HERREMAD 

   MENU 25. Feb. 2020

                    

Stenbidderrogn

Ovnbagt kylling i ananasjuice & rom

Linas æbletærte 2. version
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 

Stenbidderrogn:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

200 g rogn

bullet

½ tsk. salt

bullet

1 dl cremefraiche

bullet

1 rødløg

bullet

Minitoast

bullet

Citron

Stenbidderrogn:

Fremgangsmåde:
 

  1. Tilsæt rognen lidt salt
  2. Rødløget hakkes fint
  3. Portionsanret/eller som det passer holdet rognen, det hakkede rødløg, cremefraiche og minitoast
  4. Pres lidt citronsaft over rognen
     
Ovnbagt kylling i ananasjuice & rom:

Ingredienser til 4 personer:

Marinade:
 

bullet

25 g smør

bullet

1 spsk. karrypulver

bullet

½ dl mørk rom

bullet

4 spsk. rørsukker

bullet

1 (meget moden) ananas

bullet

1 tsk. grøn finthakket chili

bullet

3 spsk. friskpresset limesaft

bullet

1 tsk. fintrevet ingefær

bullet

1 spsk. salt

 

Kylling:

bullet

1 kylling

bullet

Snor

 

Australsk salat

bullet

2 dl agurketerninger

bullet

2 dl bladselleri skåret i tynde strimler

bullet

2 dl æbleterninger

bullet

3-5 spsk. appelsinsaft

bullet

3-4 tomater

bullet

salatblade

 

Tilbehør:

bullet

Flutes
 



 

Ovnbagt kylling i ananasjuice & rom:

Fremgangsmåde:

Marinaden:

  1. Varm smør op i en gryde til det bruser op.
  2. Tilsæt karrypulver og kog få sekunder.
  3. Bland rom og rørsukker sammen i en skål og hæld det ned i gryden.
  4. Sæt ild til væsken og flambér.
  5. Tag gryden af varmen.
  6. Skræl ananas`en og blend den i en foodprocessor indtil, der opstår en tyk juice.
  7. Tilsæt 2 dl af den blendede ananasjuice, chili, limesaft og ingefær til gryden.
  8. Krydr med salt og sort peber.
  9. Bland og afkøl.

Kyllingen:

  1. Kom kyllingen op i et fad (bind evt. benene sammen) og hæld den afkølede marinade henover. Gem lige noget til anden punkt 5.
  2. Sæt kyllingen i en 250 grader varm ovn.
  3. Bag den i 15 minutter.
  4. Efter 15 minutter skrues ovnen ned på 200 grader.
  5. Overhæld/pensl kyllingen med marinaden igen og bag yderligere 45 - 50 minutter.
  6. Lad kyllingen trække i 15 minutter, inden den serveres.

Australsk salat:

  1. Agurketerninger, bladselleriterninger og æbleterninger blandes i appelsinsaft.
  2. Lægges i en top i et dybt fad.
  3. Uden om toppen garneres med salatblade (evt. strimlet) og tomatskiver.


     
Linas æbletærte 2. version:

Ingredienser til 4 personer

bullet

175 g mel

bullet

100 g smør

bullet

200 g sukker

bullet

1 æg

bullet

Evt. lidt mælk

bullet

3 æbler

bullet

2 tsk. bagepulver

bullet

1 tsk. vaniljesukker

bullet

1 spsk. kanel

bullet

hakkede mandler, nødder, valnødder

bullet

marcipan

bullet

makroner

bullet

bagepapir
 

Linas æbletærte 2. version:

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vanilje sukker og kanel i en skål og rør det godt, - der må ikke være klumper.
  2. Skræl æblerne og skær dem tern 1x1 cm, og rør derefter æblerne i dejen.
  3. Rør derefter de hakkede, mandler, nødder og valnødder i dejen.
  4. Skær marcipanen i små stumper og fordel og rør dem i dejen.
  5. Kom bagepapir (for ikke at dejen løber ud) i en rund springform og hæld dejen der i.
  6. Mas makronerne ud og fordel dem over dejen.
  7. Sæt formen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 45 minutter - hold godt øje med overfladen, som skal have en tilpas farve.
  8. Lad æbletærten køle af i ovnen for at give den en karamelliseret overflade.