HERREMAD
Hold 2
MENU 12. NOV-2019
|
LØGSUPPE
And au poivre med råstegte hvidløgskartofler
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
|
LØGSUPPE
Ingredienser til 2 personer:
|
4 store løg |
|
1 spsk smør |
|
Salt & peber |
|
1/2 tsk sukker |
|
1/2 l god kødbouillon |
|
1 cl cognac el. anden
spiritus |
Tilbehør:
Toast
Evt revet emmentaler
|
Fremgangsmåde:
- Skær løg i ringe.
- Klar løgringene i smørret, uden at de tager farve.
- Glas’er løgringene med en meget lille smule sukker.
- Hæld bouillon på.
- Lad suppen simre under låg 20-30 minutter.
- Hæld en smule spiritus på LIGE INDEN SERVERINGEN.
- Giv toast og evt et drys ost til.
|
And au poivre med råstegte
hvidløgskartofler
Ingredienser til 4 personer:
And
|
4 små stk andebryst |
|
Salt |
|
1/2 dl cognac |
|
2 Skalotteløg |
|
2 spsk. syltede grønne
peberkorn |
|
1/4 dl piskefløde |
Råstegte hvidløgskartofler:
|
500 g store kartofler |
|
Andefedt |
|
2 kviste timian |
|
1 fed hvidløg |
Spicy appelsinsalat
|
4 appelsiner |
|
1 rød chili |
|
1 spsk sweet chilisauce |
|
Salt |
|
Sort peber |
|
1 håndfuld mynte |
|
And au poivre med råstegte hvidløgskartofler
Fremgangsmåde:
And
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og rids fedtet med en meget skarp
kniv. Gnid det i salt og friskkværnet peber og steg på en tør pande
med skindsiden nedad.
- Det skal stege 8-12 minutter på skindsiden, afhængig af
størrelse. Vend om og steg færdig i 5-8 minutter på kødsiden. Hæld
det overskydende fedt fra panden ( brug det til de råstegte
kartofler).
Pil skalotteløgene og hak dem fint.
- Mas de syltede peberkorn med bagsiden af en ske.
- Sluk emhætten og hæld cognac i panden.
- Flamber kødet og tag det af panden.
- Lad det hvile mens du laver sauce.
- Kom skalotteløg i panden og svits ved middelvarme.
- Tilsæt peberkorn og hæld piskefløden over.
- Lad fløden koge tyk og server saucen til andebryst og råstegte
hvidløgskartofler.
Råstegte hvidløgskartofler
- Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i skiver a 1/2 cm.
- Dup skiverne tørre og steg dem i lidt andefedt ( fra stegningen
af andebrysterne) ved middelvarme til de er gyldne.
- Vend og steg dem færdige - i ca 5 minutter pr. side.
- Skyl, aftør og pluk timian.
- Pil hvidløgsfeddet og riv det over de stegte kartofler lige
inden servering.
- Kom timian ved og vend rundt, så hvidløg og timian fordeles.
Spicy appelsinsalat
- Skræl appelsinerne og skær dem i skiver.
- Skyl chilien og skær den i helt tynde ringe ( eller hak den
fint).
- Vend appelsin med chili, sweet chilisauce, lidt salt og lidt
peber
- Skyl og slyng mynten, pluk den og drys den over salaten.
|
|
|
|
|