HERREMAD
MENU 25. Feb. 2020
|
Stenbidderrogn
Ovnbagt kylling i ananasjuice & rom
Linas æbletærte 2. version
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Stenbidderrogn:
Ingredienser til 4 personer:
|
200 g rogn |
|
½ tsk. salt |
|
1 dl cremefraiche |
|
1 rødløg |
|
Minitoast |
|
Citron |
|
Stenbidderrogn:
Fremgangsmåde:
-
Tilsæt
rognen lidt salt
-
Rødløget
hakkes fint
-
Portionsanret/eller som det passer holdet rognen, det hakkede
rødløg, cremefraiche og minitoast
-
Pres
lidt citronsaft over rognen
|
Ovnbagt kylling i ananasjuice & rom:
Ingredienser til 4 personer:
Marinade:
|
25 g smør |
|
1 spsk. karrypulver |
|
½ dl mørk rom |
|
4 spsk. rørsukker |
|
1 (meget moden) ananas |
|
1 tsk. grøn finthakket
chili |
|
3 spsk. friskpresset
limesaft |
|
1 tsk. fintrevet ingefær |
|
1 spsk. salt |
Kylling:
|
1 kylling |
|
Snor |
Australsk salat
|
2 dl agurketerninger |
|
2 dl bladselleri skåret i
tynde strimler |
|
2 dl æbleterninger |
|
3-5 spsk. appelsinsaft |
|
3-4 tomater |
|
salatblade |
Tilbehør:
|
Flutes
|
|
Ovnbagt kylling i ananasjuice & rom: Fremgangsmåde:
Marinaden:
- Varm smør op i en gryde til det bruser op.
- Tilsæt karrypulver og kog få sekunder.
- Bland rom og rørsukker sammen i en skål og hæld det ned i
gryden.
- Sæt ild til væsken og flambér.
- Tag gryden af varmen.
- Skræl ananas`en og blend den i en foodprocessor indtil, der
opstår en tyk juice.
- Tilsæt 2 dl af den blendede ananasjuice, chili, limesaft og
ingefær til gryden.
- Krydr med salt og sort peber.
- Bland og afkøl.
Kyllingen:
- Kom kyllingen op i et fad (bind evt. benene sammen) og hæld den
afkølede marinade henover. Gem lige noget til anden punkt 5.
- Sæt kyllingen i en 250 grader varm ovn.
- Bag den i 15 minutter.
- Efter 15 minutter skrues ovnen ned på 200 grader.
- Overhæld/pensl kyllingen med marinaden igen og bag yderligere 45
- 50 minutter.
- Lad kyllingen trække i 15 minutter, inden den serveres.
Australsk salat:
- Agurketerninger, bladselleriterninger og æbleterninger blandes i
appelsinsaft.
- Lægges i en top i et dybt fad.
- Uden om toppen garneres med salatblade (evt. strimlet) og
tomatskiver.
|
Linas æbletærte 2. version:
Ingredienser til 4 personer
|
175 g mel |
|
100 g smør |
|
200 g sukker |
|
1 æg |
|
Evt. lidt mælk |
|
3 æbler |
|
2 tsk. bagepulver |
|
1 tsk. vaniljesukker |
|
1 spsk. kanel |
|
hakkede mandler, nødder,
valnødder |
|
marcipan |
|
makroner |
|
bagepapir
|
|
Linas æbletærte 2. version: Fremgangsmåde:
- Bland mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vanilje sukker og kanel
i en skål og rør det godt, - der må ikke være klumper.
- Skræl æblerne og skær dem tern 1x1 cm, og rør derefter æblerne i
dejen.
- Rør derefter de hakkede, mandler, nødder og valnødder i dejen.
- Skær marcipanen i små stumper og fordel og rør dem i dejen.
- Kom bagepapir (for ikke at dejen løber ud) i en rund springform
og hæld dejen der i.
- Mas makronerne ud og fordel dem over dejen.
- Sæt formen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 45 minutter -
hold godt øje med overfladen, som skal have en tilpas farve.
- Lad æbletærten køle af i ovnen for at give den en karamelliseret
overflade.
|