| Læg safranen I en lille skål og hæld 4 spsk varmt vand over og
stil det til side. |
| Kom risene i en sigte, skyl den til vandet er klart og stil dem
til side. |
| Skrub og skyl blåmuslingerne, fjern skægget og kasser muslinger,
hvis skallen er itu, eller som ikke lukker sig når man banker på
dem. |
| Stil dem til side. |
| Flæk jomfruhummerne, fjern den sorte tarmstreng, læg hummerne i
et fad med lidt smør. |
| Kom rigeligt med olivenolie på panden. |
| Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem i
olivenolie i 5 – 8 min., del dem i mundrette stykker og stil dem til
side på en tallerken og hold dem varme under stanniol. |
| Fjern skin og skær chorizopølsen i bittesmå tern. |
| Hak løg og hvidløg. |
| Rens peberfrugten og skær den i små tern. |
| Kom chorizo, løg, hvidløg og peberfrugt i panden og sauter til
det hele er falder sammen, og løgene har taget lidt farve. |
| Drys med paprika og lad det stege videre et par minutter. |
| Kom de hakkede tomater ved og lad også dem stege med i nogle
minutter. |
| Tilsæt hønsefonden og lad det koge op. |
| Tilsæt safranen. |
| Læg kyllingestykkerne i fonden. |
| Fordel risen rundt i panden, risen skal være helt dækket af
væsken. |
| Lad det koge for jævn varme i ca. 10 min. Skru herefter ned for
varmen. |
| Fordel muslinger, rejer og ærter på risen, dæk panden med
dobbelt lag stanniol, og steg videre for svagt blus i ca.10 min.
Risen skal optage al væden. |
| Steg samtidig hummerne ved 200 gr. i alm. ovn i ca. 10 min. |
| Tag stanniolen af panden, fordel jomfruhummerne dekorativt på
panden, og garner med citronbåde og hakket persille. |