HERREMAD
MENU 13. JANUAR 2009
HOLD 1 |
Rejer i chili og
whisky
Fiskeret fra Skagen
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Rejer
i chili og whisky
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
400 g.
tigerrejer |
|
4 forårsløg |
|
2-3 fed
hvidløg |
|
2 røde
chilier |
|
2 tsk.
frisk hakket ingefær |
|
2 tsk.
fintsnittet (usprøjtet) citronskal |
|
1
”sjat” whisky |
|
1½ dl.
tomatpuré |
|
saft af 1
citron |
|
olie til
stegning |
|
grønne bønner,
gerne frosne |
|
flutes
(da den serveres som forret, ellers ris) |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Tag
skallen af rejerne men behold halen på.
-
Forårsløgene snittes
fint.
-
Flæk
chilierne, fjern kernerne og snit dem meget fint.
-
Olien
varmes på en pande, og forårsløg chili, ingefær og citronskal
kommes på under høj varme 2-3 min.
-
Rejerne
kommes på panden og steges røde.
-
Tilsæt
whiskyen og lad den dampe ind.
-
Tilsæt
tomatpuré og citronsaft og lad retten simre i få minutter.
-
Smag til
med salt og peber og evt. andet efter eget ønske.
-
Bønnerne
koges i letsaltet vand til de er møre, men med ”bid”.
-
Flutes
lunes og serveres som tilbehør.
|
|
Fiskeret fra Skagen
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
| 200 g torsk |
| 4 rødspættefileter (rullet) |
| 1 ds. rejer |
| 150g muslinger |
| 300g aspargessnitter |
| 25g mel |
| 2 dl kaffefløde |
| 1½ dl aspargesvand |
| 30g smør |
| ½ tsk. salt |
| 2 tsk. hakket persille |
| 75g revet Danbo (ca. 1½ dl) |
| 2 spsk. rasp |
| smør |
|
FREMGANGSMÅDE:
- De forskellige fisk, der er kogt, lægges
i et gratinfad sammen med aspargessnitter.
- Mel, fløde og aspargesvand røres
til en jævning i gryden, smørret tilsættes, hvorefter det hele
bringes i kog under stadig omrøring.
- Saucen smages til med salt, og den
hakkede persille tilsættes.
- Denne sauce hældes over fisken.
- Der drysses med ost, derefter
med rasp og til sidst fordeles nogle smørklatter over retten, inden
den gratineres i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
|
|