HERREMAD
MENU 28. APRIL 2009
DAMEAFTEN |
Ann's knækbrød
Chile hummerhaler i
karrysauce,
hertil flutes
Kalveculotte, med ovnbagte små
kartofler,
ovnbagte kryddertomater og forårsløg
Mocca dessert
KRANSEKAGER à la bagermester Borg Lauritzen
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
INGREDIENSER
Ann's knækbrød
| 3½ dl mel |
| 1 dl havregryn |
| 1 dl sesamfrø |
| 1 dl hørfrø |
| 1 tsk. salt |
| 1 tsk. bagepulver |
| 2½ dl vand |
| evt. 1 tsk. solsikkekerner |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Ingredienserne æltes sammen til en klæg masse.
- Del
dejmassen i 6 stykker.
- Hver
dejklat rulles til en passende tykkelse ud mellem 2 stk. bagepapir.
- Øverste
stykke bagepapir fjernes, og dejen forskæres.
- Bages
ved o. 175 grader til knækbrødene er tilpas mørke.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
Chile
hummerhaler i karrysauce, hertil flutes
|
175 g Chile hummerhaler
|
|
25g smør |
|
½ - 1 teske ostindisk karry
|
|
3 flåede tomater uden kerner
|
|
1 dl hvidvin |
|
1 rød peberfrugt |
|
1 grøn peberfrugt |
|
ca. 1 dl piskefløde
|
|
salt, peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Hummerhalerne svitses i smør, drys karry over og lad det ”brænde
af”.
- Tilsæt ituskårne flåede tomater uden kerner, hvidvin, tynde strimler
af peberfrugterne og piskefløde.
- Lad retten koge ind i ca. 10 minutter ved svag varme. Smag til med
salt, peber og evt. mere karry.
- Servers lun og med lune flutes.
|
|
INGREDIENSER TIL 6 PERSONER:
Kalveculotte, med ovnbagte små kartofler,ovnbagte
kryddertomater og forårsløg.
|
1,2 kg kalveculotte |
|
1 fed hvidløg |
|
1 gulerod |
|
1 løg |
|
1 spsk. balsamicoeddike |
|
1 dl hvidvin |
|
5 dl kalvebouillon |
|
1 dusk persille |
|
Maizenamel |
|
50 g smør |
|
salt |
|
peber
|
Ovnbagte kartofler
|
900 g små kartofler |
|
1 stegepose |
|
salt |
|
peber |
|
olivenolie |
Ovnsyltede
kryddertomater
|
½ kg små krydrede tomater |
|
½ dl rødvinseddike |
|
2 spsk. olivenolie |
|
1 dl honning eller sirup |
|
2 kviste timian |
|
bagepapir |
Forårsløg
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Rens kalveculotten for hinder, rids fedtlaget og
læg derefter culotten på en ovnrist over en bradepande,
brun den ved 225 grader i ca. 15 minutter, krydr med salt og peber.
-
Rist hvidløg gulerod i skiver og løg i en gryde til
det er brunt.
-
Tilsæt balsamico eddike samt hvidvin og kog ind til
det halve.
-
Kom kalvebouillon og persille ved, kog op og hæld
det i bunden af bradepanden.
-
Steg culotten færdig ved 175 grader i ca. 30
minutter.
-
Lad den hvile i 20 minutter under folie.
-
Si skyen, kog den op og jævn evt. med lidt
Maizenamel rørt ud i vand.
-
Tag gryden af varmen og pisk smørret i. Smag til
med salt og peber.
-
Udskæring: Culotten skæres på tværs af kødtrådene
fra den spidse ende. Halvvejs igennem drejes stegen og skæres modsat.
Ovnbagte kartofler
-
Skrub kartoflerne og kom dem i stegeposen med olie,
salt og peber.
-
'Ryst posen'! Luk posen til og klip et lille hul.
-
Bag kartoflerne ca. 1 time ved 175 grader.
Ovnsyltede kryddertomater
-
Tænd ovnen på 150 grader
-
Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med
bagepapir i bunden.
-
Prik dem med en gaffel.
-
Fordel ingredienserne over tomaterne og stil fadet
i ovnen 30 – 40 minutter.
-
Lad bare tomaterne afkøle til de skal serveres.
Forårsløg
-
Rens og skyl forårsløgene.
-
Koges i 2 minutter i vand med lidt salt og smør.
|
|
Mocca dessert INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 6 blade husblas |
| 3 æg |
| 75 g. sukker(6 spsk.) |
| 125 g. kogechokolade |
| 1 tsk. pulverkaffe +vand |
| 4 dl. piskefløde |
| ---- |
| 1dl. piskefløde til pynt + |
| chokolademoccabønner. |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
- Husblasen sættes i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Æg og sukker piskes hvidt og skummende.
- Chokoladen rives og tilsættes.
- Den udblødte husblas smeltes i vandbad med det vand, der
hænger ved.
- Kaffen hældes i og den blandes i de sammenpiskede æg.
- Når det begynder at stivne, vendes den stiftpiskede fløde i.
- Moccadesserten fyldes i en glasskål.
- Pyntes med flødeskum og chokolademoccabønner.
|
|
KRANSEKAGER à la bagermester Borg Lauritzen
|
1 kg kransekagemasse. |
|
400 g melis |
|
100 g honning |
|
4 æggehvide |
|
FREMGANGSMÅDE:
- 400 g melis skal varmes i ovnen uden at smelte.
- Kransekagemassen, den varmede melis, honning og æggehviderne blandes
sammen til en masse.
- Masse sættes på en dobbelt bageplade (for ikke at blive sort i
bunden) og afbages ved 220 grader.
|
|
Arbejdsfordeling: |
Den overordnede tidsplan er:
Fordrink kl. 18.45 når damerne kommer - alle deltager.
Til bords mellem 19.00-19.15 |
|
Forretten
m/tilberedning, servering, afrydning:
Kurt, Aage, Kai.
Hovedretten m/tilberedning, servering,
afrydning:
Carsten, Knud-Erik, Jørgen Anker, Carl Holde.
Desserten m/tilberedning, servering,
afrydning:
Per, Sven, Carl L.Kaffe m/kransekager:
Kaj, Peer, Mogens
Opstilling og anskaffelse af borde og stole:
Mogens, Knud, Steen, Leif
Borddækning:
Jørgen, Steen, Kaj, Carl L
Mundskænkere:
Preben, Christian
Modtagning af damerne (hermed klargøring af
modtagelsesværelset - og aflevering af det igen):
Ole, Peer, Erik
Ankomstdrinks:
Henning, Ole, Peer, Erik |
Oprydning Nu
tror Knud Erik selvfølgelig at han ikke skal lave noget!
Men han har det overordnede ansvar for at alle bliver
sat til at rydde op, vaske op og feje, og at vi forlader skolen i god ro og
orden.
Materialeskabet bedes Peer sørge for ikke roder.
Det grundlæggende princip må være:
at alle de medbringer materiale også fjerner det igen!
at alle der tager noget frem sætter det på plads igen!
at alle der serverer - rydder af og vasker op!
at alle hjælper til hvor det er muligt.
SOM I TRAFIKKEN - INGEN ER ANSVARSFRI.
Carl og Jørgen låser.
|
|
Aftenens program (Tidsplanen skal
overhovedet ikke tages bogstaveligt):
18.45 Damerne modtages.
19.05 Middagen begynder.
19.30 Forretten er spist, damernes bydes officielt velkommen.
19.45 Hovedretten serveres.
20.00 Festtale
21.00 Desserten serveres.
Resten er uforudsigeligt! |
OG VI ER
SELVFØLGELIG FESTKLÆDTE |
|