Gratineret hummer
Ingredienser til 4 personer:
|
4 stk. hummere |
|
1 bundt dild |
|
4 dl hvidvin |
|
8 fed hvidløg |
|
80 g rasp |
|
4 tsk. olie til stegning |
|
250 g smør |
|
Salt og peber |
Tilbehør:
|
Brød |
|
Gratineret hummer
Fremgangsmåde:
- Ovnen sættes på grill ved 250 grader. Hummerne halveres. Kloen
gives et hak
med en stor kniv.
- Læg de halve hummere i et ildfast fad. Hæld 1 tsk. olivenolie
henover hver flækket hummer. Smør fordeles ligeledes. Et bundt dild
hakkes groft og fordeles. Hvidvinen hældes henover. 8 fed hvidløg
skæres i skiver og fordeles på hummerne. Krydr med salt og peber.
- Til sidst drysses hummerne med rasp.
- Fadet stilles i den brandvarme ovn i ca. 8 minutter, til
overfladen er gyldenbrun. De tages ud og spises straks med brød, som
eventuelt kan dyppes i lagen fra det ildfaste fad.
Tilbehør:
- Brødet kan eventuelt ristes.
Tips: De kan sagtens forberedes i forvejen og sættes i ovnen,
når gæsterne kommer
|
Ale braiseret andebryst med quino-salat
Ingredienser til 4 personer:
|
1 løg i grove tern |
|
2 gulerødder i grove tern |
|
1/2 porre i skiver |
|
1persillerod i grove tern |
|
2stk andebryst 250-300 g |
|
2 tykke skiver bacon |
|
1 mørk øl (evt Kolding) |
Andesauce med chokolade:
|
Skyen fra anden |
|
1/2 spk Tomatpure |
|
1 dl.piskefløde |
|
salt og peber |
|
maizena |
|
1 dl. vand |
|
mad kulør |
|
1 tsk.ribsgele |
|
1-2 stk. mørk chokolade
70-80% |
Salat med quinoa, rucola og
vindruer:
|
2 dl. quinoa |
|
1 ps. rucola |
|
3 håndfulde vindruer |
|
1 ps. tørrede |
|
tranebær |
|
1 ps. tørrede blåbær |
|
1 bøtte feta |
|
1 ps. pinjekærner |
|
Ale braiseret andebryst med quinoa-salat
Fremgangsmåde:
- Bacon skæres i tern
- Skindet på andebrysterne ridses i tern og gnides med salt og
peber
- Brun andebrysterne i olie i en meget varm gryde med skindsiden
nedad i 1 min, til det får farve,vend kødet og gentag ovenstående.
- Tag kødet af og brun bacon
og grøntsagerne videre i 1-2 min, til det har fået farve.
- Tag gryden af varmen, skru ned for varmen, læg andebrysterne
oven på baconen og grøntsagerne.
- Hæld øllen over, lad det stå 5 min uden varme.
- Stil gryden på varmen og lad det braisere under låg i 8-12 min.
- Lad kødet hvile i ca. 15 min.
Andesauce med chokolade:
- Andeskyen indkoges til det halve og tomatpure koges op og jævnes
med maizena rørt op i vand. Smages til med salt og peber og fløde.
- Chokolade, ribsgele og kulør tilsættes lidt af gangen. Pas på at
saucen ikke bliver sort !
Salat med quinoa, rucola og vindruer:
- Kog quinoa efter anvisningen på posen og lad den køle af i en
salatskål eller serveringsfad.
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Skyl rukola og kom den over quinoaen.
- Halver vindruerne, fjern eventuelle sten. Kom vindruer, bær,
feta og pinjekærner over
salaten og server
|