HERREMAD
MENU 14. Jan 2020
|
Fyldte muslinger
Kogt torsk
Portvinsfromage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Fyldte muslinger
Ingredienser til 4 personer:
|
1 kg blåmuslinger |
|
1 glas hvidvin (stort) |
|
1 dåse hakkede tomater |
|
1 bundt glatbladet
persille |
|
1 bundt basilikum |
|
2 æg |
|
3 spsk friskrevet
pecorino (eller parmesan) |
|
2 spsk smør |
|
1 løg |
|
3 fed hvidløg |
|
4 spsk rasp |
|
3 spsk olivenolie |
|
Salt |
|
Peber |
|
1 citron |
|
Fyldte muslinger
Fremgangsmåde:
-
Muslingerne renses grundigt med børste, skæg fjernes. De muslinger,
der ikke lukker sig ved let bankning kasseres.
-
Hvidvinen bringes i kog i en stor gryde og muslingerne hældes i og
koges ca. 5 minutter.
-
Muslingerne tages op og lægges til afkøling. De muslinger, der ikke
er åbne kasseres.
-
Suppen dekanteres (eller hældes gennem en finmasket si) og sættes
til side.
-
Løget og ét fed hvidløg hakkes fint og dampes i olivenolie. Tomater
og suppen tilsættes. Det hele koges ind til en tyk sauce og krydres
med salt og peber. Saucen hældes i et stort ildfast fad – eller
fordeles på 4 store tallerkner.
-
Persille, basilikum og de resterende fed hvidløg hakkes fint. Æggene
piskes, krydderierne og raspen blandes i. Der krydres med salt og
peber.
-
Muslingerne skilles forsigtigt og den ene (tomme) skal kasseres. Der
lægges en teskefuld af æggeblandingen i hver muslingeskal (ovenpå
muslingen).
-
Muslingerne lægges forsigtigt på tomatsaucen. Der drysses med den
revne ost.
-
Muslingerne sættes i en forvarmet ovn (250 grader) i 7-8 minutter.
Der serveres frisk brød og citron til
|
Kogt torsk:
Ingredienser til 4 personer
|
1000 gram Kabliau (torsk) |
|
Vand |
|
1 tsk. salt |
|
Dild, frisk |
|
5 Peberkorn,sorte |
|
2 spsk. eddike |
Sennepssovs:
|
25 gram smør |
|
2spsk. hvedemel |
|
5 dl. kogevand |
|
1dl. sødmælk |
|
2 spsk.fiskesennep |
|
1 tsk. salt |
Tilbehør:
|
2 æg |
|
200 gram bacon hel |
|
200 gram rødbeder,
syltede |
|
200 gram løg |
|
4 spsk. kapers |
|
1 brev peberrod, revet |
|
Fiskesennep |
|
1000 gram kartofler
|
|
Kogt torsk:
Fremgangsmåde:
- Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand
tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike.
- Koges i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
- Torskestykkerne tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et
fad.
Sennepssovs:
- Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden det bruner.
- Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk.
- Smag til med salt.
- Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.
Tilbehør:
- Kogte kartofler, hakkede kogte æg, ristede baconstrimler,
rødbeder i tern, hakkede løg, kapers, reven peberrod serveres ved
siden af i små skåle.
|
Portvinsfromage
Ingredienser til 4 personer
|
2 tsk. honning |
|
25 g smuttede hele
mandler |
Fromage:
|
2 blade husblas |
|
1/4 liter piskefløde |
|
2 sksk. florsukker |
|
½ dl hvid portvin |
|
1 ds. grønne figner (ca.
600g)
|
|
Portvinsfromage
Fremgangsmåde:
- Smelt honningen i en pande.
- Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er blanke og gyldne.
- Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Fromage:
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
- Pisk fløden let og tilsæt florsukker.
- Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved, og
smelt den i en skål i vandbad
- Afkøl husblasen med portvin og hæld den i flødeskummet under
omrøring
- Hæld fignerne til afdrypning og anret dem i 4 portionsglas.
Fordel fromagen over.
- Stil desserten koldt i ca. 1 time.
Servering:
- Pynt fromagen med honningristede mandler
|