HERREMAD 

   MENU 3. MARTS 2009

HOLD 1

Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer) m/græsk salat

Ferskner med retsina

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer)

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet2 store auberginer
bulletolivenolie til stegning
bulletkødsauce
bullet1 løg
bullet2 fed hvidløg
bullet3 tomater eller 1 spsk. koncentreret tomatpure
bullet3 spsk. olivenolie
bullet500 g. hakket okse og/eller lammekød
bullet½ kop vand
bulletsalt 
bulletpeber
bullet50 g. reven ost
bulletostesauce
bullet4 spsk. smør
bullet4 strøgne spsk. mel
bullet½ l. mælk
bullet3 æg
bulletsalt
bulletlidt reven muskatnød
bullet50 g. reven ost
bullet½  kop rasp
FREMGANGSMÅDE:
  1. Auberginerne skæres ud i ca. 1 cm tykke skiver på den lange led, og lægges i letsaltet vand ca. 1 time. Derved trækkes de bitre smagsstoffer ud.

  2. Skyl så aubergineskiverne under koldt vand, og lad dem dryppe af.

  3. Aubergineskiverne steges gyldne i olivenolie.

  4. Kødsauce:                                             Løget pilles og hakkes fint.

  5.  Hvidløgsfeddene pilles og hakkes.

  6. Tomaterne skoldes, flås og hakkes fint, eller tomatpure røres op med lidt vand.

  7. Varm knap 3 spsk. olivenolie i en gryde og kom det hakkede kød i sammen med løg, hvidløg, tomater, salt, peber og ½ kop vand.

  8. Bland det hele godt og lad det snurre for svag varme og under låg i 30 minutter.

  9. Tag gryden fra varmen og rør 50 g. ost i.

  10. Ostesauce:
    Smelt smørret til saucen i en kasserolle, rør melet i, varm det godt op under stadig omrøring og tilsæt mælken lidt efter lidt, stadig under omrøring, til man får en flødeagtig sauce.

  11. Tag gryden af varmen.

  12. Pisk æggene sammen med en gaffel og tilsæt lidt salt og reven muskatnød.

  13. Rør ægblandingen i saucen, som får et let opkog, inden resten af osten røres i.

  14. Drys et ovnfast fad med raspen og læg halvdelen af de stegte aubergineskiver.

  15. Herover fordeles kødblandingen, som dækkes med resten af aubergineskiverne.

  16. Ostesaucen hældes over, og fadet stilles i en forvarmet ovn ved 220 i 35 minutter.

    Serveres med græsk salat til.

 

 

 

 

græsk salat

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 rød salathoved
bullet1 iceberg salathoved
bullet2 store tomater skåret i ottendedele
bullet2 agurker - skællet i striber befriet for kerner og skåret i halvmåner
bullet1 grøn peberfrugt i ringe
bullet1 løg i ringe
bulletgroft hakket bredbladet persille
bullet150 g feta
bullet20 sorte oliven - la grecque
bulletSalt
bulletfriskkværnet peber
bullet7 spsk. olie-eddike dressing nogle dråber worcestershire sauce 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Dressingen skal trække mindst en time.
  2. De kolde salatblade skylles, tørres grundigt og skæres i strimler. 
  3. Salaten blandes og smages til med salt og peber. 
  4. Lagvis ovenpå lægges tomater, agurker, peberfrugter i ringe, løgringe, feta og oliven. Er der varmt, kan hvert lag få et drys salt.
  5. Hæld dressingen over og server med Retsina vin og sigtebrød.

 

 

 

 

 

Ferskner med retsina

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4 store modne ferskner
bullet4 spsk. sukker
bullet4 glas retsina

 

FREMGANGSMÅDE: 
  1. Blanchér fersknerne i et minut, så kan sindet let trækkes af. 
  2. Skær dem i skiver og fjern stenene. 
  3. Læg ferskenskiverne i dessertskåle eller glas, strø sukker over. 
  4. Fyld iskold retsina på og server straks.