HERREMAD
MENU 02. Nov 2021
|
Spinatpandekager med laks, rejer, avocado og
dilddressing
Indisk curry med kylling
|
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022
|
Spinatpandekager med laks, rejer, avocado og dilddressing
Ingredienser til 4 personer:
|
75 g frisk spinat
(færdigskyllet) |
|
2 æg |
|
2 dl mælk |
|
50 g hvedemel |
|
50 g fuldkornshvedemel
|
|
1 tsk. salt |
|
1 spsk. olivenolie |
|
smør (til stegning) |
Fyld
|
200 g varmrøget laks |
|
300 g rejer (evt. frosne) |
|
1 ps færdigskyllet salat |
|
2 stk. avocado |
|
1 stk. citron |
Dilddressing
|
1 bundt frisk dild |
|
200 g cremefraiche (18 %) |
|
1 tsk. akaciehonning |
|
1/2 citron |
|
salt |
|
friskkværnet peber |
|
Spinatpandekager med laks, rejer, avocado og dilddressing
Fremgangsmåde:
Spinatpandekager
- Kom spinaten i en blender med de resterende ingredienser. Blend
til du har en flydende pandekagedej. Kom evt. lidt mere mel eller
mælk i så dejen får en lind konsistens.
- Varm en pande op og smelt smør, og steg én pandekage ad
gangen. Der bliver til 4 stk. pandekager.
Fyld:
- Bræk laksen i mindre stykker
- Rejerne (tøs op hvis frosne) drænes for vand på et stykke
køkkenrulle
- Skær avocadoerne i skiver
- Skær citronen i skiver.
Dilddressing
- Pres citronen
- Hak dild fint og rør det sammen med cremefraiche og honning.
- Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber
Servering (Portionsanrettet):
- Kom laks, rejer, avocado og en del af salaten og dilddressing på
hver spinatpandekage og rul sammen
- Kom lidt dilddressing oven på spinatrullen og pynt med resten af
salaten og citronskiver
|
Indisk curry med kylling
Ingredienser til 4 personer:
|
450g kylling |
|
1 dl yoghurt |
|
Saften fra 1/4 lime |
|
1 løg |
|
olie til stegning |
|
1 tsk. salt |
|
2 fed hvidløg |
|
1 tsk. ingefær |
|
1/4 cayennepeber |
|
1 tsk. Nelliker |
|
1 tsk. Kardemomme |
|
1 tsk. Spidskommen |
|
2 spsk. mild karry |
|
1 dåse hakkede tomater |
|
1 rød peberfrugt |
|
1 dåse kokosmælk |
|
evt maizena til jævning |
|
korriander |
|
lime |
Naanbrød
|
1 dl stuetempereret vand |
|
25 g gær |
|
1 dl mælk |
|
1 æg, sammenpisket |
|
1 dl græsk yoghurt 10% |
|
3 spsk olivenolie. |
|
1 tsk salt |
|
1 tsk sukker |
|
450 g hvedemel |
Pensling og smag
|
50 g smør, smeltet |
|
2 fed hvidløg, pressede |
|
1 håndfuld frisk
koriander, finthakket |
|
1 spsk nigella frø |
Ris
|
250 g Basmati Ris
|
|
Indisk curry med kylling
Fremgangsmåde:
- Skær kylling i mundrette stykker og vend det i yoghurt, hakket
hvidløg, salt og limesaft
- Hak løg og steg det i en gryde med olie sammen med alle
krydderierne ved middel varme
- Tilsæt kylling med marinaden, samt hakkede tomater og lad det
simre ved svag varme i ca. 20min til kyllingen er gennemkogt
- Hak peberfrugt i tern og tilsæt det sammen med kokosmælk
- Lad langsomt retten varme op så sovsen ikke skiller
- Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og urter og jævn
sovsen hvis den ønskes tykkere
Naanbrød
- Kom vand i en skål og rør gær ud i væsken.
- Tilsæt mælk, æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt samt
halvdelen af melet.
- Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.
- Ælt dejen godt, til den er smidig, blød og stadig klistret og
kom den i en skål
- Dæk dejen til og lad den hæve i en times tid til dobbelt
størrelse
- Del dejen i 4 dele og tryk eller rul hver del flad og i
dråbeform.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem
hæve i et kvarters tid.
Pensling og smag
- Pensl brødene med smeltet smør og drys med de ønskede
krydderier.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka
20 minutter.
Ris
- Risene koges i vand i 10-12 min.
|