Røget Laksetatar
Ingredienser til 4 personer:
|
1 dl. creme fraiche |
|
1 spsk. god mayo |
|
Saften af 1/2 citron |
|
1 tsk. dijonsennep |
|
1/2 rødløg (finthakket) |
|
Ca. 250 gr røget laks |
|
1 håndfuld friskhakket
dild (evt. lidt purløg) |
|
Salt og peber |
|
Røget Laksetatar
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser, bortset fra laks, røres sammen
og smages til med salt og peber.
- Smag til igen og giv den evt. lidt ekstra citronsaft.
- Tataren kan bruges med det samme, men kan med fordel
laves et par timer inden den skal bruges.
.
|
Lammeculotte med hvidløg/rosmarin, små
kartoffelgratiner og grøntsager i ovn.
Ingredienser til 4 personer:
Culotten
|
2 stk lammeculotte |
|
2-3 spsk olivenolie |
|
1-2 spsk rosmarin |
|
1 fed presset hvidløg |
|
Salt |
|
Peber |
|
1dl hvidvin |
Små kartoffelgratiner
|
4 kartofler |
|
1 stor pastinak |
|
½ dl kogevand |
|
1 dl mælk |
|
Salt |
|
1 æggeblomme |
|
Peber |
|
En håndfuld revet ost |
|
1 tsk. tørret timian |
Grøntsager i ovn
|
200 g små tomater |
|
1 aubergine |
|
1 lille squash |
|
10-15 sorte oliven |
|
1 stort rødløg |
|
Frisk eller tørret
rosmarin og timian |
|
Olivenolie |
|
Salt og peber |
Myntedip
|
1 dl græsk youghurt |
|
4 stilke frisk mynte |
|
1 fed hvidløg |
|
En smule salt |
|
Lammeculotte med hvidløg/rosmarin, små kartoffelgratiner og grøntsager i
ovn.
Fremgangsmåde:
Culotten
- Rids lammeculotterne på fedtsiden. Bland olie med hvidløg og
rosmarin og gnid culotterne godt ind i marinaden.
- Varm en pande og brun kødet på alle sider. Krydr med salt og
peber, evt, et drys rosmarin.
- Kom kødet i et fad med hvidvin i bunden og sæt det i ovnen på
200 grader i ca. 25-30 min. Brug evt. et stegetermometer,
for at sikre kernen bliver perfekt. Kernetemperatur på 65 grader
svarer til en rosa kerne.
- Dæk kødet til og lad det hvile i ca. 10 min., inden kødet skæres
ud i tynde skiver.
.Små kartoffelgratiner
- Skræl og skær kartofler og pastinak i grove stykker – kog dem
møre, men ikke udkogte.
- Gem lidt kogevand og hæld resten væk. Med piskeris eller en
kartoffelmoser, mases kartofler og pastinak sammen. Kom kogevandet
og mælk i til en passende
konsistens, Mosen skal være rustik – ikke helt most.
- Krydr til sidst med salt, peber og muskat.
- Smør 3 små kroketter og kom mosen i.
- Rør fløde, æggeblomme, salt, peber og revet ost sammen og hold
blandingen over toppen af mosen.
- Drys med timian og bag kartoffelgratinerne ved 200 grader i ca.
20 min. – til de er gyldne og faste.
Grøntsager i ovn
- Snit grøntsagerne i grove stave eller tern,auberginen til sidst.
Vend grøntsagerne i
olie, salt, peber og kryderurter og tilsæt oliven.
- Læg grøntsagerne rundt om lammeculotterne og sæt det hele i
ovnen.
Myntedip
- Hak mynten fint, pres hvidløget, og bland det i yoghurten sammen
med lidt salt.
|