Græsk Tortillapandekage:
Ingredienser til 4 personer:
|
150 g grønne oliven uden
sten (drænet vægt) |
|
1 spsk olivenolie |
|
salt |
|
peber |
|
4 tortillapandekager |
|
8 spsk feta |
|
1⁄2 rødløg |
|
1⁄4 bdt frisk basilikum |
|
4 spsk soltørrede tomater |
Tilbehør:
|
150 g Salatost i tern |
|
2 dl Yoghurt naturel
1,5% |
|
1 - 2 små knuste fed
hvidløg |
|
fintklippet purløg |
|
groft salt |
|
friskkværnet peber
|
|
Græsk Tortillapandekage:
Fremgangsmåde:
-
Blend oliven, olie, salt og peber sammen til en fin masse.
-
Smør 2 spsk. olivenmasse på den ene halvdel af hver pandekage.
-
Smør feta på den anden halvdel.
-
Fordel 1 spsk. finthakket rødløg på hver pandekage.
-
Lav en stribe af friske basilikumblade og hakkede soltørrede tomater
på midten af hver pandekage.
-
Rul pandekagerne sammen og pak dem stramt ind i husholdningsfilm.
-
Lad dem trække i køleskabet i minimum en halv time før de pakkes ud,
skæres i skiver og serveres.
Tilbehør:
- Blend osten fint eller mos den med en gaffel.
- Rør den sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
- Dressingen smager godt til alle slags salater
|
Græsk Bøf:
Ingredienser til 4 personer
Bøffer:
|
1 løg |
|
2 fed hvidløg |
|
1 lille bdt. frisk
basilikum |
|
1 bdt. persille |
|
500 g hakket oksekød |
|
1 tsk. oregano |
|
100-120 g fetaost – den
rigtige selvfølgelig, hvis det skal være autentisk |
|
Smør og olie til stegning |
|
Salt og peber |
Græske kartofler:
|
Kartofler |
|
vand |
|
olivenolie |
|
citronsaft |
|
Oregano |
|
salt og peber
|
|
Græsk Bøf:
Fremgangsmåde:
Bøffer:
- Pil løget, og hak det – samme størrelse, som du bruger i
frikadeller.
- Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
- Skyl persille og basilikum, fjern de groveste stilke, og hak
resten.
- Bland det hakkede oksekød med løg, hvidløg, basilikum, persille,
oregano og fetaost, og krydr med salt og peber. Rør det sammen til
en fars.
- Del farsen i fire lige store portioner, og form dem som bøffer.
- Brun de græske bøffer i olie på begge sider, til de har fået
stegeskorpe.
Kom smør på panden, og steg bøfferne videre på begge sider, til de
er gennemstegte – 8-10 minutter på hver side.
Græske kartofler:
- Kartofler skrælles, skæres i både og lægges i ildfast fad eller
skål.
- Kartoflerne dækkes halvt med en blanding af vand,olie,citronsaft
og drysses med krydderier.
- Simrer i ovnen ved 200 g. til de er møre. Rør af og til i
kartoflerne. Tilsæt evt. mere vand i forløbet.
Kartoflerne bliver svampede og bløde som rigtige græske kartofler
SKAL være!!!
|