HERREMAD
MENU 28. Jan 2020
|
Rejecocktail med mango
Rødtungefilet med laks og orangesauce
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Rejecocktail med mango:
Ingredienser til 4 personer:
|
40 g quinoafrø |
|
1 stor avocado |
|
1 dl creme fraiche 18% |
|
1 spsk limesaft |
|
200 gr rejer |
|
½ moden mangofrugt |
|
Forårsløg |
|
Rød chili |
|
Flutes |
|
Rejecocktail med mango:
Fremgangsmåde:
-
Quinoafrø skylles før brug. Kog quinoa i ½ l vand i 30 min, vandet
hældes fra og lad frøene køle af.
-
Halver avocadoen, fjern sten og skræl. Mos den med en gaffel på en
tallerken, tilsæt 1 dl creme fraiche, 1 spsk limesaft, salt og
peber.
-
Halver mangofrugt og fjern skræl, skær frugtkød ud i små tern.
-
Forårsløg skæres i tynde ringe.
-
Chili befris for kerner og skæres i meget små tern.
-
Fordel quinoa, avocadocreme, rejer og mango i glas eller på en
frokosttallerken.
-
Drys ringe af forårsløg og chili stykker på toppen.
-
Serveres med flutes.
|
Rødtungefilet med laks og orangesauce:
Ingredienser til 4 personer
|
4 fiskefiletter, ca 20 cm
lange, rødtunge eller rødspætte |
|
4 stk fersk laks |
|
2 porer |
|
4 gulerødder |
|
1 persillerod |
|
50 g smør |
|
1 dl hvidvin |
|
1 dl fiskeboullion |
|
1 appelsin økologisk |
|
2½ dl piskefløde |
|
200 gr røde fuldkornsris |
|
Rødtungefilet med laks og orangesauce:
Fremgangsmåde:
- 4 hele porreblade skylles, koges i 2 min. i letsaltet vand, tag
dem op og lad dem tørre. Skær dem i lange ca 2 cm brede strimler og
stil til side.
- Rens de øvrige grønsager og skær dem i tynde 5 cm lange
strimler, svitses i smør i 2 min og fordeles i et ildfast smurt fad.
- Fiskefiletter deles på langs og dryses let med salt og peber.
- Laksestykker skæres ud så de bliver ca 2 x 2 x 5 cm.
- Læg et laksestykke på den brede ende af fisken og rul det
sammen. Hold rullerne sammen med en strimmel porre. Stil rullerne
ned mellem grønsagerne i fadet.
- Hæld vin og boullion ved retten og dæk med bagepapir. Bag i
forvarmet ovn ved 180 gr. i ca. 20 min.
- Riv appelsinskal fint og varm det sammen med fløde. Saften fra
appelsinen tilsættes.
- Når fisken er færdig tilsættes væde fra fadet, evt jævning med
majsstivelse, smag til med salt.
- Røde fuldkornsris koges i 1 l vand med salt ved middelvarme i 25
– 30 min.
|