HERREMAD
Hold 2
MENU 18. Feb -2020
|
Timbaler af regnbueørred.
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
|
Timbaler af regnbueørred
Ingredienser til 4 personer:
|
200 g filet af
regnbueørred |
|
1 tsk. salt |
|
2 æg |
|
1 nip citronpeber |
|
1 spsk citronsaft |
|
2 dl piskefløde. |
|
2 stiftpiskede æggehvide |
Servering
|
1 gl ørredrogn |
|
2 dl cremefraiche |
|
1 bdt dild |
|
1 spsk finthakket rødløg |
|
Salt og peper |
|
Grønne salatblade |
|
Letkogte grønne asparges |
|
citronbåde |
|
Timbaler af regnbueørred
Fremgangsmåde:
- Rens ørredfileten for ben og kom den i en foodprocessor sammen
med salt og 2 æg. Sæt maskinen i gang og tilsæt fløden, mens
maskinen kører. Smag til med citronpeber og citronsaft. Vend
forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i fiskeblandingen og fordel
den i grundigt smurte portionsforme.
- stil formene i en bradepande med varmt vand og bag timbalerne i
ovnen i ca. 1 time ved 125 grader. Vend timbalerne ud af formene,
lad afkøle og stil dem koldt til servering.
- pynt hver timbale med 1 tsk lakserogn, 1 tsk cremefraiche. Rør
en sauce sammen af resten af cremefraichen, resten af rognen,
hakkede rødløg og 2 spsk hakket dild. Smag saucen til med salt og peper. Servér timbalerne med grøn salat, asparges og citronbåde.
|
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og
saftig savojkål
Ingredienser til 4 personer:
|
75g bacon |
|
500 g krondyr kød i tern |
|
2 spsk olie |
|
500 g champignon |
|
2 stk skalotteløg |
|
2,5 dl piskefløde |
|
5 dl vand |
|
3 tsk hvedemel |
|
300 g savoykål |
|
salt og peber |
Tilbehør
|
1 kg kartofler |
|
Tyttebær |
|
asier |
|
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål
Fremgangsmåde:
- Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1
spsk olie i en gryde.
- Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken
- Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint.
- Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden
- Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe.
- Kog retten op under omrøring, skru ned for varmen, og lad retten
simre i 45 minutter under låg.
- saucen jævnes med Maizena.
- Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i
letsaltet vand.
- Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten.
- Smag saucen til med salt og peber
- Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt
syltede asier
. |
|
|
|
|