HERREMAD 
   MENU 01. Feb. 2022

 

Paella

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Paella

Ingredienser til 4 personer:

bullet

300 g arborio-ris (risottoris)

bullet

300 g kyllingebryst

bullet

200 g flæskesmåkød

bullet

Skiveskåret chorizopølse

bullet

100 g tigerrejer

bullet

500 g blåmuslinger

bullet

8 jomfruhummerhaler

bullet

1 helt hvidløg

bullet

1 finthakket løg

bullet

1 rød peber skåret i fine strimler

bullet

1 ds. hakkede tomater

bullet

200 g dybfrosne ærter

bullet

7 dl. Grøntsags bouillon

bullet

3- 4 safrantråde

bullet

Havsalt og friskkværnet peber

bullet

2 spsk. friskhakket persille

bullet

1 laurbærblad

bullet

Saften fra ½ citron

bullet

Lidt grønne og sorte oliven

bullet

Ekstra jomfruolivenolie

 

Tilbehør:

bullet

Flutes

 

Paella


Fremgangsmåde:
 

  1. Alle ingredienser skal være optøet og skåret til, inden du går i gang med at tilberede.
  2. Skær kyllingekødet i portioner - ca. 4x4 cm.
  3. Skær ligeledes svinekødet og chorizopølsen i små terninger.
  4. Løget fin-hakkes, og peberfrugten skæres i fine strimler.
  5. Lav en bouillon med 0,7 liter vand og ½ bouillonterning. Kom persille, salt og peber i. Knus safrantrådene og kom dem i bouillonen.
  6. Sæt en god stor pande på middelvarme og kom en sjat olivenolie på. Placer det hele hvidløg i midten, og der skal det blive*).
  7. Er tigerrejerne rå, steges de kort - ca. 3-4 min. til de er lyserøde. Tag dem derefter af igen.
  8. Brun kylling og svinekød og tag det op.
  9. Det finthakkede løg og den fint strimlede peberfrugt dampes ca. 5 min.
  10. Tilsæt dåsetomaterne og lad det simre nogle få minutter.
  11. Hæld grøntsags bouillonen i. Når det koger igen, tilsættes risene og kødet. Det skal simre i ca. 10-12 min, mens du forsigtigt rører af og til.
  12. Læg tigerrejer, jomfruhummerhaler, og blåmuslinger oven på risene, gerne på en dekorativ måde, og sørg for, at det hele bliver varmet godt igennem i ca. 10 min.
  13. Tilsæt evt. mere væske, hvis du ser, at risene mangler væske. Det vigtigste er at passe på, at risene ikke bliver klistrede ved at mangle væske eller ved at få for lang tid (hvilket vil få risene til at klistre til bunden. Paellaen må gerne være saftig ved servering, da risene bliver ved med at suge væske til sig, efter retten er kommet på bordet).
  14. Smag risen til med lidt salt og friskkværnet peber.
  15. Skær toppen af hvidløget, sådan at man kan tage et cremet fed med en lille ske, hvis man får lyst til det.
  16. Paellaen er nu fyld op med alt muligt godt. Servér den straks og direkte fra panden midt på bordet.
  17. Ved anretningen drysses skiver af grønne og sorte oliven og lidt strimler peberfrugt over retten.

   *) hvidløg i midten … ud over langsomt at afgive smag sørger hvidløget for, at vi behandler retten
      med forsigtighed og ikke rører for meget rundt. Det hele hvidløg skal blive på sin plads i midten
      under hele tilberedningen.