HERREMAD 

Hold 2

   MENU 04. Feb -2020

            

                                                                  Tomatsuppe   

                                                              Ungarsk Gullash

                                                            Chokolade Fondant

                                                                                                      

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 
Tomatsuppe

Ingredienser til 4 personer:

Suppen

bullet

8 modne tomater

bullet

2 løg af samme størrelse som tomaterne. (Tilpas hvis disse er større eller mindre)

bullet

1 dåse tomatpurè

bullet

Om vinteren: ½ dåse flåede tomater

bullet

1-2 tsk Vinaigre

bullet

1 spiseske olivenolie

bullet

½ tsk oregano

bullet

1 tsk sukker

bullet

1/2 t salt (tilsmagning)

bullet

2 oksebouillon tern

bullet

1 spiseske creme fraiche per tallerken

bullet

Hakket persille

bullet

cremefraiche 18%

 

 

Tomatsuppe

Fremgangsmåde:

Suppen

  1. Snit løgene i små stykker og blend omhyggeligt med dåsetomaterne
  2. Snit tomaterne i små stykker, hæld dem i ovenstående masse og blend
    kortvarigt, så man får en grov suppe.
  3. Lad suppen simre i 15 minutter, hvorunder der tilsættes vinaigre,
    hvidløg, bouillon, tomatpuree, salt og sukker mm
  4. Hver tallerken suppe pyntes med en skefuld creme fraiche i midten,
    toppet med lidt persille.

 

 


 

 

Ungarsk Gullash

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

2 løg

bullet

2 gulerødder i skiver

bullet

¼ rød peberfrugt i små stykker

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 spiseske olivenolie

bullet

450 gr oksekød i små tern

bullet

1 spiseske mild paprika

bullet

1 lille dåse tomatpurè

bullet

1 dåse hakkede flåede tomater

bullet

2 flasker ”Irish oil”

bullet

2 oksetern - bouillon

bullet

1 tsk sukker

bullet

Salt og peber, rosenpaprika og chilipulver efter behov

 

Kartoffelmos

bullet

1 ¼ kg kartofler

bullet

25 g smør

bullet

2,5dl letmælk

bullet

samt evt. 1 fed finthakket hvidløg

 

Ungarsk Gullash

Fremgangsmåde:


 

  1. Gør grøntsagerne i stand og hak peberfrugt og hvidløg meget fint
  2.  Sauter grøntsagerne i halvdelen af olien i en gryde. Tag grøntsagerne
    op og hæld resten af olien i gryden
  3. Brun kødet og tilsæt grøntsagerne, paprika, hvidløg, tomat, bouillon
    samt de øvrige krydderier og ”Irish Oil”. Lad kødet simre i en god
    times tid.
  4. Begynd så småt at tilberede kartoffelmos en halv times tid før
    kødet er færdigkogt.

.

 

Chokolade Fondant

 

bullet

1 pakke med 4 stk frosne chokolade Fondant

bullet

8-12 Ananas Kirsebær

bullet

Vaniljeis

 

 Chokolade Fondant

 

  1. De frosne og forberedte chokolade Fondant’er sættes i en forvarmet
    ovn ved 200 grader (overvarme og undervarme, men ikke luft).
  2. Bages i 12 minutter – men efter 10 minutter holdes der nøje øje med
    bagningen, idet ikke alle ovne bager ens.
  3. Mens kagerne bages placeres Ananas Kirsebær på serveringstallerkenen
    sammen med et stykke vaniljeis. Bladene på Kirsebærrene åbnes og bøjes
    opad, mens de vrides som en flot snurretop - og selve bærrene beskæres
    let i bunden, så de kan stå oprejst på tallerkenen.
  4. Når ydersiden og overkanten er tør, mens centeret foroven i kagen fortsat
    er ”let våd”, tages kagerne hurtigt ud med en spatel og placeres på
    tallerkenen, (kagerne skal spises meget varme).