HERREMAD 

   MENU 05. nov. 2019

                    

Svampesuppe med Serano skinke

Farsbrød med bagte rodfrugter og pæresalat
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
Svampesuppe med Serano skinke

Ingredienser til 4 personer:

bullet

Blandede svampe

bullet

25 g smør til stegning

bullet

1 løg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

800 ml grøntsagsboullion

bullet

2½ dl piskefløde

bullet

Salt, peber

bullet

Revet ost og flutes.

 

Topping:

bullet

Kantareller eller andre svampe

bullet

Serranoskinke sprød

bullet

1 dl solsikkekerner

bullet

Smør

bullet

Revet ost

bullet

Frisk timian

 

Svampesuppe med Serano skinke

Fremgangsmåde:
 

  1. Svampene renses med en pensel (ikke vand!), skæres i skiver og steges i en gryde til de er gyldne.
  2. Løg og hvidløg hakkes og svitses sammen med timian.
  3. Boullion hældes i gryden, lad suppen simre 15 min.
     
  4. Topping: Tænd ovnen på 180 grader. Solsikkekerner og serrano skinke skiver lægges på bagepapir og ristes i ovn i ca 7 min.
     
  5. Kantareller ristes i smør på pande.
  6. Blend suppen med stavblender. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
  7. Flutes skæres i ca 0.5 cm tynde skiver, lidt revet ost lægges på, sættes på bagepapir i ovn ved 180 gr i ca 5 min til osten er gylden.
     
  8. Suppen anrettes i skåle med topping af serranoskinke, solsikkekerner og frisk timian med ostebrød til.
Farsbrød med bagte rodfrugter og pæresalat

Ingredienser til 4 personer

Farsbrød:

bullet400 g hakket oksekød
bullet1 tsk. Fint salt
bullet1 løg revet
bullet1 stor kartoffel revet
bullet½ dl fløde
bullet1 æg
bullet4 spsk. Rasp
bullet1 tsk. Hakket frisk rosmarin
bullet1 spsk. Tyttebærsyltetøj
bulletFriskkværnet peber
bullet125 g bacon i skiver

Ovnbagte rodfrugter:

bullet250 g pastinak
bullet250 g persillerod
bullet250 g gulerod
bullet250 g rødbede
bullet1 rødløg
bullet2 fed hvidløg
bulletFrisk timian
bullet1 tsk. honning
bullet3 spsk. olivenolie
bulletSalt/peber

Pæresalat:

bullet1 dl. Græskarkerner
bullet1 tsk. Dijonsennep
bulletCa. 1 spsk. Æbleeddike efter smag
bullet2 spsk. Olivenolie
bullet1 spsk. Honning
bullet100 g blandet spæde salater
bullet2 sprøde pærer i tynde skiver

 

Farsbrød med bagte rodfrugter og pæresalat

Fremgangsmåde:

Farsbrød:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Rør kødet sammen med salt.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne (på nær bacon) og rør til farsen er ensartet.
  4. Kom farsen i en bradepande og form den til et ovalt ”brød”.
  5. Beklæd den med baconskiver, så den er helt dækket, og sæt farsbrødet i ovnen i ca. 50 min. til baconen er gylden og farsbrødet er gennemstegt.

Ovnbagte rodfrugter:

  1. Rodfrugterne skæres i passende stykker ca. 2 x 2 cm., og blandes i en skål med olie, hvidløg, løg, salt, peber og timian.
  2. Bages i et fad i ovnen ved 200 grader.
  3. Start med gulerødder og rødbeder – de skal have ca. 40 min. i ovnen og pastinak og persillerod tilsættes efter ca. 10 min. og får således 30min. – efter bagning skal alle rodfrugter være ”al dente”

Pæresalat:

  1. Kom græskarkernerne på en tør pande og rist dem over middel varme til de begynder og poppe og dufte. Tag dem af panden og lad dem køle helt af.
  2. Pisk sennep, eddike og honning sammen i bunden af en salatskål. Dryp olie i mens du pisker, og smag dressingen til med salt og peber.
  3. Vend pærebådene i dressingen og lad dem hvile 10 min.
  4. Vend salatblade i lige inden serveringen og drys til sidst med græskarkerner.