HERREMAD 

Hold 2

   MENU 10. DEC-2019

            

                                           Dansk kalvefilet.

                               

                             Pandekager med æbleskiver og is.

                   

                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 

Dansk kalvefilet

 

Ingredienser til 4 personer:

Kalvefilet

bullet

Kalvefilet ca. 1kg

bullet

Smør/salt/peber

 

 

 

 

 

 

Små bagte kartofler

 

bullet

1/2kg bitte små kartofler

bullet

1tsk tør oregano

bullet

Groft salt/kværnet peber

bullet

50g Smør

 

 

 

Provencalsk tian:

bullet

2 løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 aubergin

bullet

1 squasch

bullet

300g tomater

bullet

Salt/peber

bullet

Frisk timian

bullet

200g mozzarella

 

 

 

 

Bordolaise sauce

 
bullet

4 skalotteløg

bullet

6 hele peberkorn

bullet

 1 kvisk frisk timian

bullet

½ laurbærblad

bullet

4 dl rødvin

bullet

4 dl kalve/oksefond

bullet

15g smør

Dansk kalvefilet.

 

Fremgangsmåde:

Kalvefilet

 

  1. Afpuds stegen
  2. Rids fedtkanten i finternet mønster
  3. Gnid godt med salt og kværn peber.
  4. Brun stegen i smør på varm pande.
  5. I ovn 200 grader ca. 55min. Til kernetemperaturen er 65 gr.
  6. Pakkes i staniol og trække i 20 min.

Små bagte kartofler
 

  1.  Vask kartoflerne, del dem i halve, kom dem i kogende vand i 3 min.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem damptørre.
  3. Vend kartoflerne i smør og krydderier.
  4. Fordel dem på bageplade med bagepapir
  5. Bag til de er gyldne.

Provencalsk tian

 

  1. Løg i tynde skiver. Hak hvidløgene. 
  2. Steg dem i olivenolie ved mellem varme uden at tage farve i ca. 10 min.
  3. Skær auberginen i 1/2cm tykke skiver og læg dem på plade med bagepapir, drys salt og i ovn 200grader 5-10 min. Til de er bløde.
  4. Skær squaschen og tomater i ½ cm skiver.
  5. Skær mozzarellaen midt over og skær den i skiver.
  6. Læg løgene i bunden af smørsmurt ildfast fad og krydr med timian.
  7. Læg auberginer, tomater, squasch og mozzarella taglagt og tæt oven på løgene.
  8. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca.40 min.

Bordolaise sauce

  1. Kom fintsnittede skalotteløg I pande med hele peberkorn, timian og laurbærblad
  2. Rør rødvinen i og bring saucen i kog.
  3. Kog til panden er næsten tør. Tilsæt fonden saucen koges igen, rør godt i bund, det er der alle smagsstofferne sidder.
  4. Lad saucen simre 10 min. Til der er ca. 2,5 dl tilbage.
  5. Skum saucen med mellemrum, smag til med salt og peber og si igennem en sigte. Rør smørret i en tern af gangen.

 

Pandekager med æbleskiver og is.

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

3 æg

bullet

40 g sukker

bullet

125 g mel

bullet

4 dl mælk

bullet

3 æbler

bullet

Flormelis

bullet

Salt

bullet

½ l vanillais

 

 

Pandekager med æbleskiver og is.

Fremgangsmåde:


 

  1. Æggene piskes med sukker og tilsættes lidt efter lidt mel, til man ikke mere kan drive piskeriset rundt. Skal altså være en fast ting.
  2. Tilsæt mælk lidt efter lidt så vi undgår klumper ca. 3-4 dl mælk. Mærk på dejen med 2 fingre. Den skal ikke være som mælk ikke som klister, dog jo tyndere jo bedre.
  3. Vask æblerne skær bund og top af og udstik kærnehuset. Skær æblerne i ½ cm skiver.3-4 pr pandekage.
  4.  Hæld dejen i. Læg skiver af æbler ned i dejen og vend pandekagen når æbleskivernehar bidt sig fast. Bag færdig og læg pandekagerne på en plade med bagepapir så de alle varmes i ovnen på en gang.
  5. Serveres med flormelis drys gennem sigte og 1 kogle is i midten.

.