HERREMAD 

   MENU 27. JANUAR 2009

HOLD 1

SELLERISUPPE MED SPINAT
PANGASIUS FILET MED KAMMUSLINGER I FENNIKELSAUCE

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

SELLERISUPPE MED SPINAT

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 lille knoldselleri
bullet1 løg
bullet1 bdt.. timian
bullet1 l lys bouillon
bullet4 stænger blegselleri
bullet100 g frisk skyllet spinat
bulletolivenolie
FREMGANGSMÅDE:
  1. Skræl knoldsellerien og skær den i mindre stykker.
  2. Kom knoldselleristykkerne i en gryde sammen med løget, - som også er skåret i mindre stykker -, timian og bouillon.
  3. Kog det mørt og kom det hele - undtagen timiankvistene - i en foodprocessor. Kør det til en glat suppe.
  4. Kom det tilbage i gryden, smag suppen til med salt og peber.
  5. Juster evt. konsistensen med bouillon hvis suppen er for tyk.
  6. Vend spinat og blegselleri, - som er skåret i tynde skiver - i lidt olie og krydr denne salat med salt og peber.
  7. Server salaten koldt til den varme suppe.  

PANGASIUS FILET MED KAMMUSLINGER I FENNIKELSAUCE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet16 kammuslinger
bullet4 pangasius filet (anden fast fisk kan bruges)
bullet1 fennikel
bullet2 dl noilly prat
bullet4 dl piskefløde
bulletSaften fra ½ citron
bulletOlivenolie
bulletSalt/peber
FREMGANGSMÅDE:
  1. Parmaskinken skæres i mindre stykker, som sprødsteges i lidt olivenolie. Sættes herefter til side til anretningen.
  2. Fisken og kammuslingerne ordnes, fisken skæres i passende stykker (4-5 stk. pr. filet).
  3. Fennikelen skæres i små tern, som svitses let i olivenolie på en pande, tilsæt derefter noilly prat som reduceres til det halve ved svag varme.
  4. Fløden og citron tilsættes sammen med fisken som krydres med salt og peber.
  5.  Lad det simre ved svag varme ca. 3 min, vend fisken og lad det simre ca. 3 min på den anden side.
  6. Imens steges kammuslingerne ca. 1½ min i lidt olivenolie på hver side.

 

Anretning:
Fisken anrettes med kammuslingerne og toppes med den sprødstegte parmaskinke. Hertil serveres ris eller frisk pasta.