HERREMAD
MENU 20. JANUAR 2009
HOLD 2 |
Lakseroulade
Stegte
rødspættefileter med bønnesalat
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Lakseroulade
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
FREMGANGSMÅDE:
- Flødeost, æg, purløg og
creme fraiche blandes.
- Laksen i små stykker vendes i,
og der smages til med peber -
ikke salt da røget laks er ret salt i sig selv.
- På et stykke vitawrap lægges
de 6 laksestykker taglagt. Fyldet lægges på midten af laksen og ved
hjælp af vitawrapen rulles laks med fyld til en roulade.
- Rouladen lægges i fryseren til
den skal anvendes, men husk laks har begrænset frysefriskhed.
- Tages ud af fryseren ca. en
halv time før og skæres i skiver på 2 cm. Kan evt. opbevares i
køleskab indtil anvendelse.
- Ved anretning - portionsanrettet
- lægges lakseskiverne på strimlet salat, cherrytomater i både,
serveres med et stykke lyst brød evt. hjertebrød.
Tips:
Norsk laks er godt til denne forret.
|
|
Stegte
rødspættefileter med bønnesalat
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 500 g grønne bønner |
| 2 spsk. mayonnaise |
| 2 spsk. vineddike |
| 1 fed hvidløg |
| 100 g soltørrede
tomater |
| 500 g rødspættefileter |
| 1 spsk. olivenolie |
Tilbehør: Godt brød
|
FREMGANGSMÅDE:
- Nip eller skær
stilken af bønnerne.
- Kog bønnerne i
letsaltet vand i 4 min
- Hæld bønnerne i
en sigte, lad dem dryppe af, og læg dem på et fad.
- Kom
mayonnaisen i en skål og pisk vineddiken i lidt efter lidt.
- Hak hvidløget
fint, og pisk det i mayonnaisen. Smag til med salt og peber.
- Hæld mayonnaisen
over bønnerne.
- Skær soltørrede
tomater i små strimler, og drys over bønnerne.
- Varm
olien op på en pande, og steg rødspættefileterne i olien ved jævn
varme tilde er fyldenbrune på begge sider. Krydr med salt og peber.
Server rødspættefileterne med bønnesalat og brød.
|
|