HERREMAD
Hold 2
MENU 15. Okt 2019
|
Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce
Brændte figner i spiritus |
Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
|
Andebryst med svampe, forårsløg og
rødvinssauce
Ingredienser til 4 personer:
|
4 stk. andebryst à
150-200 g. |
|
400 g. bl. svampe |
|
1 bundt forårsløg |
|
1 spsk. smør |
|
1 spsk. olie |
|
3 dl. piskefløde |
|
1 dl. rødvin |
|
500 g. små pillekartofler |
|
persille |
|
Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce
Fremgangsmåde:
- Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
- Rens og skyl forårsløgene og snit dem.
- Skær et rudemønster i fedtsiden af andebrysterne.
- Læg brysterne på en kold, tør pande med skindsiden nedad. Skru
helt op og steg indtil fedtet er smeltet af og skindet er
gyldent.Ca.12 minutter.
- Vend kødet og fortsæt stegningen i ca. et kvarter. (Mærk efter
med en finger.
Kødet må ikke virke hårdt; men skal være elastisk. Snit med en kniv
i den tykke del af brystet. Kødsaften skal være gylden – og ikke
blodig).
- Tag kødet af panden. Drys med salt og peber.Pak det i folie og
lad det ligge tildækket i et kvarters tid, før det skæres ud.
- Kom en spsk. smør og lidt olie på panden og varm det godt op.
Rist forårsløg og svampe og hold dem varme på et fad.
- Kog stegeskyen sammen med rødvin.
- Kog det lidt ind. Tilsæt fløde. Lad det tykne. Smag til med salt
og peber. Kog og pil kartoflerne. Pynt med persille.
|
Brændte figner i spiritus
Ingredienser til 4 personer
|
1 ds brændte figner
500 g |
|
1 dl spiritus – Armagnac,
Calvados, Cognac, March, Rom, Pernod. |
|
1 dl piskefløde |
|
Brændte figner i spiritus
Fremgangsmåde:
- Åbn dåsen og hæld forsigtigt PERNOD over og lad fignerne trække.
Processen kan gentages – det er bedst
fignerne står i køleskabet imens, så spiritussens smag ikke bare
fordamper! Fignerne serveres kolde
med friskpisket flødeskum og/eller nougatis.
|
|
|