Bouillabaisse Ingredienser til 4 personer:
|
1/2 kg blåmuslinger |
|
3 stk tomater |
|
1 stk fennikel |
|
2 stk porrer |
|
2-3 fed hvidløg |
|
2-3 spsk olivenolie |
|
½ tsk. Gurkemeje |
|
2 dl hvidvin |
|
1 liter vand |
|
1 torskehoved el.
fiskebouillonterning |
|
200 g rejer |
|
400 g hvid fisk og gerne
flere slags ( fx havtaske, torsk rødspætte, skrubbe osv.)
salt efter smag |
Aioli:
|
1 æg |
|
2 fed hvidløg, presset |
|
1/2 citron, 1 spsk saft
herfra |
|
1 tsk hvidvinseddike |
|
1 tsk sukker |
|
1 tsk dijon sennep |
|
1/2 tsk flagesalt |
|
1 dl olivenolie, mild og
smagsneutral
|
|
Bouillabaisse
Fremgangsmåde:
- Muslingerne skylles i flere hold koldt vand. Har nogle af
muslingerne åbnet sig, så bank dem ned i Skærebrædtet. Har de ikke
lukket sig efter 2-3 min, må de smides ud.
- Skær herefter porrerne i skiver, fennikel i tynde skiver, hak
hvidløg og skær tomaterne i tern.
- Svits grønsager og hvidløg i olien i ca. 5 min.
- Tilsæt gurkemeje, hvidvin, vand, salt og bouillon el.
torskehoveder. Lad det koge op og derefter koge i 10 min.
- Tag herefter torskehovederne op og smid dem ud. Kom muslingerne
og rejerne i og kog suppen videre i 3 min. til muslingerne er åbnet
- Skær fisken i mundrette stykker og kom dem i suppen. Lad det
koge en sidste gang et par min. og server straks.
Aioli:
- Kom alle ingredienserne i en skål, og brug stavblænderen
Servering:
- Bouillabaissen serveres med hjemmelavet Aioli, fransk baguette
og et glas kold hvidvin.
|
Sneppe med Sneppebrød
Ingredienser til 4 personer
Snepper:
| 4 skovsnepper |
| 1 skalotteløg |
| 40 g smør |
| 1 spsk fløde |
| 1 æggeblomme |
| Salt |
| Peber |
| Hakket persille |
| 1 dl kraftig fjerkræfond |
| 2 dl piskefløde |
Sneppebrød:
| 4 skiver afskorpet hvidt brød |
| Indmad (fars) fra snepperne |
| Smør |
Tilbehør:
| 1 kg små kartofler |
| 250 g svampe
|
|
Sneppe med Sneppebrød
Fremgangsmåde:
Snepper:
- Gør fuglene i stand og tag indmaden ud. Pas på gallen, der
sidder ved leveren !!
- Hak indmaden meget fint. Svits det meget finthakkede løg i smør
og tilsæt indmaden og lad det stege med i kort tid.
- Tilsæt fløde og æggeblomme, krydder med salt og peber og tilsæt
lidt hakket persille.
- Brun fuglene i smørret og krydder dem med salt og peber.
- Tilsæt fonden og fløden og læg låg på.
- Snepperne steges i 15-20 minutter.
- Tag snepperne op og fjern evt. overflødig fedt fra skyen.
- Sæt fuglene op ved at stikke det spidse næb mellem underkrop og
lårene.
- Hvis fløden ikke har jævnet sovsen nok, kan man tilsætte lidt
maizena.
Sneppebrød:
- Smørrist brødene og fordel farsen på dem.
- Sæt sneppebrødene under grill i 3 minutter.
Servering:
- Flæk fuglen fra halespids til hovedskal og anret på tallerken,
sammen med et sneppebrød og lidt sovs. Man spiser hjernen som en
stor delikatesse.
- Servere små stegte kartofler og ristede karljohansvampe til.
|