HERREMAD 

   MENU 17. MARTS 2009

HOLD 1

Græske rejer

Saganaki

Lammeculotte 
med græsk tzaziki

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

Græske rejer

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1  tsk. salt
bullet1 løg
bullet1 ds. flåede tomater
bullet½ tsk. oregano
bullet1 fed hvidløg
bullet200  g rejer, gerne store rejer
bullet100 g. fetaost
bullethakket persille
FREMGANGSMÅDE:
  1. Væden fra tomaterne hældes i en gryde. 

  2. Tomaterne hakkes og kommes i gryden. 

  3. Løgene hakkes og tilsættes sammen med oregano, salt og peber. 

  4. Læg låg på gryden og lad det småkoge 10-15 min.

  5. Tilsæt det finhakkede eller pressede hvidløg. 

  6. Fordel blandingen i små portionsskåle eller en tærteform. 

  7. Rejerne fordeles over. 

  8. Fetaosten brækkes i små stykker, oven på rejerne.

    Bages ved 200 g ca. 15 min. Drysses med persille ved serveringen.

 

Saganaki

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bulletfetaost i blok eller skiver - gerne gedefeta
bulletsoltørrede tomater
bulletlidt hakket løg
bulleten tot persille

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Fetaosten skæres i ca. 1 cm tykke skiver. 
  2. Der lægges en skive på et stykke stanniol (det kan være en fordel desuden at lægge et stykke bagepapir imellem, ellers kan den være tilbøjelig til at hænge i stanniolen). 
  3. Den pyntes med de soltørrede tomater (man kan også bruge almindelige tomater), de hakkede løg og persillen.
  4.  Herefter pakkes stanniolen sammen om den, og den sættes i ovnen i ca. 5-10 min. ved 200 °C.

    Serveres med flûte.
 

Lammeculotte 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

4 lammeculotter a ca. 180 g.

bullet

salt

bullet

2 fed hvidløg

bullet

2 slanke agurker

bullet

50 g. smuldret fetaost

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

sorte oliven

bullet

600 g. kartofler, kogte og kolde

bullet

2 hele hvidløg

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

salt

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Rids fedtlaget på hver culotte ned til kødet. Gnid med salt og de pillede pressede fed hvidløg. 
  2. Læg dem i en bradepande og brun på næstøverste rille i ovnen under grill ved 275 grader i 12 minutter.
  3.  Tag dem ud. Læg et stykke folie over, herpå et tykt viskestykke.
  4. Skær kartofler i mindre stykker og bred dem ud på en bradepande med bagepapir. 
  5. Bland olie i. 
  6. Rist kartoflerne midt i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter, vend lidt rundt i dem, så de bliver smukt gyldne overalt. 
  7. Læg halve hvidløg, penslet med olivenolie og slat, sammen med kartoflerne.
  8. Steg culotterne færdige i ovnen under kartoflerne. Afhængig af hvor rosa man vil have kødet, kan man give det lidt grill lige inden servering. 
  9. Skær det i lidt tykke skiver og server med agurkesalat pyntet med oliven og kartofler drysset let med salt.
 
 

Græsk tzaziki

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 bæger græsk yoghurt
bulleten agurk
bullethvidløg
bulletsalt
bulletpeber

 

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skær agurken over på midten, på langs.
  2. Tag kernerne ud.
  3. Riv så agurken.
  4. Pres saften ud af agurken. Kom agurken op i yoghurten.
  5. Tilsæt salt og peber.
  6.  Kom 3-4 fed hvidløg i.