HERREMAD
Hold 2
MENU 04. Feb -2020
|
Tomatsuppe
Ungarsk Gullash
Chokolade Fondant
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
|
Tomatsuppe
Ingredienser til 4 personer:
Suppen
|
8 modne tomater |
|
2 løg af samme størrelse
som tomaterne. (Tilpas hvis disse er større eller mindre) |
|
1 dåse tomatpurè |
|
Om vinteren: ½ dåse
flåede tomater |
|
1-2 tsk Vinaigre |
|
1 spiseske olivenolie |
|
½ tsk oregano |
|
1 tsk sukker |
|
1/2 t salt (tilsmagning) |
|
2 oksebouillon tern |
|
1 spiseske creme fraiche
per tallerken |
|
Hakket persille |
|
cremefraiche 18% |
|
Tomatsuppe
Fremgangsmåde:
Suppen
- Snit løgene i små stykker og blend omhyggeligt med dåsetomaterne
- Snit tomaterne i små stykker, hæld dem i ovenstående masse og
blend
kortvarigt, så man får en grov suppe.
- Lad suppen simre i 15 minutter, hvorunder der tilsættes
vinaigre,
hvidløg, bouillon, tomatpuree, salt og sukker mm
- Hver tallerken suppe pyntes med en skefuld creme fraiche i
midten,
toppet med lidt persille.
|
Ungarsk Gullash
Ingredienser til 4 personer:
|
2 løg |
|
2 gulerødder i skiver |
|
¼ rød peberfrugt i små
stykker |
|
2 fed hvidløg |
|
1 spiseske olivenolie |
|
450 gr oksekød i små tern |
|
1 spiseske mild paprika |
|
1 lille dåse tomatpurè |
|
1 dåse hakkede flåede
tomater |
|
2 flasker ”Irish oil” |
|
2 oksetern - bouillon |
|
1 tsk sukker |
|
Salt og peber,
rosenpaprika og chilipulver efter behov |
Kartoffelmos
|
1 ¼ kg kartofler |
|
25 g smør |
|
2,5dl letmælk |
|
samt evt. 1 fed
finthakket hvidløg |
|
Ungarsk Gullash
Fremgangsmåde:
- Gør grøntsagerne i stand og hak peberfrugt og hvidløg meget fint
- Sauter grøntsagerne i halvdelen af olien i en gryde. Tag
grøntsagerne
op og hæld resten af olien i gryden
- Brun kødet og tilsæt grøntsagerne, paprika, hvidløg, tomat,
bouillon
samt de øvrige krydderier og ”Irish Oil”. Lad kødet simre i en god
times tid.
- Begynd så småt at tilberede kartoffelmos en halv times tid før
kødet er færdigkogt.
. |
Chokolade Fondant
|
1 pakke med 4 stk frosne
chokolade Fondant |
|
8-12 Ananas Kirsebær |
|
Vaniljeis |
|
Chokolade Fondant
- De frosne og forberedte chokolade Fondant’er sættes i en
forvarmet
ovn ved 200 grader (overvarme og undervarme, men ikke luft).
- Bages i 12 minutter – men efter 10 minutter holdes der nøje øje
med
bagningen, idet ikke alle ovne bager ens.
- Mens kagerne bages placeres Ananas Kirsebær på
serveringstallerkenen
sammen med et stykke vaniljeis. Bladene på Kirsebærrene åbnes og
bøjes
opad, mens de vrides som en flot snurretop - og selve bærrene
beskæres
let i bunden, så de kan stå oprejst på tallerkenen.
- Når ydersiden og overkanten er tør, mens centeret foroven i
kagen fortsat
er ”let våd”, tages kagerne hurtigt ud med en spatel og placeres på
tallerkenen, (kagerne skal spises meget varme).
|
|
|