HERREMAD 

Hold 2

   MENU 29. Okt 2019

             Rodfrugtsrøsti med koriander-avocadocreme og frisk tomatsalsa

             Krydret skinkesteg med ovnbagte rodfrugter og balsamicosauce

                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
Rodfrugtsrøsti med koriander-avocadocreme og frisk tomatsalsa

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g kartofler

bullet

200 g gulerødder

bullet

1 lille løg

bullet

1 æg

bullet

50 g hvedemel

bullet

Salt og peber

bullet

4 spsk olie

bullet

300 g tomater

bullet

½ grøn peberfrugt

bullet

½ chili

bullet

Lille bundt purløg

bullet

1 lime

bullet

2 avocado

bullet

2 spsk creme fraiche 18%

bullet

1 håndfuld koriander

Rodfrugtsrøsti med koriander-avocadocreme og frisk tomatsalsa

Fremgangsmåde:
 

  1. Skræl kartoflerne og riv dem ( groft ). Læg dem i en sigte og
    klem lidt væske ud af dem.
  2. Riv gulerødder og løg og bland det med kartoflerne, æg og hvedemel
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Varm olien i en pande og læg spiseskefulde af kartoffelblandingen .
    på panden og tryk dem flade. Steges ved middelvarme 5-6 min på hver side.
  5. Del tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små tern.
  6. Skær peberfrugt i små tern, hak chilien fint og klip purløget fint.
  7. Bland tomater, peberfrugt, chili og purløg med saften af en halv lime.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Mos eller blend avocadoen med creme fraiche, koriander og saften af
    den anden halve lime. Smag til med salt.
  10. Server røsti med avocadocreme ( ovenpå røsti ) og top med tomatsalsa.

 

 Krydret skinkesteg med ovnbagte rodfrugter og balsamicosauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 skinkesteg – er krydret fra slagteren
( ca 1200 g )

Balsamicosauce:

 

bullet

1 lille løg

bullet

20 g smør

bullet

½ dl mørk balsamico

bullet

1 dl rødvin

bullet

2 dl kalvebouillon

bullet

ca 4 dl piskefløde

bullet

kulør ,Maizena, salt og peber.

 

Ovnbagte rodfrugter:

 

bullet

250 g kartofler

bullet

250 g gulerødder

bullet

250 g pastinak

bullet

250 g rødbeder

bullet

1 rødløg

bullet

2-4 fed hvidløg ( knust )

bullet

5 stængler frisk timian

bullet

1-2 spsk akaciehonning

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

Salt og peber

 

 Krydret skinkesteg med ovnbagte rodfrugter og balsamicosauce

Fremgangsmåde:

Skinkesteg

  1. Stegen kommes i et ovnfast fad med lidt vand i bunden.
  2. Steges ved 150 grader i 1½ time

Ovnbagte rodfrugter:

  1. Skær alle rodfrugterne i passende stykker, så de er ca lige
    store i tykkelsen.
  2. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian,
    salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
  3. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft eller 220 grader alm. i ca 40 min

Balsamicosauce:

  1. Hak et lille løg meget fint og blancher det i lidt smør ( skal ikke brunes )
  2. Kom balsamico, rødvin og kalvebouillon i og kog ned ( simrer )
    i ca 45 min UDEN låg.
  3. Kom piskefløde i og smag til med salt. Tilsæt evt. kulør. Hvis den er  for tynd, jævnes med Maizena.