HERREMAD
Hold 2
MENU 3. Marts 2020
|
Jordskoksuppe
”Århus Ø”:Oksemørbrad med kartoffelgratin og Seranoskinke
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
|
Jordskoksuppe
Ingredienser til 4 personer:
|
1 løg |
|
1 spiseske olie |
|
1 fed hvidløg |
|
50g smør |
|
500g jordskokker |
|
300g kartofler |
|
2 stk
hønsebuillonterninger |
|
Salt og Peber |
|
¼-1/2 L Piskefløde eller
Cremefine |
|
Grøn olie
|
|
Jordskoksuppe
Fremgangsmåde:
- Løg skæres i tern og svitses i smørret i et par minutter
- Jordskokker, hvidløg og kartofler skrælles, og skæres i tern
eller skiver og hældes i gryden
- Tilsæt buillon og 1 dl vand – lad koge i 15-20 minutter
- Tilsæt salt og peber
- Blend omhyggeligt og leger med Piskefløden til passende
konsistens
- Jordskokchips: Skær 16 pæne skiver Jordskok – skær fra midten af
Jordskokkerne, så bliver de pænere - og steg dem i en smule olie til
de er sprøde - vendes undervejs - og drys en smule salt på.
- Varm suppen op igen
Anretning:
Hæld suppen op og pynt hver portion med 4 sprøde Jordskokchips samt
5-6 dråber grøn olie
|
”Århus Ø”:Oksemørbrad med kartoffelgratin
og Seranoskinke
Ingredienser til 4 personer:
|
150 g Oksemørbrad |
|
8 Tynde fine gulerødder |
|
8 bagekartofler |
|
1 løg |
|
4 æg |
|
75g Emmentaler ost |
|
4 skiver Seranoskinke |
|
1-2 dl piskefløde |
|
2 fed hvidløg |
|
Salt & Peber |
|
1 fl. Rødvinssauce |
|
”Århus Ø”:Oksemørbrad med kartoffelgratin og Seranoskinke
Fremgangsmåde:
Seranoskinke Bacon
- Start med at varme en ovn op til 125 grader
- Læg et stykke bagepapir i en bradepande og placer forsigtig 4
stykker Seranoskinken herpå.
- Dæk med endnu et stykke bagepapir og læg en plade over så
skinken kommer i pres.
- Placer evt. noget tungt ovenpå pladen. Steg i 1 time og 15
minutter.
- Serano skinken er nu stiv, men pas på den ikke brækker! Lad den
køle en smule af.
- Derefter tages stykkerne forsigtig op fra bagepapiret med en
tynd stegespatel og
placeres midlertidigt på et skærebræt.
Kartoffelgratin
- Varm endnu en ovn op – til 185 grader.
- Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Løget hakkes fint.
Hvidløg presses.
- Emmentalerosten rives fint og hældes sammen med resten af
ingredienserne i en skål og blandes godt
- Massen fordeles i 8 smurte Timbaleforme og overfladen gøres helt
plan
- Bages i ca. 1 time
- Lad derefter skålene stå lidt inden de vendes ud
- Gulerødderne koges i 5 minutter til de er sprøde.
- Oksemørbrad steaks krydres og steges 2-3 minutter på hver side –
efter individuel smag.
- Saucen varmes op.
Anretning
- Mørbrad steaks placeres lidt til højre på tallerkenen
- 2 stk kartoffelgratin sættes ovenpå hinanden lidt til venstre på
tallerkenen
- 2 stk gulerødder placeres yderst til højre på tallerkenen
- 1 stk stift Seranobacon placeres mellem de 2 gulerødder og
Mørbraden - og lægges hen over Mørbrad steak’en og op på toppen af
de stablede Kartoffelgratin’er
- En smule sauce placeres foroven og forneden på tallerkenen.
- Tallerkenanretningen skulle gerne ligne et af de rædselsfulde
højhuse på Århus Ø !
|
|
|
|
|