Originale italienske kødboller med pasta
Ingredienser til 4 - 6 personer:
Fars til kødboller
|
400 gram kalv- og flæsk |
|
2 æg |
|
1 løg |
|
1 håndfuld basilikumblade
(cirka halvdelen af
planten) |
|
1 fed hvidløg |
|
2 spsk havregryn |
Tomatsovs
|
1 stort løg |
|
3 dåser hakket tomat |
|
1 håndfuld basilikumblade
(cirka den anden
halvdel af en basilikumplante) |
|
3 fed hvidløg (gerne store fed) |
|
Olivenolie |
|
salt og cayenne peber |
|
25 gram friskrevet parmesan |
|
Tilbehør |
|
500 gram pasta
|
|
Originale italienske
kødboller med pasta:
Fremgangsmåde:
Fars
- Skyl basilikumblade, pil løg og hvidløg – hak det hele meget
fint. Vend det sammen med fars, æg, havregryn samt salt og cayenne
peber.
- Rør farsen med en ske indtil den begynder at blive lidt sej i
det.
- Sæt farsen på køl i mindst 30 minutter.
Tomatsovs
- Skyl basilikumblade, pil løg og hvidløg og hak det hele fint.
Steg det et par minutter i olivenolie til det begynder at blive
blankt.
- Tilsæt de hakkede tomater, og lad nu tomatsovsen stå og simre
ved lav/middel varme så den ikke buldrekoger, men bare står og
hygger sig. Der må gerne koges noget af væden ud af sovsen, så den
bliver mere smagsfuld.
Tilberedning af de italienske kødboller
- Når farsen har hvilet i mindst 30 minutter tages den ud, og der
former små kødboller, ca. 3 cm i diameter, i hånden med en ske
- Steg kødbollerne med middelvarme på en pande i lidt olivenolie
til det begynder at tage farve. Husk at vende dem undervejs, så det
får lidt stegeskorpe over det hele – dette er samtidig med til at
sikre, at dine kødboller forbliver runde.
- Når kødbollerne alle er brunede lægges de i tomatsovsen, hvor de
tilberedes færdige i 15 minutter.
Servering
- Lige inden servering rives parmesanost, som fordeles med
kødboller og tomatsovs. Top med lidt friske basilikumblade og servér
sammen med pastaen.
|
Tiramisu med Whisky: Ingredienser til 4 personer:
|
50 g sukker |
|
2 æg |
|
½ stang vanilje |
|
250 g marscarpone |
|
1 dl kaffe |
|
1 dl whisky |
|
½ pakke savoiardi-småkager
(Lady Fingers) |
|
1 spsk. Kakao pulver
|
|
Tiramisu med Whisky:
Fremgangsmåde:
- Del æggeblommerne fra æggehviderne.
- I en pinlig ren skål piskes æggehviderne stive.
- Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland dem med lidt sukker.
Det gøres ved at mase det sammen på et skærebræt, så frigives
smagen, og kornene adskilles.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig
æggesnaps. Pisk marscar-ponen i.
- Vend derefter forsigtigt æggehviderne i.
- Hæld kaffen og whiskyen sammen i en lille skål.
- Del 8 Lady Fingers i halve på midten.
- Kom massen i en sprøjtepose. Kom lidt i bunden af hver af de 4
glas. Vend 2 af de halve Lady Fingers i kaffe/whisky blandingen.
(Husk at de ikke skal suge ret meget før de bliver bitre).
- Læg dem ovenpå massen, kom masse på så de er dækket, så endnu to
Lady Fingers, og igen masse til de er dækket.
- Derefter ½ time i fryser og 1 time i køleskab.
- Inden servering drysses kakaopulver over med en si.
|