HERREMAD
MENU 10. Mar. 2020
|
Stegte kammuslinger
Langtidsstegt flæsk med persillesovs
Crepes Suzette
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Stegte kammuslinger:
Ingredienser til 4 personer:
|
8 Kammuslinger |
|
1 spsk Olie
(Smagsneutral) |
|
2 spsk Smør |
|
1 spsk Sukker |
|
1 spsk Salt (Fint salt)
|
|
Salt (God flagesalt,
f.eks. Maldon) |
Guacamole:
|
4 modne avocado |
|
3 spsk creme fraiche 18 %
er bedst, 9 %kan også gå an |
|
2 lille fed hvidløg |
|
2 lille skalotteløg eller
et kvart rødløg |
|
Saften fra en 1/2 øko
citron frisk citron er |
|
langt bedre end
"auto-citron" |
|
1 tsk cayennepeber kan
udelades |
|
Salt og peber |
Tilbehør:
|
Flutes |
|
Stegte kammuslinger:
Fremgangsmåde:
-
2
kammuslinger pr. person til en ret.
-
Sørg for
at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i
gang.
-
Det
bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at
sprænge dem en smule før stegningen.
-
20
minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på
toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot
stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.
-
Varm en
pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule
smagsneutral olie.
-
Læg
kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder,
for derefter at tilsætte smør eller ghee. Det er vigtigt, at der er
lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for
meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at
kunne få en stegeskorpe.
-
Steg
videre på dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30
sekunder mere på den anden side i mens du øser den varme smør/ghee
op over dem.
-
Drys dem
med en god flagesalt og server straks
Guacamole:
-
Del
avocadoerne midt over, pil stenene ud og skrab indholdet fri med en
teske - hæld avocadoen i en skål.
-
Mos den
godt med en gaffel - der gør intet hvis der er små stykker umost
avocado.
-
Pil
skalotteløg og hvidløg, hak skalotteløget fint og pres hvidløg med
en hvidløgspresser - hæld det op i skålen med avocado, og rør rundt.
-
Tilsæt
creme fraiche og rør rundt
-
Smag til
med citronsaft, salt, peber og cayennepeber - servér med det samme
Servering:
-
Der
serveres lune flutes til
|
Langtidsstegt flæsk med persillesovs:
Ingredienser til 4 personer:
|
800 gram flæsk i skiver |
|
2 teskefulde fint salt |
Persillesovs
|
2 spiseskefulde smør |
|
2 spiseskefulde hvedemel |
|
5 deciliter mælk |
|
1 stor dusk persille |
|
Salt og hvid peber |
|
Evt. lidt revet muskatnød |
Tilbehør
|
600 g Kartofler |
|
Langtidsstegt flæsk med persillesovs: Fremgangsmåde:
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem
let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden
tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne
et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter
rengøringen efter stegningen.
- Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke
rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det
færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time.
Det passer helt sig selv.
- Derefter skruer du ovnen op på 230 grader, og steger flæsket
færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for
mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst.
Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
- Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad
Persillesovs
-
Smelt smør i en gryde ved middel varme, og pisk melet i uden det
bruner.
- Pisk
så gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens. De fem
deciliter mælk er vejledende, så brug den mængde der passer. Men de
fem deciliter plejer at passe meget godt - afhængig af hvor tyk
eller tynd du ønsker persillesovsen.
- Smag
sovsen til med salt, hvid peber og eventuelt lidt revet muskatnød.
- Hak
persille fint, og vend den i til sidst.
Tilbehør
-
Kartoflerne koges og pilles
|
Crepes Suzette:
Ingredienser til 4 personer
Crepes
|
125 g hvedemel |
|
3 spsk sukker |
|
1 vaniljestang |
|
3 æg |
|
2 1/2 dl mælk |
|
1 dl øl, eller hvidtøl |
|
smør, til stegning |
Appelsinsauce
|
1 øko appelsin, revet
skal herfra |
|
2 appelsiner,
friskpresset saft herfra |
|
1 appelsin, skåret i
både, fileterede |
|
1/2 dl grand marnier,
eller cointreau |
|
45 g sukker |
|
45 g smør |
|
50 g mandler, smuttede og
hakkede |
Servering
|
200 g vaniljeis |
|
Crepes Suzette: Fremgangsmåde:
Crepes
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og
lad derefter gerne dejen hvile i 30 minutter.
- Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges
de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune. Sæt dem til
side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.
Appelsinsauce
- Kom sukkeret på en pande og skru op for lidt over middelhøj
varme.
- Lad sukkeret smelte og tilsæt derefter smør, mandler og
appelsinskal. Det bruser op og skal lige røres sammen hurtigt med en
paletkniv.
Sørg for at emhætte er tilsluttet og pas godt på ved næste step!
- Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til – det giver høje
flammer.
- Hæld appelsinsaften over flammerne, så slukkes de og der slukkes
for varmen.
- Fold tynde crepes pandekager til trekanter, som vendes i
appelsinsauce på panden og derefter anrettes på tallerkener
Servering:
- Serveres med en kugle god vaniljeis til.
|