HERREMAD 

   MENU 24. MARTS 2009

HOLD 2 

Blinis med stenbiderrogn

Vagtler i æbler

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Blinis med stenbiderrogn

bullet

Dej:

bullet

1 dl mælk

bullet

100 g boghvedemel

bullet

2 1/2 dl cremefraiche

bullet

25 g gær

bullet

1 tsk. salt

bullet

3 æggeblommer

bullet

3 æggehvider

bullet

Dertil:

bullet

450 renset stenbidderrogn, (kaviar)

bullet

2 spsk. salt

bullet

1 dl hvidvin

bullet

Pynt:

bullet

cremefraiche

bullet

1 skive røget laks

bullet

1 rødløg

bullet

dild

FREMGANGSMÅDE:
  1.  Dej:

  2. Rør mælk og mel til en jævning og rør cremefraiche, smuldret gær, salt og æggeblommerne i dejen. Lad det hvile i ca. 15 min.

  3. Vend derefter de stiftpiskede hvider i dejen og til sidst det smeltede smør.

  4. Bag ca. 10 små tykke pandekager.

  5. Vend rognen med salt og hvidvin og lad den trække i ca. 1/2 time i køleskabet.

  6. Anret de varme pandekager på forvarmet tallerkner.

  7. Læg 3 - 4 spsk. rogn herpå.

  8. Pynt med cremefraiche, laks i strimler, hakket løg og dild.
     

  9.  

 
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER: Vagtler i æbler
bullet 4 vagtler/poussiner
bullet 4 store æbler
bullet salt og peber
bullet 50 g rosiner
bullet 5 cl calvados
bullet 1 dl sauterne vin
bullet 2 dl hønsefond
bullet 75 g smør
bullet lidt citronsaft

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Læg rosinerne i blød i calvados
  2. Skær rygbenet af vagtlerne, fjern ribbenene, men lad brystbenet sidde.
  3. Tør fuglene rene for blod, fjern lungerester og andre urenheder.
  4. Krydder godt med salt og peber.
  5. Udhul æblerne til 1 cm. tykkelse.
  6. Fyld lidt rosiner i æblerne, og pres forsigtigt en vagtel ned i hver æble med benene opad.
  7. Stænk evt. med lidt calvados.
  8. Stil æblerne i et smurt ildfast fad og kom sauterne vin, hønsefond og resterne af rosinerne ved.
  9. Steges i ovnen 30 min. ved 190 grader.
  10. Si skyen i en gryde og monter den med koldt smør.
  11. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Serveres med butterdejsindbagte kogte kartoffelskiver krydret med trøffelolie, salt og peber.