HERREMAD
MENU 23. Nov. 2021
|
Rejecocktail med avocadocreme
Enebærgryde med bagt kartoffelmos
|
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022
|
Rejecocktail med avocadocreme
Ingredienser til 4 personer:
|
500 g friskpillede rejer |
|
1 mango |
|
½-1 finthakket rød chili |
|
Lille håndfuld hakket
frisk koriander |
|
Frisk kokos af ca ¼
kokosnød
Avocadocreme: |
|
2 avocadoer |
|
Saft fra 1-1½ lime |
|
1 rødløg |
|
Rejecocktail med
avocadocreme
Fremgangsmåde:
1. Kør avocado og limesaft i foodprocessoren til det er en hel glat
creme.
2. Rør derefter finthakket rødløg i.
3. Pil rejerne og kom dem i en skål.
4. Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen og skær det i terninger.
5. Rens chilien for kerner og hak den fint.
6. Bland mango og chili med friskhakket koriander.
7. Skær den friske kokos i små mundrette stykker og bland dem i
mangoblandingen.
8. Læg rejerne, mangoblandingen og avocadocremen lagvis i glas og servér
den eksotiske rejecocktail med det samme.
|
Enebærgryde med bagt kartoffelmos:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 kg skært svinekød |
|
50 g smør |
|
6 enebær |
|
½ tsk tørret rosmarin |
|
¼ l piskefløde |
|
2 dl creme fraiche 38% |
|
1 tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
Kulør |
|
Evt jævning
Bagt kartoffelmos:
|
|
750 g kartofler |
|
50 g smør |
|
½ dl piskefløde |
|
2 æg |
|
1 dl hasselnøddekerner |
|
1 tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber
Bagetid: ca 25 min. ved 225 grader
Tilbehør: Kogt broccoli
|
|
Enebærgryde med bagt kartoffelmos:
1. Skær svinekødet i tynde strimler.
2. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde.
3. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
4. Læg alt kødet tilbage i gryden.
5. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det i kødet.
6. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i. Lad retten småsnurre
under låg ved svag varme i ca 60 min.
7. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt jævnes.
Kartoffelmos:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
2. Kog dem godt møre i ca 20 min.
3. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
4. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i.
5. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk mosen godt igennem.
6. Tilsæt hasselnødderne og smag til med salt og peber.
7. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
8. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme (evt alu-forme). Bag dem midt i
ovnen. Serveres straks.
Tips: Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform. Bagetid ca
35 min ved 200 grader.
|