HERREMAD
MENU 09. Nov 2021
|
Jomfruhummerhaler med hvidløgssmør
Indbagt svinemørbrad med Insalata Caprese fra Campania |
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022
|
Jomfruhummerhaler med hvidløgssmør
Ingredienser til 4 personer:
|
Ca. 750 g hummerhaler |
|
Ca. 200 g smør |
|
2 – 3 fed presset hvidløg |
|
1 bundt persille |
|
1 citron |
|
Salt |
|
Flutes
|
|
Jomfruhummerhaler med hvidløgssmør
Fremgangsmåde:
- Halerne klargøres ved at klippe dem op i ryggen, fjerne den
sorte tarmstreng og tvinge rygskjoldet til siderne
- Kom de flækkede haler i et ildfast fad, læg dem tæt, men ikke
lagdelt
- Rør blødt smør sammen med hvidløg, hakket persille og lidt salt
- Smørret lægges på halerne med en kniv eller et par teskeer
- Gratiner halerne i ovnen ved 200 gr (alm ovnfunktion) i 6 – 10
min til kødet begynder at blive mælkehvidt og smørret er smeltet
- Server hummerhalerne med citronsaft og flute.
- Dyb fluten i hvidløgssmørret fra bunden af fadet.
|
Indbagt svinemørbrad med Insalata Caprese fra
Campania
Ingredienser til 4 personer:
Dej:
|
Ca. 175 g hvedemel |
|
½ tsk groft salt |
|
1 tsk bagepulver |
|
100 g koldt smør |
|
½ dl kold mælk |
Svinemørbrad:
|
Ca. 500 g |
Fars:
|
400 g magert hakket
svine-/kalvekød |
|
|
|
2 spsk hvedemel |
|
1 æg |
|
1 tsk revet muskatnød |
|
1½ groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
2 knuste fed hvidløg |
|
1 stort revet/finthakket
løg |
|
1 dl fløde |
|
200g grofthakkede hvide
champignoner |
Tilbehør:
|
Brøndkarse |
|
|
|
Indbagt svinemørbrad med Insalata Caprese fra
Campania
Fremgangsmåde:
Dej:
- Bland mel, salt og bagepulver.
- Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.
- Saml dejen hurtigt med mælk og læg den i køleskabet i mindst 1
time.
Svinemørbrad:
- Puds mørbraden og skær de yderste stykker af
- Smelt smør på en pande og brun mørbraden på alle sider.
- Drys med salt og peber,
- Sæt mørbraden til side.
Fars:
- Champignonerne renses og deles og dehydreres på en tør pande.
Efter afkøling hakkes champignonerne groft.
- Rør kødet med mel, æg krydderier, løg og fløde.
- Bland de hakkede champignoner i farsen.
- Den afkølede dej varmes og æltes i hænderne og rulles tyndt ud
på bagepapir til en plade på ca. 30 x 40 cm.
- Læg halvdelen af farsen på midten af dejen.
- Anbring mørbraden og dæk den med resten af farsen som presses
let med en ske.
- Luk enderne af dejen ind over farsen.
- Læg den ene langside af dejen indover og pensel kanten med æg.
- Læg herefter den anden side op pensel kanten og hele pakken med
æg.
- Løft den indpakkede mørbrad over på en smurt bradepande eller
ildfast fad og bag den midt i ovnen ved 200gr i 50 – 60 min
- Den indbagte mørbrad skæres i tykke skiver og pyntes med
brøndkarse
|
Insalata Caprese
Ingredienser til 4 personer:
|
4 store tomater |
|
2 bøffelmælks mozzarella |
|
1 lille håndfuld
basilikumblade |
|
8 spsk jomfruolivenolie |
|
Friskkværnet sort peber |
|
Havsalt
|
|
Insalata Caprese
Fremgangsmåde:
-
Skær tomaterne i
tynde skiver på ca. ½ cm.
-
Varm kniven i varmt
vand, så den glider lettere
-
Skær mozzarellaen i
så tynde skiver som muligt.
-
Læg tomater og
mozzarella lagvis på et aflangt fad.
-
Krydr med havsalt og
friskkværnet peber
-
Fordel basilikummen
ovenpå og fordel olivenolien jævnt over salaten.
|