HERREMAD
MENU 05. nov. 2019
|
Svampesuppe med Serano skinke
Farsbrød med bagte rodfrugter og pæresalat
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Svampesuppe med Serano skinke Ingredienser til 4 personer:
|
Blandede svampe |
|
25 g smør til stegning |
|
1 løg |
|
1 fed hvidløg |
|
800 ml grøntsagsboullion |
|
2½ dl piskefløde |
|
Salt, peber |
|
Revet ost og flutes. |
Topping:
|
Kantareller eller andre
svampe |
|
Serranoskinke sprød |
|
1 dl solsikkekerner |
|
Smør |
|
Revet ost |
|
Frisk timian |
|
Svampesuppe med Serano skinke
Fremgangsmåde:
- Svampene renses med en pensel (ikke vand!), skæres i skiver og
steges i en gryde til de er gyldne.
- Løg og hvidløg hakkes og svitses sammen med timian.
- Boullion hældes i gryden, lad suppen simre 15 min.
- Topping: Tænd ovnen på 180 grader. Solsikkekerner og serrano
skinke skiver lægges på bagepapir og ristes i ovn i ca 7 min.
- Kantareller ristes i smør på pande.
- Blend suppen med stavblender. Tilsæt fløde og smag til med salt
og peber.
- Flutes skæres i ca 0.5 cm tynde skiver, lidt revet ost lægges
på, sættes på bagepapir i ovn ved 180 gr i ca 5 min til osten er
gylden.
- Suppen anrettes i skåle med topping af serranoskinke,
solsikkekerner og frisk timian med ostebrød til.
|
Farsbrød med bagte rodfrugter og pæresalat
Ingredienser til 4 personer
Farsbrød:
| 400 g hakket oksekød |
| 1 tsk. Fint salt |
| 1 løg revet |
| 1 stor kartoffel revet |
| ½ dl fløde |
| 1 æg |
| 4 spsk. Rasp |
| 1 tsk. Hakket frisk rosmarin |
| 1 spsk. Tyttebærsyltetøj |
| Friskkværnet peber |
| 125 g bacon i skiver |
Ovnbagte rodfrugter:
| 250 g pastinak |
| 250 g persillerod |
| 250 g gulerod |
| 250 g rødbede |
| 1 rødløg |
| 2 fed hvidløg |
| Frisk timian |
| 1 tsk. honning |
| 3 spsk. olivenolie |
| Salt/peber |
Pæresalat:
| 1 dl. Græskarkerner |
| 1 tsk. Dijonsennep |
| Ca. 1 spsk. Æbleeddike efter smag |
| 2 spsk. Olivenolie |
| 1 spsk. Honning |
| 100 g blandet spæde salater |
| 2 sprøde pærer i tynde skiver |
|
Farsbrød med bagte rodfrugter og pæresalat
Fremgangsmåde:
Farsbrød:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rør kødet sammen med salt.
- Tilsæt resten af ingredienserne (på nær bacon) og rør til farsen
er ensartet.
- Kom farsen i en bradepande og form den til et ovalt ”brød”.
- Beklæd den med baconskiver, så den er helt dækket, og sæt
farsbrødet i ovnen i ca. 50 min. til baconen er gylden og farsbrødet
er gennemstegt.
Ovnbagte rodfrugter:
- Rodfrugterne skæres i passende stykker ca. 2 x 2 cm., og blandes
i en skål med olie, hvidløg, løg, salt, peber og timian.
- Bages i et fad i ovnen ved 200 grader.
- Start med gulerødder og rødbeder – de skal have ca. 40 min. i
ovnen og pastinak og persillerod tilsættes efter ca. 10 min. og får
således 30min. – efter bagning skal alle rodfrugter være ”al dente”
Pæresalat:
- Kom græskarkernerne på en tør pande og rist dem over middel
varme til de begynder og poppe og dufte. Tag dem af panden og lad
dem køle helt af.
- Pisk sennep, eddike og honning sammen i bunden af en salatskål.
Dryp olie i mens du pisker, og smag dressingen til med salt og
peber.
- Vend pærebådene i dressingen og lad dem hvile 10 min.
- Vend salatblade i lige inden serveringen og drys til sidst med
græskarkerner.
|