HERREMAD
MENU 3. MARTS 2009
HOLD 1 |
Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer)
m/græsk salat
Ferskner med retsina
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer)
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 2 store auberginer |
| olivenolie til stegning |
| kødsauce |
| 1 løg |
| 2 fed hvidløg |
| 3 tomater eller 1 spsk. koncentreret tomatpure |
| 3 spsk. olivenolie |
| 500 g. hakket okse og/eller lammekød |
| ½ kop vand |
| salt |
| peber |
| 50 g. reven ost |
| ostesauce |
| 4 spsk. smør |
| 4 strøgne spsk. mel |
| ½ l. mælk |
| 3 æg |
| salt |
| lidt reven muskatnød |
| 50 g. reven ost |
| ½ kop rasp |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Auberginerne
skæres ud i ca. 1 cm tykke skiver på den lange led, og lægges i
letsaltet vand ca. 1 time. Derved trækkes de bitre smagsstoffer ud.
-
Skyl
så aubergineskiverne under koldt vand, og lad dem dryppe af.
-
Aubergineskiverne
steges gyldne i olivenolie.
-
Kødsauce:
Løget pilles og hakkes fint.
-
Hvidløgsfeddene
pilles og hakkes.
-
Tomaterne
skoldes, flås og hakkes fint, eller tomatpure røres op med lidt
vand.
-
Varm
knap 3 spsk. olivenolie i en gryde og kom det hakkede kød i sammen
med løg, hvidløg, tomater, salt, peber og ½ kop vand.
-
Bland
det hele godt og lad det snurre for svag varme og under låg i 30
minutter.
-
Tag
gryden fra varmen og rør 50 g. ost i.
-
Ostesauce:
Smelt smørret til saucen i en kasserolle, rør melet i, varm det godt
op under stadig omrøring og tilsæt mælken lidt efter lidt, stadig
under omrøring, til man får en flødeagtig sauce.
-
Tag
gryden af varmen.
-
Pisk
æggene sammen med en gaffel og tilsæt lidt salt og reven muskatnød.
-
Rør
ægblandingen i saucen, som får et let opkog, inden resten af osten
røres i.
-
Drys
et ovnfast fad med raspen og læg halvdelen af de stegte
aubergineskiver.
-
Herover
fordeles kødblandingen, som dækkes med resten af aubergineskiverne.
-
Ostesaucen
hældes over, og fadet stilles i en forvarmet ovn ved 220 i 35
minutter.
Serveres med græsk salat til.
|
|
græsk salat
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 rød salathoved |
| 1 iceberg salathoved |
| 2 store tomater skåret i ottendedele |
| 2 agurker - skællet i striber befriet for kerner og skåret i halvmåner |
| 1 grøn peberfrugt i ringe |
| 1 løg i ringe |
| groft hakket bredbladet persille |
| 150 g feta |
| 20 sorte oliven - la grecque |
| Salt |
| friskkværnet peber |
| 7 spsk. olie-eddike dressing nogle dråber worcestershire sauce |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Dressingen skal trække mindst en time.
- De kolde salatblade skylles, tørres grundigt og skæres i
strimler.
- Salaten blandes og smages til med salt og peber.
- Lagvis ovenpå lægges tomater, agurker, peberfrugter i ringe, løgringe, feta og
oliven. Er der varmt, kan hvert lag få et drys salt.
- Hæld dressingen over og server med Retsina vin og sigtebrød.
|
|
|
Ferskner med retsina
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 4 store modne ferskner |
| 4 spsk. sukker |
| 4 glas retsina |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Blanchér fersknerne i et minut, så kan
sindet let trækkes af.
- Skær dem i skiver og fjern stenene.
- Læg
ferskenskiverne i dessertskåle eller glas, strø sukker over.
- Fyld iskold
retsina på og server straks.
|