HERREMAD 

   MENU 11. Feb. 2020

                    

Græsk Tortillapandekage

Græsk Bøf
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 

Græsk Tortillapandekage:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

150 g grønne oliven uden sten (drænet vægt)

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

salt

bullet

peber

bullet

4 tortillapandekager

bullet

8 spsk feta

bullet

1⁄2 rødløg

bullet

1⁄4 bdt frisk basilikum

bullet

4 spsk soltørrede tomater

 

Tilbehør:

bullet

150 g Salatost i tern

bullet

2 dl Yoghurt naturel 1,5%

bullet

1 - 2 små knuste fed hvidløg

bullet

fintklippet purløg

bullet

groft salt

bullet

friskkværnet peber

 

Græsk Tortillapandekage:

Fremgangsmåde:
 

  1. Blend oliven, olie, salt og peber sammen til en fin masse.
  2. Smør 2 spsk. olivenmasse på den ene halvdel af hver pandekage.
  3. Smør feta på den anden halvdel.
  4. Fordel 1 spsk. finthakket rødløg på hver pandekage.
  5. Lav en stribe af friske basilikumblade og hakkede soltørrede tomater på midten af hver pandekage.
  6. Rul pandekagerne sammen og pak dem stramt ind i husholdningsfilm.
  7. Lad dem trække i køleskabet i minimum en halv time før de pakkes ud, skæres i skiver og serveres.

Tilbehør:

  1. Blend osten fint eller mos den med en gaffel.
  2. Rør den sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
  3. Dressingen smager godt til alle slags salater
     
Græsk Bøf:

Ingredienser til 4 personer

Bøffer:
 

bullet

1 løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 lille bdt. frisk basilikum

bullet

1 bdt. persille

bullet

500 g hakket oksekød

bullet

1 tsk. oregano

bullet

100-120 g fetaost – den rigtige selvfølgelig, hvis det skal være autentisk

bullet

Smør og olie til stegning

bullet

Salt og peber

 

Græske kartofler:
 

bullet

Kartofler

bullet

vand

bullet

olivenolie

bullet

citronsaft

bullet

Oregano

bullet

salt og peber
 

Græsk Bøf:
 

Fremgangsmåde:

Bøffer:

  1. Pil løget, og hak det – samme størrelse, som du bruger i frikadeller.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  3. Skyl persille og basilikum, fjern de groveste stilke, og hak resten.
  4. Bland det hakkede oksekød med løg, hvidløg, basilikum, persille, oregano og fetaost, og krydr med salt og peber. Rør det sammen til en fars.
  5. Del farsen i fire lige store portioner, og form dem som bøffer.
  6. Brun de græske bøffer i olie på begge sider, til de har fået stegeskorpe.
    Kom smør på panden, og steg bøfferne videre på begge sider, til de er gennemstegte – 8-10 minutter på hver side.

Græske kartofler:

  1. Kartofler skrælles, skæres i både og lægges i ildfast fad eller skål.
  2. Kartoflerne dækkes halvt med en blanding af vand,olie,citronsaft og drysses med krydderier.
  3. Simrer i ovnen ved 200 g. til de er møre. Rør af og til i kartoflerne. Tilsæt evt. mere vand i forløbet.

    Kartoflerne bliver svampede og bløde som rigtige græske kartofler SKAL være!!!