde:
- Skær grøntsagerne og mango i tynde strimler
- Ditto med avocado, kom limesaft på
- Læg et rispapir i blød i vand, ca 10 sekunder
- Kom grøntsager og basilikum på og rul sammen
Skal de være med laks, lægges det i mellem grøntsagerne
|
|
Mangochutney til ost, dressing, rejer
eller..:
Ingredienser:
| 1 hakket løg |
| 2 fed presset hvidløg |
| 1 moden mango |
| 1 rød finthakket chili |
| ½ dl sukker |
| Lidt vaniljesukker |
| 3 spsk hvidvinseddike |
| ¾ dl vand |
| Salt |
|
Mangochutney
til ost, dressing, rejer eller…:
Fremgangsmåde:
- Sauter løget, tilsæt hvidløg og sauter yderligere
- Tilsæt resten, undtagen salt og lad det simre indtil mangoen er mør
- Smag til med salt og evt lidt mere eddike
|
|
Rejer i mango:
Ingredienser:
| Mangochutney |
| Cremefraiche |
| Friskhakket dild |
| Rejer |
|
Rejer i mango:
Fremgangsmåde:
- Rør mangochutneyen med lidt cremefraiche
- Kom rejer og dild i, smag til
- Anrettes på fad, i hjertesalat eller i små portionsskåle
|
|
Puffede ris:
Ingredienser:
| 7,5 dl vand |
| 200 g grødris |
| 15 g salt |
|
Puffede ris:
Fremgangsmåde:
- Giv alle ingredienserne et opkog, lad det simre under låg i 30 min
- Tag gryden fra varmen og lad det trække i en times tid
- Bred massen ud på bagepapir i et tyndt lag
- Tør det i ovnen v/ 85 c
- Friter de sprøde flager i olie, dryp af på fedtsugende papir
|
|
Spicy meatballs
:
Ingredienser:
| 500 g hakket oksekød |
| 175 g chorizo |
| ½ hakket løg |
| 2 fed hakket hvidløg |
| ½ dl mælk |
| 1 æg |
| ½ dl rasp |
| 1 dl revet cheddar |
| ½ tsk stødt chili |
| ½ tsk chiliflager |
| 1 tsk spidskommen |
| 2 tsk oregano |
| ½ dl hakket persille |
| Salt og peber
|
|
Spicy
meatballs : Fremgangsmåde:
- Det hele æltes sammen, hviler en time på køl
- Kom farsen i en sprøjtepose og lave små toppe af farsen på bagepapir
- Bag v 175 i ca 10 min
|
|
|