Italiensk kødgryde:
Ingredienser til 4 personer:
|
600 gram nakkefilet eller
nakkekoteletter |
|
1 stort zittauerløg |
|
1 rød peberfrugt
2 deciliter kalvefond |
|
100 gram soltørrede tomater |
|
2 teskefulde paprika |
|
3 spiseskefulde engelsk sauce |
|
2 teskefulde tørret timian |
|
2 stilke bladselleri |
|
salt og friskkværnet peber |
Råstegte kartofler:
|
600 gram kartofler helst små
kartofler med skræl |
|
olivenolie |
|
flagesalt |
|
timian tørret eller frisk |
|
Italiensk
kødgryde
Fremgangsmåde:
- Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til
tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og
kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm
stegegryde.
- Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet
af, og svitses med et minuts tid.
- Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond,
soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Låget lægges
på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter,
og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind
til det næsten cremer.
- Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler
Fremgangsmåde:
- Kartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke. Det
er ikke så lækkert med jord og støv i de færdige kartofler.
- Læg nu en kartoffel mellem to grydeskeer af træ, og skær et
kryds i kartoflen, så du skærer helt ned til træet, men altså ikke
skærer kartoflen over. Lidt som du kender det fra hasselback
kartofler - her blot med et kryds.
- Stil kartoflen i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
Fortsæt på samme måde med de øvrige kartofler.
- Hæld lidt olivenolie i en lille skål, og pensl kartoflerne med
olien. Giv dem et godt lag.
- Drys også kartoflerne med lidt salt og tørret timian, og så er
de klar til ovnen.
- De råstegte kartofler i ovn skal bages i en forvarmet ovn ved
200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Prik i
dem med en kødnål for at kontrollere de er møre. Og ellers giver du
dem fem minutter mere.
Har du ikke en varmluftsovn, skal de bages ved 220 grader almindelig
luft.
|
|
Italiensk
jordbærtrifli
Ingredienser til 4 personer:
|
500 g Jordbær |
|
2 dl. Piske-fløde |
|
2 spsk. Flormelis |
|
1 tsk. Vanillesukker med ægte
vanille |
|
8 stk. Savoiardi biskuits
(lady fingers) |
|
Saft af ½ appelsin |
|
Lidt revet appelsinskal |
|
Italiensk jordbærtrifli
Fremgangsmåde:
- Skyl og nip jordbærrene.
- Tag 4-8 små bær fra til pynt og skær resten i tykke skiver.
- Pisk fløden halvstiv med flormelis og vanillesukker.
- Læg et tykt lag jordbæri bunden af 4 store portionsglas og dryp
med appelsinsaft.
- Bræk ladyfingers i grove stykker.
- Fyld glassene lagvis op med lady fingers, fløde, jordbær og
fløde.
- Pynt med de små bær og appelsinskal.
Triflien kan spises helt nylavet, mens biskuitterne er sprøde, eller man kan
lade den stå og trække ligesom dansk trifli med makroner.
|
|