HERREMAD 

Hold 2

   MENU 26. NOV-2019

            

                               Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

                                    Kylling a la Marengo

                   

            

                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 

Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

 

Ingredienser til 4 personer:

Hokakaidosuppe

bullet

1 hokkaido græskar(ca. 1¼ kg)

bullet

25 g smør

bullet

4 grofthakkede skalotteløg

bullet

2 små grofthakkede fed hvidløg

bullet

1 spsk finthakket rød chilipeber

bullet

2 dl tør hvidvin

bullet

1 liter hønsebouillon

bullet

200 g Sweet Chili Philadelphia

bullet

2½ tsk groft salt

bullet

friskkværnet peber

 

 

 

 

 

 

Pynt

bullet

fintsnittet purløg

bullet

Bacon tern

 

Tilbehør:

bullet

240 g landbrød eller flutes

 

 

Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

 

Fremgangsmåde:

Hokakaidosuppe

 

  1. Skyl græskarret og skær eventuelle dårlige pletter af skindet.Skindet giver både bedre smag og farve. Halver det og skrab kernerne ud.  Skær græskaret i store tern.
  2. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
    Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 5 min.
  3. Tilsæt græskar og svits i yderligere ca. 5 min.
  4. Hæld hvidvinen ved og kog ved kraftig varme til den er næsten væk.
  5. Tilsæt bouillonen og lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til græskarret er mørt - rør af og til.
  6. Tilsæt ost, salt og peber. Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er glat. Smag til. Hold suppen varm - den må ikke koge.

 

Bacon  tern
 

  1.  Rist bacon tern på tør pande.
  2. Kom græskarsuppen i varme, store og dybe tallerkener. Anret med purløg og bacon tern.Server straks

 

Kylling a la Marengo

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

1 kylling ca. 1800 g

bullet

2 spsk olie

bullet

125 g små skalotteløg

bullet

250 g champignon

bullet

2 fed finthakkede hvidløg

bullet

2 dl oliven

bullet

1 dl tomatpuré

bullet

1 tsk salt

bullet

Peber

bullet

2 tsk paprika

bullet

1 dl hønsekødsuppe eller vand

bullet

1 dl hvidvin

bullet

4 dl ris

 

 

 

Kylling a la Marengo

Fremgangsmåde:


 

  1. Del kyllingen i 8 stykker.
  2. Brun stykkerne i olien i en stegegryde
  3. .Tag kyllingestykkerne op og brun de pillede løg og skivede champignon.
  4. Tilsæt hvidløg, oliven, tomatpuré, salt, peber, paprika, suppe og vin.
  5. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden.
  6. Lad retten snurre under låg ca. 45 minutter til kyllingen er mør og gennemstegt.
  7. Jævn evt. saucen med lidt mel udrørt i vand.
  8. Arranger retten i et dybt fad.

Tilbehør:

           Kogte ris

.