HERREMAD 

   MENU 23. Nov. 2021

Rejecocktail med avocadocreme


Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Rejecocktail med avocadocreme

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g friskpillede rejer

bullet

1 mango

bullet

½-1 finthakket rød chili

bullet

Lille håndfuld hakket frisk koriander

bullet

Frisk kokos af ca ¼ kokosnød

Avocadocreme:

bullet

2 avocadoer

bullet

Saft fra 1-1½ lime

bullet

1 rødløg
 

Rejecocktail med avocadocreme

Fremgangsmåde:
 

1. Kør avocado og limesaft i foodprocessoren til det er en hel glat creme.
2. Rør derefter finthakket rødløg i.
3. Pil rejerne og kom dem i en skål.
4. Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen og skær det i terninger.
5. Rens chilien for kerner og hak den fint.
6. Bland mango og chili med friskhakket koriander.
7. Skær den friske kokos i små mundrette stykker og bland dem i mangoblandingen.
8. Læg rejerne, mangoblandingen og avocadocremen lagvis i glas og servér den eksotiske rejecocktail med det samme.

 

Enebærgryde med bagt kartoffelmos:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 kg skært svinekød

bullet

50 g smør

bullet

6 enebær

bullet

½ tsk tørret rosmarin

bullet

¼ l piskefløde

bullet

2 dl creme fraiche 38%

bullet

1 tsk groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

Kulør

bullet

Evt jævning

 

Bagt kartoffelmos:

 

bullet

750 g kartofler

bullet

50 g smør

bullet

½ dl piskefløde

bullet

2 æg

bullet

1 dl hasselnøddekerner

bullet

1 tsk groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Bagetid: ca 25 min. ved 225 grader

Tilbehør: Kogt broccoli



 

Enebærgryde med bagt kartoffelmos:

1. Skær svinekødet i tynde strimler.
2. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde.
3. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
4. Læg alt kødet tilbage i gryden.
5. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det i kødet.
6. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i. Lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca 60 min.
7. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt jævnes.
 


Kartoffelmos:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
2. Kog dem godt møre i ca 20 min.
3. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
4. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i.
5. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk mosen godt igennem.
6. Tilsæt hasselnødderne og smag til med salt og peber.
7. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
8. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme (evt alu-forme). Bag dem midt i ovnen. Serveres straks.

Tips: Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform. Bagetid ca 35 min ved 200 grader.