HERREMAD 

   MENU 10. Mar. 2020

                    

Stegte kammuslinger

Langtidsstegt flæsk med persillesovs

Crepes Suzette
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stegte kammuslinger:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

8 Kammuslinger

bullet

1 spsk Olie (Smagsneutral)

bullet

2 spsk Smør

bullet

1 spsk Sukker

bullet

1 spsk Salt (Fint salt)

bullet

Salt (God flagesalt, f.eks. Maldon)

 

Guacamole:

bullet

4 modne avocado

bullet

3 spsk creme fraiche 18 % er bedst, 9 %kan også gå an

bullet

2 lille fed hvidløg

bullet

2 lille skalotteløg eller et kvart rødløg

bullet

Saften fra en 1/2 øko citron frisk citron er

bullet

langt bedre end "auto-citron"

bullet

1 tsk cayennepeber kan udelades

bullet

Salt og peber

 

Tilbehør:

bullet

Flutes

Stegte kammuslinger:

Fremgangsmåde:
 

  1. 2 kammuslinger pr. person til en ret.
  2. Sørg for at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i gang.
  3. Det bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at sprænge dem en smule før stegningen.
  4. 20 minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.
  5. Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule smagsneutral olie.
  6. Læg kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder, for derefter at tilsætte smør eller ghee. Det er vigtigt, at der er lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at kunne få en stegeskorpe.
  7. Steg videre på dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30 sekunder mere på den anden side i mens du øser den varme smør/ghee op over dem.
  8. Drys dem med en god flagesalt og server straks

Guacamole:

  1. Del avocadoerne midt over, pil stenene ud og skrab indholdet fri med en teske - hæld avocadoen i en skål.
  2. Mos den godt med en gaffel - der gør intet hvis der er små stykker umost avocado.
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, hak skalotteløget fint og pres hvidløg med en hvidløgspresser - hæld det op i skålen med avocado, og rør rundt.
  4. Tilsæt creme fraiche og rør rundt
  5. Smag til med citronsaft, salt, peber og cayennepeber - servér med det samme

Servering:

  1. Der serveres lune flutes til

     
Langtidsstegt flæsk med persillesovs:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

800 gram flæsk i skiver

bullet

2 teskefulde fint salt

 

Persillesovs

bullet

2 spiseskefulde smør

bullet

2 spiseskefulde hvedemel

bullet

5 deciliter mælk

bullet

1 stor dusk persille

bullet

Salt og hvid peber

bullet

Evt. lidt revet muskatnød

 

Tilbehør

bullet

600 g Kartofler

 

Langtidsstegt flæsk med persillesovs:

Fremgangsmåde:

  1. Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
  2. Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen.
  3. Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
  4. Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
  5. Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
  6. Derefter skruer du ovnen op på 230 grader, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
  7. Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad

Persillesovs

  1. Smelt smør i en gryde ved middel varme, og pisk melet i uden det bruner.
  2. Pisk så gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens. De fem deciliter mælk er vejledende, så brug den mængde der passer. Men de fem deciliter plejer at passe meget godt - afhængig af hvor tyk eller tynd du ønsker persillesovsen.
  3. Smag sovsen til med salt, hvid peber og eventuelt lidt revet muskatnød.
  4. Hak persille fint, og vend den i til sidst.

Tilbehør

  1. Kartoflerne koges og pilles
     
Crepes Suzette:

Ingredienser til 4 personer

Crepes

bullet

125 g hvedemel

bullet

3 spsk sukker

bullet

1 vaniljestang

bullet

3 æg

bullet

2 1/2 dl mælk

bullet

1 dl øl, eller hvidtøl

bullet

smør, til stegning

 

Appelsinsauce

bullet

1 øko appelsin, revet skal herfra

bullet

2 appelsiner, friskpresset saft herfra

bullet

1 appelsin, skåret i både, fileterede

bullet

1/2 dl grand marnier, eller cointreau

bullet

45 g sukker

bullet

45 g smør

bullet

50 g mandler, smuttede og hakkede

 

Servering

bullet

200 g vaniljeis
 

Crepes Suzette:

Fremgangsmåde:

Crepes

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og lad derefter gerne dejen hvile i 30 minutter.
  2. Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.

Appelsinsauce

  1. Kom sukkeret på en pande og skru op for lidt over middelhøj varme.
  2. Lad sukkeret smelte og tilsæt derefter smør, mandler og appelsinskal. Det bruser op og skal lige røres sammen hurtigt med en paletkniv.
    Sørg for at emhætte er tilsluttet og pas godt på ved næste step!
  3. Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til – det giver høje flammer.
  4. Hæld appelsinsaften over flammerne, så slukkes de og der slukkes for varmen.
  5. Fold tynde crepes pandekager til trekanter, som vendes i appelsinsauce på panden og derefter anrettes på tallerkener

Servering:

  1. Serveres med en kugle god vaniljeis til.