HERREMAD 
   MENU 08. Feb. 2022

 

Pa amb oli (tomaquet)

Paella con pollo y mariscos (Paella mixta)

Almendrados

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Pa amb oli (tomaquet)::

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 baguette

bullet

Jomfruolivenolie

bullet

2 store hvidløg

bullet

2 store tomater

bullet

Maldon salt

Pa amb oli (tomaquet):

Fremgangsmåde:
 

  1. Baguetten deles i 4 stykker på 10 – 12 cm som flækkes på langs
  2. Hvidløgene pilles og endestykket skæres af
  3. Tomaterne skæres i fine små stykker
  4. Baguettestykkerne bages i ovn ved 200 g i 5 – 10 minutter til de er gyldne og sprøde
  5. Gnid straks baguettestykkerne med hvidløget
  6. Læg tomaterne på brødet
  7. Dryp med olivenolie
  8. Drys med salt
     

Drik kold Cava til, og det er en forårsdag på Mallorc

 

 

Paella con pollo y mariscos (Paella mixta):

Ingredienser til 4 personer:

bullet

250 g bomba paella ris

bullet

4 – 6 tråde safran

bullet

2 kylling bryst fileter

bullet

12 stk blåmuslinger

bullet

12 store rejer med skal

bullet

4 hele jomfruhummer eller 8 hummerhaler

bullet

½ chorizopølse (100 g)

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

1 stort løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

50 g fine frosne ærter

bullet

1 ds hakkede tomater

bullet

1 tsk røget paprika

bullet

¾ - 1 liter hønsebouillon

bullet

1 citron

bullet

1 bundt persille

bullet

Olivenolie

bullet

Salt og peber



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paella con pollo y mariscos (Paella mixta):


 

Fremgangsmåde:

bulletLæg safranen I en lille skål og hæld 4 spsk varmt vand over og stil det til side.
bulletKom risene i en sigte, skyl den til vandet er klart og stil dem til side.
bulletSkrub og skyl blåmuslingerne, fjern skægget og kasser muslinger, hvis skallen er itu, eller som ikke lukker sig når man banker på dem.
bulletStil dem til side.
bulletFlæk jomfruhummerne, fjern den sorte tarmstreng, læg hummerne i et fad med lidt smør.
bulletKom rigeligt med olivenolie på panden.
bulletKrydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem i olivenolie i 5 – 8 min., del dem i mundrette stykker og stil dem til side på en tallerken og hold dem varme under stanniol.
bulletFjern skin og skær chorizopølsen i bittesmå tern.
bulletHak løg og hvidløg.
bulletRens peberfrugten og skær den i små tern.
bulletKom chorizo, løg, hvidløg og peberfrugt i panden og sauter til det hele er falder sammen, og løgene har taget lidt farve.
bulletDrys med paprika og lad det stege videre et par minutter.
bulletKom de hakkede tomater ved og lad også dem stege med i nogle minutter.
bulletTilsæt hønsefonden og lad det koge op.
bulletTilsæt safranen.
bulletLæg kyllingestykkerne i fonden.
bulletFordel risen rundt i panden, risen skal være helt dækket af væsken.
bulletLad det koge for jævn varme i ca. 10 min. Skru herefter ned for varmen.
bulletFordel muslinger, rejer og ærter på risen, dæk panden med dobbelt lag stanniol, og steg videre for svagt blus i ca.10 min. Risen skal optage al væden.
bulletSteg samtidig hummerne ved 200 gr. i alm. ovn i ca. 10 min.
bulletTag stanniolen af panden, fordel jomfruhummerne dekorativt på panden, og garner med citronbåde og hakket persille.

 

Almendrados

Ingredienser: til ca. 50 stk.

 

bullet

150 g stuetempereret smør

bullet

150 g sukker

bullet

125 g hvedemel

bullet

25 g malede mandler

bullet

1 nip salt

bullet

75 g smuttede mandler, letristede og finthakkede

bullet

Revet skal af en stor citron

bullet

2 æggehvider

 

Almendrados

Fremgangsmåde:

bulletKom smør og sukker i en skål og pisk det let og luftigt
bulletSigt mel, mandelmel og salt i
bulletVend det forsigtigt sammen med metalske, og tilsæt også de hakkede mandler og citronskallen
bulletPisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem forsigtigt ind i dejen
bulletKom små teskefulde af dejen på bagepapir i bagepladen med god plads imellem
bulletBag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 gr i 10 – 15 min, eller til kagerne er gyldenbrune i kanten
bulletLæg kagerne over på en rist og lad dem køle af