HERREMAD
Hold 2
MENU 29. Okt 2019
|
Rodfrugtsrøsti med koriander-avocadocreme og frisk tomatsalsa
Krydret skinkesteg med ovnbagte rodfrugter og balsamicosauce
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Rodfrugtsrøsti med koriander-avocadocreme
og frisk tomatsalsa
Ingredienser til 4 personer:
|
500 g kartofler |
|
200 g gulerødder |
|
1 lille løg |
|
1 æg |
|
50 g hvedemel |
|
Salt og peber |
|
4 spsk olie |
|
300 g tomater |
|
½ grøn peberfrugt |
|
½ chili |
|
Lille bundt purløg |
|
1 lime |
|
2 avocado |
|
2 spsk creme fraiche 18% |
|
1 håndfuld koriander |
|
Rodfrugtsrøsti med koriander-avocadocreme og frisk tomatsalsa
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og riv dem ( groft ). Læg dem i en sigte og
klem lidt væske ud af dem.
- Riv gulerødder og løg og bland det med kartoflerne, æg og
hvedemel
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien i en pande og læg spiseskefulde af
kartoffelblandingen .
på panden og tryk dem flade. Steges ved middelvarme 5-6 min på hver
side.
- Del tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små tern.
- Skær peberfrugt i små tern, hak chilien fint og klip purløget
fint.
- Bland tomater, peberfrugt, chili og purløg med saften af en halv
lime.
- Krydr med salt og peber.
- Mos eller blend avocadoen med creme fraiche, koriander og saften
af
den anden halve lime. Smag til med salt.
- Server røsti med avocadocreme ( ovenpå røsti ) og top med
tomatsalsa.
|
Krydret skinkesteg med ovnbagte rodfrugter
og balsamicosauce
Ingredienser til 4 personer
|
1 skinkesteg – er krydret
fra slagteren
( ca 1200 g ) |
Balsamicosauce:
|
1 lille løg |
|
20 g smør |
|
½ dl mørk balsamico |
|
1 dl rødvin |
|
2 dl kalvebouillon |
|
ca 4 dl piskefløde |
|
kulør ,Maizena, salt og
peber. |
Ovnbagte rodfrugter:
|
250 g kartofler |
|
250 g gulerødder |
|
250 g pastinak |
|
250 g rødbeder |
|
1 rødløg |
|
2-4 fed hvidløg ( knust ) |
|
5 stængler frisk timian |
|
1-2 spsk akaciehonning |
|
3 spsk olivenolie |
|
Salt og peber |
|
Krydret skinkesteg med ovnbagte rodfrugter
og balsamicosauce
Fremgangsmåde:Skinkesteg
- Stegen kommes i et ovnfast fad med lidt vand i bunden.
- Steges ved 150 grader i 1½ time
Ovnbagte rodfrugter:
- Skær alle rodfrugterne i passende stykker, så de er ca lige
store i tykkelsen.
- Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian,
salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft eller 220
grader alm. i ca 40 min
Balsamicosauce:
- Hak et lille løg meget fint og blancher det i lidt smør ( skal
ikke brunes )
- Kom balsamico, rødvin og kalvebouillon i og kog ned ( simrer )
i ca 45 min UDEN låg.
- Kom piskefløde i og smag til med salt. Tilsæt evt. kulør. Hvis
den er for tynd, jævnes med Maizena.
|
|
|