HERREMAD 

Hold 2

   MENU 3. Marts 2020

           

                                             Jordskoksuppe

                   ”Århus Ø”:Oksemørbrad med kartoffelgratin og Seranoskinke

               

                                                                                                                                                                    

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 
Jordskoksuppe

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 løg

bullet

 1 spiseske olie

bullet

1 fed hvidløg

bullet

50g smør

bullet

500g jordskokker

bullet

300g kartofler

bullet

2 stk hønsebuillonterninger

bullet

Salt og Peber

bullet

¼-1/2 L Piskefløde eller Cremefine

bullet

Grøn olie
 

 

Jordskoksuppe

Fremgangsmåde:

 

  1. Løg skæres i tern og svitses i smørret i et par minutter
  2. Jordskokker, hvidløg og kartofler skrælles, og skæres i tern eller skiver og hældes i gryden
  3. Tilsæt buillon og 1 dl vand – lad koge i 15-20 minutter
  4. Tilsæt salt og peber
  5. Blend omhyggeligt og leger med Piskefløden til passende konsistens
  6. Jordskokchips: Skær 16 pæne skiver Jordskok – skær fra midten af Jordskokkerne, så bliver de pænere - og steg dem i en smule olie til de er sprøde - vendes undervejs - og drys en smule salt på.
  7. Varm suppen op igen
     

Anretning:

Hæld suppen op og pynt hver portion med 4 sprøde Jordskokchips samt 5-6 dråber grøn olie

 

”Århus Ø”:Oksemørbrad med kartoffelgratin og Seranoskinke

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

150 g Oksemørbrad

bullet

8 Tynde fine gulerødder

bullet

8 bagekartofler

bullet

1 løg

bullet

4 æg

bullet

75g Emmentaler ost

bullet

4 skiver Seranoskinke

bullet

1-2 dl piskefløde

bullet

2 fed hvidløg

bullet

Salt & Peber

bullet

1 fl. Rødvinssauce

 

”Århus Ø”:Oksemørbrad med kartoffelgratin og Seranoskinke

Fremgangsmåde:

Seranoskinke Bacon
 

  1. Start med at varme en ovn op til 125 grader
  2. Læg et stykke bagepapir i en bradepande og placer forsigtig 4 stykker Seranoskinken herpå.
  3. Dæk med endnu et stykke bagepapir og læg en plade over så skinken kommer i pres.
  4. Placer evt. noget tungt ovenpå pladen. Steg i 1 time og 15 minutter.
  5. Serano skinken er nu stiv, men pas på den ikke brækker! Lad den køle en smule af.
  6. Derefter tages stykkerne forsigtig op fra bagepapiret med en tynd stegespatel og
    placeres midlertidigt på et skærebræt.

Kartoffelgratin

  1. Varm endnu en ovn op – til 185 grader.
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Løget hakkes fint. Hvidløg presses.
  3. Emmentalerosten rives fint og hældes sammen med resten af ingredienserne i en skål og blandes godt
  4. Massen fordeles i 8 smurte Timbaleforme og overfladen gøres helt plan
  5. Bages i ca. 1 time
  6. Lad derefter skålene stå lidt inden de vendes ud
  7. Gulerødderne koges i 5 minutter til de er sprøde.
  8. Oksemørbrad steaks krydres og steges 2-3 minutter på hver side – efter individuel smag.
  9. Saucen varmes op.

Anretning

  1. Mørbrad steaks placeres lidt til højre på tallerkenen
  2. 2 stk kartoffelgratin sættes ovenpå hinanden lidt til venstre på tallerkenen
  3. 2 stk gulerødder placeres yderst til højre på tallerkenen
  4. 1 stk stift Seranobacon placeres mellem de 2 gulerødder og Mørbraden - og lægges hen over Mørbrad steak’en og op på toppen af de stablede Kartoffelgratin’er
  5. En smule sauce placeres foroven og forneden på tallerkenen.
  6. Tallerkenanretningen skulle gerne ligne et af de rædselsfulde højhuse på Århus Ø !