HERREMAD
MENU 25. Jan. 2022 |
Ministrone suppe
Farfalle med kylling,
salviesmør og butternutsquash
|
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022 |
Ministrone suppe:
Ingredienser til 4 - 6 personer:
|
1 lille løg |
|
1 porre |
|
1 gulerod |
|
1 kartoffel |
|
2 tomater |
|
1/8 selleri |
|
100 gram hvidkål |
|
50 g spæk |
|
1½ liter boullion |
|
2 spsk. ris |
|
25 g. spagetti i småstykker |
|
1 lille dåse ærter |
|
1 knust hvidløgsfed |
|
Hakket persille |
|
Salt |
|
Tomatpuré |
|
Ministrone suppe:
Fremgangsmåde:
- Gør grønsagerne i stand, skær løg, porre, gulerod og kartoffel i
terninger.
- Skold og flå tomaterne.
- Svits det godt i en gryde og tilsæt grøntsagerne – dog ikke
tomaterne.
- Svits blandingen godt, hæld bouillonen på og kog i godt 10
minutter.
- Læg ris spaghetti og tomater i gryden og kog videre 15-20
minutter
- Tilsæt haricots-verts eller ærter samt hvidløg og persille.
- Varm suppen til kogepunktet og smag den til.
|
Farfalle med kylling,
salviesmør og butternutsquash:
Ingredienser til 4 personer:
Bagt butternutsquash:
|
1 butternutsquash |
|
1 spsk olivenolie |
|
Salt og friskkværnet peber |
Stegt kylling:
|
50 g hvedemel |
|
Salt og friskkværnet peber |
|
4 kyllingebryster med skind
og vingeben |
|
2 spsk olivenolie til
stegning |
|
25 g smør til stegning |
|
250 g markchampignon |
|
125 g østershatte |
Tilbehør:
|
300 g farfalle (pastasløjfer) |
|
1 bundt salvie |
|
25 g smør til stegning |
|
Farfalle med kylling,
salviesmør og butternutsquash:
Fremgangsmåde:
Bagt butternutsquash:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl og flæk squashen. Fjern kernerne
- Læg de 2 halvdele i et ovnfad, dryp med olie og krydr med salt
og peber
- Bag squashen i ovnen i ca 45 min. til den er mør.
Stegt kylling:
-
Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken
-
Vend kyllingebrysterne i melet, så det meste af
overfladen er dækket
-
Opvarm olie og smør på panden
-
Steg brysterne på panden i 20 min i alt. Vend dem
jævnligt
-
Rens svampene. Skær dem i mindre stykker. Steg dem
på panden sammen med brysterne.
-
Skær squashen i tern og lad dem stege med på panden
Tilbehør:
-
Kog farfalle efter anvisning på pakken. Hæld vandet
fra og lad pastaen blive i gryden.
-
Tag brysterne af panden og vend resten af pandens
indhold sammen med pastaen i gryden
-
Smelt smør på panden og steg salviebladene til de
bliver sprøde
Servering:
|
Anret pastaen på et fad med kyllingebryster og salvie.
|
P.S.
|
Hvis man ikke kan få fat i kyllingebryst med skind, kan
man bruge overlår i stedet. Så skal kyllingen steges lidt længere end angivet i
opskriften |
|
|