HERREMAD
MENU 22. Okt. 2019
|
Lynstegt Laks med 5 kryderi og ingefær
Letsaltede skanker m/hvidkålssalat, grønkål og dadler
Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde æbler
|
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Lynstegt Laks med 5 kryderi og ingefær
Ingredienser til 4 personer:
|
4 laksesteak ca 115 g. u/skind og ben |
|
2 tsk femkrydderi |
|
1stor porre |
|
1" gulerod |
|
115 gr. Sukkerærter |
|
21/2 cm. Frisk ingefær |
|
2 spsk ingefærvin |
|
2 spsk lys soyasauce |
|
1 spsk vegetabilsk olie |
Pynt:
|
Porre+ frisk ingefær+
gulerod i strimler. |
|
Lynstegt Laks med 5 kryderier og ingefær
Fremgangsmåde:
- Skyld laksen som dubbes tør.
- Gnid laksen overalt med femkrydderi og krydder med salt og
peber.
- Flæk porren på langs og skyl godt .Skær den i fine strimler.
- Skræl guleroden som skæres i meget tynde strimler.
- Skær enderne af sukkerærterne som skæres i strimler på langs
Skræl ingefærene som skæres i tynde strimler
- Læg alle grøntsagerne i en skål og vend dem i ingefærvin og 1
spsk soyasauce. Sæt dem til side.
- Varmgrillpanden op til middel varme. Læg laksestykkerne på en
rist og pensl dem med resten af soyasaucen.
- Steg laksen 2-3 min. på hver side til de er gennemstegt
- Mens laksen steger varmes olien i en slip let pande eller wok.
Grøntsagerne lynsteges i ca 5 mim. Må ikke steges for hårdt. Skal
endelig være sprøde at bide i. Anret på varme tallerkener.
- Lad laksestykkerne dryppe af på køkkenrulle og server dem på
tallerkenerne med grøntsagerne.
- Pynt med strimler af porrer, ingefær og gulerod
|
Letsaltede skanker m/hvidkålssalat, grønkål
og dadler
Ingredienser til 4 personer
Skanker
|
4x ca. 500gram skanker
|
Kold rå lage per liter vand
|
150 gram salt |
|
30 gram sukker
|
Hvidkålssalat:
|
100 g topblade fra
grønkål |
|
1/2 lille, fintsnittet
hvidkål (ca. 400 g) |
|
2 store gulerødder i
tynde strimler (ca. 200 g) |
|
10 stk. friske eller let
tørrede dadler i strimler |
|
21/2 dl yoghurt naturel
|
|
2 spsk citronsaft
|
|
11/2 spsk flydende
honning |
|
1/4 tsk salt |
|
1 knsp. peber |
Tilbehør
|
Kartofler |
|
Smør |
|
Letsaltede skanker m/hvidkålssalat, grønkål
og dadler
Fremgangsmåde:
Skanker og lage
- Lagen røres til fuld opløsning. (Skal ikke varmes)
- Skankerne dækkes med nok lage i 24 timer.
- De letsaltede skanker skylles grundigt, dækkes med nødvendigt
vand og bringes i kog. Simrer videre 2 1/2 time eller til de er
møre.
- Serveres straks
Hvidkålssalat:
- Rør en dressing af yoghurt, citronsaft, honning, salt og peber.
Skær de
groveste stilke af grønkålen og hak bladene fint, evt. i en
foodprocessor.
Bland hvidkål, gulerødder, hakket grønkål og dadler sammen.
Servér salaten med dressing og brød.
Tilbehør:
- Kartoflerne koges og serveres med en klat smør
|
Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde
æbler
Ingredienser til 4 personer:
|
4 æbler |
|
1 vaniljestang |
|
1 rulle butterdej
|
|
Sukker efter temperament
|
|
Vaniljeis |
|
Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde
æbler
Fremgangsmåde:
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i små både.
- På langs flækker du ca. 2/3 af vaniljestangen og løsner kornene.
- Hæld sukker på en varm pande, så bunden lige akkurat er dækket.
- Når sukkeret er smeltet hældes igen sukker på panden. Vær gerne
rundhåndet, så der kommer nok karamel.
- Opvarm sukkeret langsomt og ved lav varme, så det ikke brænder
på. Den skal være gyldent.
- Sluk for panden og tilføj vaniljestangen.
- Læg æblebådende på karamellen (pas på du ikke brænder dig).
- Læg butterdejen på toppen af panden og prik huller med en kniv.
- Bag kagen i ca. 30 minutter.
- Placér en tallerken med en større diameter end panden på toppen
og et viskestykke i bunden.
- Herefter vender du rundt, så kagen kommer ud på tallerkenen.
Servér eventuelt med vaniljeis.
|