HERREMAD 

   MENU 24. FEBRUAR 2009

HOLD 2 

SPRØDE AUBERGINE SANDWICHES

BRÆNDENDE KÆRLIGHED
m/
rodfrugtmos, hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod og hyldebærsirup

KOLDHÆVET BAQUETTE

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

AUBERGINE SANDWICHES

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 aubergine
bulletfrisk basilikum
bulletfrisk parmesan
bullet1 glas ansjoser i olie
bulletrasp
bullet1-2 æg
bulletkoldpresset jomfruolivenolie
FREMGANGSMÅDE:
  1. Auberginen skæres i tynde skiver, og læg skiverne på et bræt.
  2. På hver anden skive lægges et tyndt stykke parmesan, 1-2 ansjoser og 1-2 blade frisk basilikum.
  3. En aubergineskive lægges ovenpå.
  4. Disse sandwiches vendes i sammenpisket æg, og derefter i rasp.
  5. De steges nu gyldne og sprøde  i olie på en pande - varmen må ikke være for høj, stegetiden må gerne være lang sådan at aubergineskiverne bliver møre og bløde og parmesanen smelter. 

BRÆNDENDE KÆRLIGHED

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet
Smør.
bullet
Olie.
bullet
1-2 finthakkede løg.
bullet
10 hele enebær.
bullet
10 hele allehånde.
bullet
200 g økologisk bacon, skåret i fine tern.
bullet
500 g vildsvinekølle, skåret i tern - andet røget kød kan godt bruges.
bullet
Friskkværnet sort peber.

RODFRUGTMOS

bullet
1-2 pastinakker, alt efter størrelse.
bullet
1-2 persillerødder, alt efter størrelse.
bullet
½ selleri.
bullet
En klat smør.
bullet
Lidt salt.
bullet
Lidt piskefløde, efter smag.
bullet
En slat kogevand.

Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod

bullet
2-3 rødbeder efter størrelse.
bullet
4-5 cm frisk peberrod, eller mere efter smag.
bullet
Balsamisk blommeeddike, eller en anden lidt sødlig aromatisk eddike, fx en god balsamico, eller æbleeddike.
bullet
En stor håndfuld grofthakket bredbladet persille.
bullet
Salt og friskkværnet sort peber.
bullet
2 spsk. hyldebærsirup eller mere efter smag.

Hyldebærsirup
bullet
2 dl koncentreret hyldebærsaft.
bullet
½-3/4 dl

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Smør og olie varmes op i en dyb pande, de hakkede løg tilsættes sammen med enebær og allehånde.
  2. Lad det hele stege, til løgene bliver gyldne og bløde, hvorefter bacon og vildsvin tilsættes og steger med. 
  3. Hvis baconen er meget fed, hæld da gerne noget af det overskydende fedt af undervejs mens det steger. 
  4. Drys med lidt friskkværnet sort peber inden retten serveres med en god kartoffel- eller rodfrugtmos.

 

 FREMGANGSMÅDE (RODFRUGTMOS):

  1. Rodfrugterne skrælles og skæres i tern som koges helt møre.
  2. Rodfrugterne moses til en lind og blød mos med lidt af kogevandet, en lille klat smør og lidt fløde. 
  3. Smag mosen til med salt, varm den helt op igen, og servér den til brændende kærlighed.

 

 FREMGANGSMÅDE (Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod):

  1. Rødbederne og peberroden skrælles og vaskes og skæres i papirstynde skiver på en mandolin eller med en tyndskræller.
  2. Det blandes sammen og dryppes med en god aromatisk eddike og vendes med en stor håndfuld grofthakket bredbladet persille.
  3. Den afkølede hyldebærsirup vendes i, sammen med salt og peber.
  4. Salaten må gerne trække en halv times tid, og kan lige inden serveringen drysses med et friskt lag persille.

 
 FREMGANGSMÅDE (Hyldebærsirup):

  1. Hyldebærsaften koges ind med sukkeret, til det tykner og får sirupskonsistens. Hold godt øje med det undervejs, så det ikke tykner for meget.
  2. Man bruger ikke hele portionen til salaten. Men gem resten og hæld det over kager, over is, i din morgenyoghurt, eller spis det sammen med en stærk blåskimmelost.



Koldhævet baguette
bullet
10 g gær.
bullet
3 dl lunkent vand.
bullet
1 ½ spsk. flagesalt.
bullet
Ca. 600 g godt økologisk
FREMGANGSMÅDE:
  1. Gæret røres ud i vand tilsat salt.
  2. Melet tilsættes lidt ad gangen, og dejen æltes blød og elastisk.
  3. Ælt gerne dejen i et kvarters tid, eller kør den på røremaskine.
  4. Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
  5. Ælt dejen igennem dagen efter og form 3 pæne baguettes.
  6. Lad dem efterhæve en times tid et lunt sted.
  7. Smør brødene ind i olie, drys med lidt hvedemel og salt og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 210 grader.
  8. De er færdige, når det lyder hult, når man banker dem i bunden - det tager ca. 18-25 minutter.