HERREMAD
MENU 24. FEBRUAR 2009
HOLD 2 |
SPRØDE AUBERGINE SANDWICHES
BRÆNDENDE KÆRLIGHED
m/rodfrugtmos, hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod
og hyldebærsirup
KOLDHÆVET BAQUETTE
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
AUBERGINE SANDWICHES
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 aubergine |
| frisk basilikum |
| frisk parmesan |
| 1 glas ansjoser i olie |
| rasp |
| 1-2 æg |
| koldpresset jomfruolivenolie |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Auberginen skæres i tynde skiver, og læg skiverne på et bræt.
- På hver anden skive lægges et tyndt stykke parmesan, 1-2 ansjoser
og 1-2 blade frisk basilikum.
- En aubergineskive lægges ovenpå.
- Disse sandwiches vendes i sammenpisket æg, og derefter i rasp.
- De steges nu gyldne og sprøde i olie på en pande - varmen
må ikke være for høj, stegetiden må gerne være lang sådan at
aubergineskiverne bliver møre og bløde og parmesanen smelter.
|
|
BRÆNDENDE KÆRLIGHED
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
Smør.
|
|
Olie.
|
|
1-2 finthakkede løg.
|
|
10 hele enebær.
|
|
10 hele allehånde.
|
|
200 g økologisk bacon, skåret i fine tern.
|
|
500 g vildsvinekølle, skåret i tern - andet røget kød kan godt
bruges.
|
|
Friskkværnet sort peber.
|
RODFRUGTMOS
|
1-2 pastinakker, alt efter størrelse.
|
|
1-2 persillerødder, alt efter størrelse.
|
|
½ selleri.
|
|
En klat smør.
|
|
Lidt salt.
|
|
Lidt piskefløde, efter smag.
|
|
En slat kogevand.
|
Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod
|
2-3 rødbeder efter størrelse.
|
|
4-5 cm frisk peberrod, eller mere efter smag.
|
|
Balsamisk blommeeddike, eller en anden lidt sødlig aromatisk
eddike, fx en god balsamico, eller æbleeddike.
|
|
En stor håndfuld grofthakket bredbladet persille.
|
|
Salt og friskkværnet sort peber.
|
|
2 spsk. hyldebærsirup eller mere efter smag.
|
Hyldebærsirup
|
2 dl koncentreret hyldebærsaft.
|
|
½-3/4 dl
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Smør og olie varmes op i en dyb pande, de hakkede løg tilsættes
sammen med enebær og allehånde.
- Lad det hele stege, til løgene bliver gyldne og bløde, hvorefter
bacon og vildsvin tilsættes og steger med.
- Hvis baconen er meget fed, hæld da gerne noget af det overskydende
fedt af undervejs mens det steger.
- Drys med lidt friskkværnet sort peber inden retten serveres med en
god kartoffel- eller rodfrugtmos.
FREMGANGSMÅDE (RODFRUGTMOS):
- Rodfrugterne skrælles og skæres i tern som koges helt møre.
- Rodfrugterne moses til en lind og blød mos med lidt af kogevandet,
en lille klat smør og lidt fløde.
- Smag mosen til med salt, varm den helt op igen, og servér den til
brændende kærlighed.
FREMGANGSMÅDE (Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod):
- Rødbederne og peberroden skrælles og vaskes og skæres i
papirstynde skiver på en mandolin eller med en tyndskræller.
- Det blandes sammen og dryppes med en god aromatisk eddike og vendes
med en stor håndfuld grofthakket bredbladet persille.
- Den afkølede hyldebærsirup vendes i, sammen med salt og peber.
- Salaten må gerne trække en halv times tid, og kan lige inden
serveringen drysses med et friskt lag persille.
FREMGANGSMÅDE (Hyldebærsirup):
- Hyldebærsaften koges ind med sukkeret, til det tykner og får
sirupskonsistens. Hold godt øje med det undervejs, så det ikke
tykner for meget.
- Man bruger ikke hele portionen til salaten. Men gem resten og hæld
det over kager, over is, i din morgenyoghurt, eller spis det sammen
med en stærk blåskimmelost.
|
|
Koldhævet baguette
|
10 g gær.
|
|
3 dl lunkent vand.
|
|
1 ½ spsk. flagesalt.
|
|
Ca. 600 g godt økologisk
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Gæret røres ud i vand tilsat salt.
- Melet tilsættes lidt ad gangen, og dejen æltes blød og elastisk.
- Ælt gerne dejen i et kvarters tid, eller kør den på røremaskine.
- Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
- Ælt dejen igennem dagen efter og form 3 pæne baguettes.
- Lad dem efterhæve en times tid et lunt sted.
- Smør brødene ind i olie, drys med lidt hvedemel og salt og bag dem
gyldne og sprøde i ovnen ved 210 grader.
- De er færdige, når det lyder hult, når man banker dem i bunden -
det tager ca. 18-25 minutter.
|
|