HERREMAD
MENU 16. Nov 2021
|
Peber/tomat Suppe med pesto
Fasan med grønt |
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022
|
Peber/tomat Suppe med pesto
Ingredienser til 4 personer:
|
4 røde peberfrugter |
|
4 store tomater |
|
2 rødløg |
|
2 fed hvidløg |
|
3 spsk olivenolie |
|
en håndfuld bredbladet
persille |
|
5 dl grøntsagsbouillon |
|
Salt, peber |
Pesto:
|
En håndfuld basilikum
blade (evt ramsløg) |
|
1 dl olivenolie |
|
4 spsk pinjekerner |
|
20 g revet parmesanost |
Til servering
|
Salat tern |
|
Groft brød
|
|
Peber/tomat Suppe med pesto
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 gr.
- Rens peberfrugter, skæres i kvarte stykker, fjern kerner.
- Skyl tomater og skær dem i kvarte – pil hvidløg og rødløg,
skæres i kvarte.
- Læg peber, tomater, hvidløg og rødløg på en bageplade beklædt
med bagepapir – fordel en dl olie over de udskårne stykker, drys med
salt og peber og bag dem i ovnen ca 1 time – Vend rundt i blandingen
undervejs. – Skyl persille. – Lav bouillonDe bagte grøntsager
blendes sammen med persille, 2 spsk olie, og en del af bouillon –
juster med resten af bouillon så konsistensen bliver ensartet og
cremet. Smag til med salt og peber. Suppen varmes i en gryde før
servering.
Pesto:
- Ingredienserne finmales i en blender – smages til med salt og
peber.
- Server suppen med pesto og smuldret salat tern som topping og
spis brød til.
|
Fasan med grønt
Ingredienser til 4 personer:
|
2 fasaner |
|
Salt |
|
Peber |
|
3 laurbærblade |
|
3 kviste timian |
|
selleri |
|
1 gulerod |
|
1 porre |
|
1 løg |
|
Champignon |
|
1 dl portvin |
|
2 dl fløde |
|
Sovsejævner |
|
Kulør |
|
Ribs gele |
|
1 bundt persille |
|
Bacon |
|
Smør |
|
Små kartofler |
|
Tyttebær |
Waldorfsalat
|
2,5 dl creme fraiche |
|
2 spsk sukker |
|
Lidt salt |
|
Bladseleri |
|
Vindruer |
|
1 æble |
|
Valnødder
|
|
Fasan med grønt
Fremgangsmåde:
- Fasanbryster skæres fra skroget – OBS for evt. hagl!! – småkød
skæres fra skrog, evt. sener fjernes.
- Bryster tilsættes lidt salt og peber og fyldes med persille og
rulles sammen, en skive bacon rulles på yderst.
- Selleri, gulerod, porre og løg skæres i mindre tern.
- Skrog og ben koges i 1 l vand med grøntsager, laurbær, timian.
- Fasanrullerne steges i smør, 5 min på hver side, lægges i
alufolie og hviler i 20 min.
- Småkød steges i smør i nogle min og sættes til side.
- Champignon ristes i smør og blandes med det lune småkød og evt.
rester af persille.
- Fond fra ben skummes og sigtes, koges ind og anvendes til sauce
med hjælp af en
- grønsagsterning, 1 spsk ribsgele, 1 dl portvin, kulør, fløde og
sovsejævner.
- De små kartofler skal koge i ca. 10 min
Waldorfsalat
- Creme fraiche røres sammen med sukker og lidt salt.
- Skær stilk af bladselleri i tynde skiver, skær vindruer i kvarte
og æblet i små stykker – valnødder hakkes
- Det hele blandes i dressing og pyntes evt på toppen med lidt
hakkede valnødder
|