HERREMAD 

   MENU 22. Okt. 2019

                    

Lynstegt Laks med 5 kryderi og ingefær

Letsaltede skanker m/hvidkålssalat, grønkål og dadler

Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde æbler
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
Lynstegt Laks med 5 kryderi og ingefær

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 laksesteak ca 115 g. u/skind og ben

bullet

2 tsk femkrydderi

bullet

1stor porre

bullet

1" gulerod

bullet

115 gr. Sukkerærter

bullet

21/2 cm. Frisk ingefær

bullet

2 spsk ingefærvin

bullet

2 spsk lys soyasauce

bullet

1 spsk vegetabilsk olie

 

Pynt:

bullet

Porre+ frisk ingefær+ gulerod i strimler.
 

Lynstegt Laks med 5 kryderier og ingefær

Fremgangsmåde:
 

  1. Skyld laksen som dubbes tør.
  2. Gnid laksen overalt med femkrydderi og krydder med salt og peber.
  3. Flæk porren på langs og skyl godt .Skær den i fine strimler.
  4. Skræl guleroden som skæres i meget tynde strimler.
  5. Skær enderne af sukkerærterne som skæres i strimler på langs
    Skræl ingefærene som skæres i tynde strimler
  6. Læg alle grøntsagerne i en skål og vend dem i ingefærvin og 1 spsk soyasauce. Sæt dem til side.
  7. Varmgrillpanden op til middel varme. Læg laksestykkerne på en rist og pensl dem med resten af soyasaucen.
  8. Steg laksen 2-3 min. på hver side til de er gennemstegt
  9. Mens laksen steger varmes olien i en slip let pande eller wok. Grøntsagerne lynsteges i ca 5 mim. Må ikke steges for hårdt. Skal endelig være sprøde at bide i. Anret på varme tallerkener.
  10. Lad laksestykkerne dryppe af på køkkenrulle og server dem på tallerkenerne med grøntsagerne.
  11. Pynt med strimler af porrer, ingefær og gulerod
     
Letsaltede skanker m/hvidkålssalat, grønkål og dadler

Ingredienser til 4 personer

Skanker

bullet

4x ca. 500gram skanker

 

Kold rå lage per liter vand

bullet

150 gram salt

bullet

30 gram sukker
 

 

Hvidkålssalat:

bullet

100 g topblade fra grønkål

bullet

1/2 lille, fintsnittet hvidkål (ca. 400 g)

bullet

2 store gulerødder i tynde strimler (ca. 200 g)

bullet

10 stk. friske eller let tørrede dadler i strimler

bullet

21/2 dl yoghurt naturel

bullet

2 spsk citronsaft

bullet

11/2 spsk flydende honning

bullet

1/4 tsk salt

bullet

1 knsp. peber

 

Tilbehør

bullet

Kartofler

bullet

Smør



 

Letsaltede skanker m/hvidkålssalat, grønkål og dadler

Fremgangsmåde:

Skanker og lage
  1. Lagen røres til fuld opløsning. (Skal ikke varmes)
  2. Skankerne dækkes med nok lage i 24 timer.
  3. De letsaltede skanker skylles grundigt, dækkes med nødvendigt vand og bringes i kog. Simrer videre 2 1/2 time eller til de er møre.
  4. Serveres straks
     

 

Hvidkålssalat:

  1. Rør en dressing af yoghurt, citronsaft, honning, salt og peber. Skær de
    groveste stilke af grønkålen og hak bladene fint, evt. i en foodprocessor.
    Bland hvidkål, gulerødder, hakket grønkål og dadler sammen.
    Servér salaten med dressing og brød.

 

Tilbehør:

  1. Kartoflerne koges og serveres med en klat smør
Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde æbler

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 æbler

bullet

1 vaniljestang

bullet

1 rulle butterdej

bullet

Sukker efter temperament

bullet

Vaniljeis

 

Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde æbler

Fremgangsmåde:
 
  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i små både.
  2. På langs flækker du ca. 2/3 af vaniljestangen og løsner kornene.
  3. Hæld sukker på en varm pande, så bunden lige akkurat er dækket.
  4. Når sukkeret er smeltet hældes igen sukker på panden. Vær gerne rundhåndet, så der kommer nok karamel.
  5. Opvarm sukkeret langsomt og ved lav varme, så det ikke brænder på. Den skal være gyldent.
  6. Sluk for panden og tilføj vaniljestangen.
  7. Læg æblebådende på karamellen (pas på du ikke brænder dig).
  8. Læg butterdejen på toppen af panden og prik huller med en kniv.
  9. Bag kagen i ca. 30 minutter.
  10. Placér en tallerken med en større diameter end panden på toppen og et viskestykke i bunden.
  11. Herefter vender du rundt, så kagen kommer ud på tallerkenen. Servér eventuelt med vaniljeis.