HERREMAD 

   MENU 13. JANUAR 2009

HOLD 1

Rejer i chili og whisky

Fiskeret fra Skagen

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex  

Rejer i chili og whisky

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

400 g. tigerrejer

bullet

4 forårsløg

bullet

2-3 fed hvidløg

bullet

2 røde chilier

bullet

2 tsk. frisk hakket ingefær

bullet

2 tsk. fintsnittet (usprøjtet) citronskal

bullet

1 ”sjat” whisky

bullet

1½ dl. tomatpuré

bullet

saft af 1 citron

bullet

olie til stegning

bullet

grønne bønner, gerne frosne

bullet

flutes (da den serveres som forret, ellers ris)

FREMGANGSMÅDE:
  1. Tag skallen af rejerne men behold halen på.

  2. Forårsløgene snittes fint.

  3. Flæk chilierne, fjern kernerne og snit dem meget fint.

  4. Olien varmes på en pande, og forårsløg chili, ingefær og citronskal kommes på under høj varme 2-3 min.

  5. Rejerne kommes på panden og steges røde.

  6. Tilsæt whiskyen og lad den dampe ind.

  7. Tilsæt tomatpuré og citronsaft og lad retten simre i få minutter.

  8. Smag til med salt og peber og evt. andet efter eget ønske.

  9. Bønnerne koges i letsaltet vand til de er møre, men med ”bid”.

  10. Flutes lunes og serveres som tilbehør.

 

Fiskeret fra Skagen

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER

 
bullet200 g torsk 
bullet4 rødspættefileter (rullet)
bullet1 ds. rejer
bullet150g muslinger
bullet300g aspargessnitter
bullet25g mel
bullet2 dl kaffefløde
bullet1½ dl aspargesvand
bullet30g smør
bullet½ tsk. salt
bullet2 tsk. hakket persille
bullet75g revet Danbo (ca. 1½ dl)
bullet2 spsk. rasp
bulletsmør
 
 
 
 
 
 

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. De forskellige fisk, der er kogt, lægges i et gratinfad  sammen med aspargessnitter.
  2. Mel, fløde og aspargesvand røres til en jævning i gryden, smørret tilsættes, hvorefter det hele bringes i kog under stadig omrøring.
  3. Saucen smages til med salt, og den hakkede persille tilsættes.
  4. Denne sauce hældes over fisken.
  5.  Der drysses med ost, derefter med rasp og til sidst fordeles nogle smørklatter over retten, inden den gratineres i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  6.