HERREMAD 

   MENU 02. Nov 2021

                    

Spinatpandekager med laks, rejer, avocado og dilddressing

Indisk curry med kylling
 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Spinatpandekager med laks, rejer, avocado og dilddressing

Ingredienser til 4 personer:

bullet

75 g frisk spinat (færdigskyllet)

bullet

2 æg

bullet

2 dl mælk

bullet

50 g hvedemel

bullet

50 g fuldkornshvedemel

bullet

1 tsk. salt

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

smør (til stegning)

 

Fyld

bullet

200 g varmrøget laks

bullet

300 g rejer (evt. frosne)

bullet

1 ps færdigskyllet salat

bullet

2 stk. avocado

bullet

1 stk. citron

 

Dilddressing

bullet

1 bundt frisk dild

bullet

200 g cremefraiche (18 %)

bullet

1 tsk. akaciehonning

bullet

1/2 citron

bullet

salt

bullet

friskkværnet peber

Spinatpandekager med laks, rejer, avocado og dilddressing

Fremgangsmåde:

Spinatpandekager

  1. Kom spinaten i en blender med de resterende ingredienser. Blend til du har en flydende pandekagedej. Kom evt. lidt mere mel eller mælk i så dejen får en lind konsistens.
  2. Varm en pande op og smelt smør, og steg én pandekage ad gangen. Der bliver til 4 stk. pandekager.

Fyld:

  1. Bræk laksen i mindre stykker
  2. Rejerne (tøs op hvis frosne) drænes for vand på et stykke køkkenrulle
  3. Skær avocadoerne i skiver
  4. Skær citronen i skiver.

Dilddressing

  1. Pres citronen
  2. Hak dild fint og rør det sammen med cremefraiche og honning.
  3. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber

Servering (Portionsanrettet):

  1. Kom laks, rejer, avocado og en del af salaten og dilddressing på hver spinatpandekage og rul sammen
  2. Kom lidt dilddressing oven på spinatrullen og pynt med resten af salaten og citronskiver
     

Indisk curry med kylling

Ingredienser til 4 personer:

bullet

450g kylling

bullet

1 dl yoghurt

bullet

Saften fra 1/4 lime

bullet

1 løg

bullet

olie til stegning

bullet

1 tsk. salt

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 tsk. ingefær

bullet

1/4 cayennepeber

bullet

1 tsk. Nelliker

bullet

1 tsk. Kardemomme

bullet

1 tsk. Spidskommen

bullet

2 spsk. mild karry

bullet

1 dåse hakkede tomater

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

evt maizena til jævning

bullet

korriander

bullet

lime

 

Naanbrød

bullet

1 dl stuetempereret vand

bullet

25 g gær

bullet

1 dl mælk

bullet

1 æg, sammenpisket

bullet

1 dl græsk yoghurt 10%

bullet

3 spsk olivenolie.

bullet

1 tsk salt

bullet

1 tsk sukker

bullet

450 g hvedemel

 

Pensling og smag

bullet

50 g smør, smeltet

bullet

2 fed hvidløg, pressede

bullet

1 håndfuld frisk koriander, finthakket

bullet

1 spsk nigella frø

 

Ris

bullet

250 g Basmati Ris
 

Indisk curry med kylling

Fremgangsmåde:

  1. Skær kylling i mundrette stykker og vend det i yoghurt, hakket hvidløg, salt og limesaft
  2. Hak løg og steg det i en gryde med olie sammen med alle krydderierne ved middel varme
  3. Tilsæt kylling med marinaden, samt hakkede tomater og lad det simre ved svag varme i ca. 20min til kyllingen er gennemkogt
  4. Hak peberfrugt i tern og tilsæt det sammen med kokosmælk
  5. Lad langsomt retten varme op så sovsen ikke skiller
  6. Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og urter og jævn sovsen hvis den ønskes tykkere

Naanbrød

  1. Kom vand i en skål og rør gær ud i væsken.
  2. Tilsæt mælk, æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt samt halvdelen af melet.
  3. Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.
  4. Ælt dejen godt, til den er smidig, blød og stadig klistret og kom den i en skål
  5. Dæk dejen til og lad den hæve i en times tid til dobbelt størrelse
  6. Del dejen i 4 dele og tryk eller rul hver del flad og i dråbeform.
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i et kvarters tid.

Pensling og smag

  1. Pensl brødene med smeltet smør og drys med de ønskede krydderier.
  2. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.

Ris

  1. Risene koges i vand i 10-12 min.