HERREMAD
MENU 31. MARTS 2009
HOLD 1 |
Brunkål á la Munkebakkevej
Mocca dessert
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Brunkål á la Munkebakkevej
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 kg. hvidkål |
| 50 g sukker (3 spsk.) |
| 10 gram smør/plantemargarine |
| ½ kg. svinebryst eller ribbenssteg |
| ¼ kg. røget bacon |
| 1 kg. kartofler |
| 4 gulerødder |
| et par kviste (citron) timian |
|
Jeg laver gerne retten som en
kloning mellem brunkål og fedtkål. Selvom det er en herreret, bør
overflødigt fedt og evt. svær skæres fra. Der vil stadig være næring
nok til mavesyren. Stærk øl og evt. brændevin vil passe fint til denne
tunge ret.
FREMGANGSMÅDE:
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde.
- Tilsæt smør, når sukkeret er smeltet og lysebrunt.
- Den fintsnittede kål brunes i gryden sammen med
timian.
- En sjat vand tilsættes evt. med lidt madkulør.
- Krydr med salt, peber og evt. en Maggitern.
- Kødet lægges ned i kålen.
- De skrællede kartofler kommes i gryden.
- Efter at gryden er bragt i kog, dæmpes varmen og
retten simrer i 1 – 1½ time.
- Efter ca. ¾ time kommes de
groftsnittede gulerødder i retten.
- Tilbehør: En god Dijon og groft rugbrød.
|
|
Mocca dessert INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
FREMGANGSMÅDE:
-
- Husblasen sættes i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Æg og sukker piskes hvidt og skummende.
- Chokoladen rives og tilsættes.
- Den udblødte husblas smeltes i vandbad med det vand, der
hænger ved.
- Kaffen hældes i og den blandes i de sammenpiskede æg.
- Når det begynder at stivne, vendes den stiftpiskede fløde i.
- Moccadesserten fyldes i en glasskål.
- Pyntes med flødeskum og chokolademoccabønner.
|
|