HERREMAD
MENU 05. Okt 2021
|
Cremet sellerisuppe med trøffel
Kalvemørbrad med svampe ,parmaskinke og spinat
|
Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022
|
Cremet sellerisuppe med trøffel
Ingredienser til 3 personer:
|
200 g renset selleriknold |
|
1 1/4 dl kalvebouillon |
|
3/4 dl piskefløde |
|
Salt og pebber |
|
Lidt revet muskatnød |
Drys
|
Trøffelcarpaccio(forsigtig) |
Dertil flûtes eller andet
brød.
|
Cremet sellerisuppe med trøffel
Fremgangsmåde:
- Skær
sellerien i små tern og kog den helt mør i bouillonen under låg,
10-12 min.
- Hæld
selleri og væde i en blender og blend det fint.
- Hæld
suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og kog igennem, tilsæt lidt
revet muskatnød og smag til.
- Drys
lidt trøffelcarpaccio og klippet purløg ved serveringen.
|
Kalvemørbrad med svampe ,parmaskinke og spinat
Ingredienser til 3 personer:
|
400 g afpudset
kalvemørbrad |
|
Salt og pebber |
|
1/2 kg frisk spinat |
|
3 tynde skiver
parmaskinke |
|
1 fed finthakket hvidløg |
Svampefyld og -sauce
|
1/2 finthakket
skalotteløg |
|
10 g smør |
|
100 g friske svampe (3
slags) |
|
1/2 spsk. finthakket
persille |
|
1/2 dl hvid portvin |
|
3/4 dl god kalvefond
eller bouillon |
|
3/4 dl piskefløde |
|
Salt og pebber |
Tilbehør
Små pillede kartofler
|
Kalvemørbrad med svampe ,parmaskinke og spinat
Fremgangsmåde:
- Blancher den rengjorte spinat i 1/2- 1 min. i spilkogende vand
tilsat salt
- Tag den op og afkøl i iskoldt vand. Dryp den godt af og dup den
tør
- Tag pæne blade fra til at folde om kødet.
- Skær kødet ud i 3 bøffer, stil bøfferne på højkant på
skærefladerne og tryk let sammen.Skær en åbning 2/3 ned til fyld.
- Stil stykkerne i et ildfast fad med åbning op. Drys friskkværnet
peber og en anelse salt- husk skinken er salt.
- Sauter løgene i smør til de er klare, kom de rensede ,
groftskårne svampe på og steg dem gyldne. Forsigtig salt og peber.
- Tag dem fra panden og vend persille i halvdelen (Gør ikke panden
ren) . Fordel persille-svampene i kødstykkerne.
- Læg skinkeskiverne ud og bred 2-4 pæne blancherede spinatblade
ud på hver.Fold skinkeskiverne om kødet og hold dem fast med
tandstikkere.
- Hæld portvIn på panden fra svampene, kog ind til 1/3 , tilsæt
fond og kog igennem.Hæld fløde på og kog til saucen jævner let.
Tilsæt de overskydende svampe og smag til.
- Lige inden serveringen steges kødet i en forvarmet ovn ved 220
grader i 12-15 min.Til det er fint stegt.Lad kødet trække 10 min. i
fadet under stanniol efter stegningen.
- Lun de resterende spinatblade igennem i lidt smør med lidt
finthakket hvidløg til spinaten er blank, men uden bladene går i
stykker Krydr godt med peber og salt.
- Anret kødet over de smørsauterede spinatblade med svampesaucen
- Server med små pillekartofler hertil
|
|
|