Grønne linser men skindstegt “Catch of the Day”
Ingredienser til 4 personer:
|
1 løg |
|
2 fed hvidløg |
|
2 spsk gurkemeje |
|
5 dl vand |
|
2 dl grønne linser |
|
1 dl bulgur |
|
1 dåse kokosmælk |
|
1 citron, saften |
|
1 glas grøn curry paste (eller
alt afhængigt af, hvor stærk du gerne vil have
retten skal være) |
|
1 pose frisk spinat (ca.
250 g ) |
|
lidt frisk basilikum til
pynt |
|
salt |
|
peber |
Fisk
|
1 citron til servering |
|
ca. 800 g filet af kuller
eller kulmule |
|
oliven olie og smør til
stegning |
|
salt |
|
hvid peber
|
|
Grønne linser men skindstegt
“Catch of the Day”
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg. Varm noget olie i en stor gryde/wok og
tilsæt gurkemeje. Svits kort af og tilsæt derefter løg og hvidløg.
Steg i ca. 3 minutter.
- Tilsæt så 5 dl. vand, linser og bulgur og lad retten simre i ca.
10-15 minutter eller til næsten alt vandet er væk.
- Tilsæt så kokosmælk og derefter curry paste, citronsaft og salt
og peber. Nogle curry paste er ret stærke, så pas på med bare at
hælde det hele i på en gang. Lad retten simre i ca. 15 minutter.
- Vask og hak spinaten i mindre stykker og hæld den i gryden og
rør rundt til det hele er ’faldet sammen’
- Fisken skæres i passende stykker, saltes og lægges til ´hvile´
- Når linseretten er ved at være færdig, hældes olie og smør på en
varm pande.
- Fiskestykkerne skindsteges til de er gennemstegte og skindet er
sprødt. For at fremme stegningen kan der eventuelt lægges et låg
over panden i nogle få minutter.
Servering
- Linseretten anrettes på tallerkner og pyntes med basilikum.
- Fisken placeres ved siden af linserne sammen med en
citronbåd.
|
Crema Catalana
Ingredienser til 4 personer:
|
4 æggeblommer |
|
2½ dl mælk |
|
2½ dl fløde |
|
120 g sukker |
|
2 ss Maizena (15 g) |
|
Fintrevet skal fra en
økologisk citron |
|
Fintrevet skal fra to
økologiske appelsiner |
|
1 vaniljestang |
|
½ tsk stødt kanel |
Appelsinkompot
|
4 appelsiner, kødet
herfra |
|
½ citron, saften herfra |
|
1 tsk. vaniljesukker |
|
2 spsk. Sukker |
|
50 g mandler |
|
Crema Catalana
- Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud – gem den tomme
vaniljestang, den skal koges med. De små sorte korn ”males” sammen
med en teskefuld sukker med en kniv.
- Riv skallen på citronen og appelsinerne på et fint rivejern. Du
skal KUN rive den farvede del af; den hvide er kedelig og bitter.
- I en lille gryde varmes mælk, fløde, citrusskal, kanel og
vaniljekorn op til kogepunktet.
Du skal holde øje med gryden.
- Æggeblommerne piskes sammen med sukkeret og maizenaen. Massen
skal være tyk, ensartet og uden nogen klumper.
- Mælke- og flødeblandingen passeres gennem en sigte – lidt ad
gangen - over i æggeblandingen samtidig med, at der piskes.
- Kom det tilbage i gryden, og kog det ved helt lavt blus under
omrøring. Når massen har fået konsistens som en god kagecreme er den
færdig.
- Fordel cremen i små skåle med stor overflade, og sæt dem i
køleskabet (gerne i nogle timer).
- De kolde Crema Catalana drysses med et tyndt lag rørsukker, der
brændes til et glat og sprødt karamellåg med en lille gasbrænder
eller under ovnens grillvarme.
- Serveres kold - gerne ledsaget af en lille kompot lavet af
appelsinerne og med nogle hakkede mandler i.
Appelsinkompot
- Skær skrællen af appelsinerne og skær kødet i små stykker. (Fjern
gerne nogle af hinderne)
- Kom det i en gryde sammen med sukker, vanilje og citronsaft.
- Kog op og mos det lidt, så det bliver til en kompot.
- Hak mandlerne – gerne lidt groft – og bland dem i kompotten
inden servering.
|