HERREMAD
MENU 10. MARTS 2009
HOLD 2 |
JAPANSK GRØNSAGSSUPPE
JAPANSK SKINKESCHNITZEL
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
JAPANSK GRØNSAGSSUPPE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 l vand |
| 2½ tsk. dashipulver |
| 2 slanke porrer |
| 6-8 tørrede shitakesvampe |
| 1-2 tsk. mild sojasauce |
| 1 tsk. salt |
| 2 æg |
| evt. 100 g ramennudler |
| tilbehør: syltede ingefær
|
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Kom
vand og dishibouillon i en gryde og bring det i kog.
-
Udblød
svampene i kogende vand i mindst 5 min.
-
Rens
porrerne og skær dem i meget fine og ensartede strimler.
-
Skær
svampene i kvarte.
-
Tilsæt
porrer, svampe og sojasauce i gryden med det kogende dishiboullon og
smag til med salt.
-
Lad
det småkoge i 4 min.
-
Pisk
æggene sammen i en skål, og kom dem langsomt i den kogende suppe
under konstant piskning sådan at æggene koagulerer i tynde tråde.
-
(Man kan med fordel
koagulere æggene i en lille gryde med letsaltet vand, hvor æggene
på samme måde piskes i den kogende masse og piskes fortsat til de
danner trevler.
-
Vandet sies fra, og man
kommer æggene i suppen lige inden serveringen.)
-
Serveres straks med pinde til fyldet, - og en
porcelænsskål til det flydende.
-
TIPS: Ønsker man en mere mættende suppe, kan
man tilsætte 1 pakke ramennudler, - man kan også vælge at koge en
pakke glasnudler eller risnudler efter anvisning på pakken.
|
|
JAPANSK SKINKESCHNITZEL
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| TIL MARINEREDE PEBERFRUGTER: |
| 4 røde peberfrugter |
| 2 tsk. sesamfrø |
| TIL TERIYAKISSAUCE: |
| 3 spsk. mild soja |
| 2 spsk. tør sherry eller sake |
| 1 cm. skrællet revet ingefær |
| 2 tsk. sirup eller flydende honning. |
| TIL SCHNITZLER: |
| 4 skinkeschnitzler af inderlår |
| salt |
| peber |
| 24 blade savojkål |
| 2 rød chili uden kerner |
| 2 cm. skrællet ingefær i strimler |
| 2 spsk. sesamolie |
| 6 dl. dashibouillon (1 pose og 6 dl. kogende vand) |
| 2 spsk. sojasauce |
| 2 spsk. risvin, sake eller tør sherry. |
| TILBEHØR: |
| 300 g somennudler eller alm. kinesiske ægnudler |
| vand og salt til kogning |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skyl peberfrugterne, skær bunden af og fjerne
frøstolen.
- Stil dem under grillen i ca. 10 min., til skallen
bliver næsten sort og kan pilles af.
- Skær peberfrugterne i strimler.
- Teriyakisauce blandes af soja, sherry, den skrællede
og revne ingefær, sirup/honning og salt. Smag til og juster for sødt
og salt!
- Mariner de ristede peberfrugter med den tillavede
teriyakisauce.
- Drys først med sesamfrø lige inden serveringen.
- Skær schnitzlerne i 4 tynde stykker.
- Del dem i firkanter på 2,5 x 2,5 cm.
- Drys stykkerne med salt og peber.
- Skær den rensede savojkål i firkanter.
- Rens og striml chili og ingefær.
- Kom olie i en pande, og steg kødet ved kraftig varme
i 2 min. på hver side.
- Tilsæt chili og ingefær, og steg det hele i
yderligere 2 min.
- Tilsæt derefter kålen i 1 min.
- Tilsæt derefter bouillonen, skru ned og lad
det småkoge uden låg i 10 min.
- Smag til med soja og sake, salt og peber.
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
|
|
MBL's opskrift på brødbagning: |
FREMGANGSMÅDE:
-
1.
DAG:
Sættes 100 g
hvedekærner og 1 dl vand i blød.
OG 1 dl vand en god håndfuld mel blandes til grød.
-
Næste
dag:
25 g gær, en knivspids salt og sukker blødes op i 1 dl lunken vand
ikke over 35 grader. De opblødte hvedekærner og grøden fra dagen
før æltes sammen med gæropblødningen og 1 dl A38 til en god sej
konsistens.
-
Dejen
skal nu stå til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
-
Sættes
derefter i en varm ovn ved 230 grader i ca. 20 min.
|
Og Mogens ønsker jer hermed god fornøjelse! |