HERREMAD 

   MENU 31. MARTS 2009

HOLD 1

Brunkål á la Munkebakkevej

Mocca dessert

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

Brunkål á la Munkebakkevej

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 kg. hvidkål
bullet50 g sukker (3 spsk.)
bullet10 gram smør/plantemargarine
bullet½ kg. svinebryst eller ribbenssteg
bullet¼ kg. røget bacon
bullet1 kg. kartofler
bullet4 gulerødder
bulletet par kviste (citron) timian

Jeg laver gerne retten som en kloning mellem brunkål og fedtkål. Selvom det er en herreret, bør overflødigt fedt og evt. svær skæres fra. Der vil stadig være næring nok til mavesyren. Stærk øl og evt. brændevin vil passe fint til denne tunge ret.

FREMGANGSMÅDE:

  1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde.
  2. Tilsæt smør, når sukkeret er smeltet og lysebrunt.
  3. Den fintsnittede kål brunes i gryden sammen med timian.
  4. En sjat vand tilsættes evt. med lidt madkulør.
  5. Krydr med salt, peber og evt. en Maggitern.
  6. Kødet lægges ned i kålen.
  7. De skrællede kartofler kommes i gryden.
  8. Efter at gryden er bragt i kog, dæmpes varmen og retten simrer i 1 – 1½ time.
  9. Efter ca. ¾ time kommes de groftsnittede gulerødder i retten.
  10. Tilbehør: En god Dijon og groft rugbrød.

 
Mocca dessert

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet6 blade husblas
bullet3 æg 
bullet75 g. sukker(6 spsk.)
bullet125 g. kogechokolade
bullet1 tsk. pulverkaffe +vand
bullet4 dl. piskefløde
bullet----
bullet1dl. piskefløde til pynt +
bulletchokolademoccabønner.
 
 

 

FREMGANGSMÅDE:
    1. Husblasen sættes i blød i koldt vand i 5 minutter.
    2. Æg og sukker piskes hvidt og skummende.
    3. Chokoladen rives og tilsættes.
    4. Den udblødte husblas smeltes i vandbad med det vand, der hænger ved.
    5. Kaffen hældes i og den blandes i de sammenpiskede æg.
    6. Når det begynder at stivne, vendes den stiftpiskede fløde i.
    7. Moccadesserten fyldes i en glasskål.
    8. Pyntes med flødeskum og chokolademoccabønner.