HERREMAD 
   MENU 01. Feb. 2022

 

Tapas

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Tapas

Ingredienser til 4 - 6 personer:

Røget hellefisk med Wakabe

bullet

hellefisk

bullet

wakabe

bullet

rugbrød

bullet

tandstikker

 

Markchampignon

 

bullet

markchampignon

bullet

gedeost

bullet

akaciehonning

bullet

timian

bullet

pinjekerner

”Devil on a horseback”

bullet

svedsker

bullet

mangochutny

bullet

bacon

 

Æble, ost og skinke

 

bullet

Flutes

bullet

æble

bullet

skimmelost

bullet

serranoskinke

bullet

tandstikker

 

Tortilla med chorizo

 

bullet

1 løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

400 g kartofler skåret i store tern

bullet

8 æg

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

Salt, peber

bullet

Tortilla

bullet

Persille (bredbladet)

bullet

Chorizo

 

Tapas

Fremgangsmåde:
 

Røget hellefisk med Wakabe

  1. Rugbrødskiver ristes og skæres i kvarte
  2. Hellefisk deles i 10-12
  3. Et stk rulles og lægges på rugbrød, fikseres med en tandstik
  4. Pynt med wakabe

Markchampignon med gedeost og akaciehonning

  1. Stokken og lameller skæres ud med en teske
  2. Kom lidt akaciehonning i bunden af svampen, læg en skive gedeost ovenpå, på toppen igen lidt honning samt timian og 2-3 pinjekerner
  3. Bages 15 min 200 gr

”Devil on a horseback”

  1. 2 svedsker lægges sammen med lidt sød mangochutny imellem
  2. Omsvøbes med en strimmel bacon der er halveret på langs
  3. Lukkes med en pind
  4. Bages 20 min 200 gr

Æble, ost og skinke

  1. 1 skive flyte ristes
  2. Ovenpå lægges en skive spiseæble, en skive skimmelost og på toppen en rulle parmaskinke
  3. Lukkes med pind

Tortilla med chorizo

  1. Løg og hvidløg skæres i tern og sauteres i olie ved middelvarme til de er bløde og klare – sættes til side.
  2. Kartoffeltern varmes på panden til de får begyndende farve. – Løgene lægges på panden, skru ned for varmen.
  3. Pisk æg med lidt salt og peber og hæld det over kartofler og løg. Læg låg på og lad tortilla bage i ca 30 min ved middel varme
  4. Ved servering skæres tortilla i mindre stykker og anrettes på et fad med skiver af chorizo pyntet med bredbladet persille
     
Bagte kartoffelskiver med fetacreme

Ingredienser til 4 personer:

Bagte kartoffelskiver

bullet

4 stk. bagekartoffel

bullet

4 spsk. raps- eller solsikkeolie

bullet

salt

 

Fetacreme

bullet

280 g. fetaost

bullet

1 fed hvidløg

bullet

0,5 bundt frisk persille

bullet

2 spsk. creme fraiche

 

Sprødstegt serranoskinke

bullet

120 g. serranoskinke
 

Bagte kartoffelskiver med fetacreme


Fremgangsmåde:
 

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Rens bagekartoflerne og skær dem i skiver. Cirka 0,5 cm. tykke.
  3. Læg dem på et bagepapir på bagepladen og pensel dem med olie og drys med salt.
  4. Bag kartoffelskiverne i cirka 25 minutter.

Fetacreme

  1. Imens laves fetacremen. Blend feta, persille og hvidløg. Rør derefter cremefraiche i.
    Opvarm en pande med lidt olie. Steg serranoskinken i cirka 1 minut på hver side ved høj varme.
    Lad dem afkøle.
  2. Anret nu de bagte kartofler med fetacreme og sprødstegt serranoskinke. Pynt evt. med persille
     

Tocino de Cielo (Flan)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

½ l mælk

bullet

1/4 tsk kanel

bullet

skal af økologisk citron

bullet

1 spsk rom

bullet

1 knivspids revet muskatnød

bullet

2 dl sukker

bullet

3 æg

bullet

1 stang vanilje
 

 

Tocino de Cielo (Flan)


Fremgangsmåde:
 

  1. Tænd ovnen på 150 gr
  2. Varm mælk, kanel, citronskal, rom og revet muskat op uden at det koger – lad det varme i 10 min – og sæt til afkøling
  3. Varm halvdelen af sukker på en pande til det begynder at karamellisere – vaniljekorn blandes med resten af sukker
  4. Fordel det karamelliserede sukker i 4 portionsglas
  5. Pisk æg og resten af sukker og vaniliekorn skummende i en skål
  6. Tilsæt den afkølede mælk gennem en sigte og rør det sammen
  7. Fordel blandingen i de 4 ovnfaste skåle
  8. Sæt skålene i bradepanden - eller et dybt ovnfast fad – hæld kogene vand i bradepanden
  9. Sæt skålene i det varme vandbad og bag dem ved 150 gr i 1,5 t
  10. Tag skålene ud og lad dem afkøle
  11. Kør en tynd, våd kniv rundt langs kanten, læg den tallerken, som desserten skal serveres på over skålen, vend rundt og fjern skålen – desserten kan servere kold eller ved stuetemperatur
     

Gampas PIL PIL

Ingredienser til 4 personer:

bullet

400g Tigerrejer uden skal, rå

bullet

5 fed Hvidløg

bullet

tørrede knuste chilipeber

bullet

Salt

bullet

Cayennepeber

bullet

2,5 dl. Olivenolie

bullet

2 skalotteløg

 

Pynt:

 

bullet

Dild, frisk
 

Gampas PIL PIL


Fremgangsmåde:
 

  1. Læg rejerne i ildfast skål.
  2. Læg hvidløg i tynde skiver og chilipeber ved og drys med lidt salt og evt. cayennepeber (alt efter hvor stærkt man vil have det).
  3. Olivenolie hældes over, så rejerne lige er dækket.
  4. Skålene sættes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn midt i ovnen ca. 10 minutter, så olien kommer til at koge.
  5. Serveres straks med flutes til, som man dypper i olien, så man får det med op
     

 

Butterdej med spinat

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 pk. butterdej

bullet

400 g. fetaost

bullet

1 bundt frisk persille

bullet

120 g. frisk spinat

bullet

4 fed hvidløg

bullet

4 spsk. raps- eller solsikkeolie

 

Butterdej med spinat

Ingredienser til 4 personer:

  1. Bland frisk spinat, hvidløg, persille og rapsolie i en skål. Blend det hele til en ensartet masse med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor eller minihakker.

  2. Tilsæt feta og blend igen kort.

  3. Rul butterdej ud. Del den i 12-15 små kvadrater (5 x 5 cm) med en pizzaskærer.

  4. Læg 1-2 tsk. fyld i midten af et kvadrat og fold enderne ind over, som var det en pakke. Sørg for at presse dem godt sammen, ellers går de op ved bagning.

  5. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.

  6. Server med det samme
     

Blinis med lakserilette

Ingredienser til 4 personer:

Blinis

bullet

200 g. hvedemel

bullet

2 tsk. bagepulver

bullet

2 tsk. salt

bullet

4 stk. æg

bullet

1 dl. mælk

 

Lakserilette

bullet

400 g. varmrøget laks

bullet

1 bundt frisk dild

bullet

1 bundt purløg

bullet

1 stk. rødløg

bullet

6 spsk. creme fraiche

bullet

salt/peber

bullet

1 tsk. citronsaft
 

Blinis med lakserilette

Ingredienser til 4 personer:

  1. Bland mel, bagepulver og salt.

  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.

  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.

  4. Hak dild og purløg fint. Skær rødløg i små fine tern.

  5. Smuldr laksen i en skål og tilsæt creme fraiche og citronsaft.

  6. Rør dild, purløg og løg i laksen.

  7. Smag til med salt og peber.Anret blinis med lakseriletten og pynt evt. små radiser skåret i tynde skiver og lidt frisk dild.

  8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
     

 

Sangria

Ingredienser til 4 personer:

Blinis

bullet

5 dl rødvin

bullet

5 dl friskpresset appelsinjuice

bullet

2 spsk ahornsirup

bullet

1 øko appelsin skåret i skiver

bullet

1 øko citron skåret i skiver

bullet

Forskellige frugter skåret i mindre stykker (jordbær, æbler, pærer mm)

bullet

Isterninger

bullet

Evt ½ dl Grand Marnier , 1 dl Cava og/eller 1 dl dansk vand
 

 

Sangria

Ingredienser til 4 personer:

  1. Bland sammen