HERREMAD
MENU 9. DECEMBER 2008
HOLD 2 |
TARTE Á LA ET MOUTARDE
FASAN SOM I NORMANDIET
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
TARTE Á LA ET MOUTARDE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
Til dejen:
| 250 g mel |
| 120 g smør |
| 1 knivspids salt |
| 1 helt æg |
| 1 æggeblomme |
| 1-2 spsk. vand |
Til fyldet:
| 3 spsk. Dijonsennep |
| 5 tomater |
| 300 g gruyére i skiver |
| timian |
| 1 spsk. olivenolie |
| salt |
| friskkværnet peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Smør og mel smuldres sammen i en skål og salt og
æg tilsættes.
- Det hele æltes sammen med lidt vand til dejen er
blank og fast.
- Lad den hvile i køleskabet ½ timer.
- Rul dejen ud med lidt mel på bordet, og læg den
udrullede dej i en smurt tærteform.
- Prik huller i bunden med en gaffel sådan at varm
luft kan komme ud underbagning uden at løfte bunden op og give en
ujævn tærte.
- Dejen skal køle 1 time i tærteformen inden den
bages.
- Bred et ikke for tyndt lag Dijonsennep ud over dejen,
og kom osteskiver ovenpå.
- Skær tomaterne i kvarte, og pres saften ud af dem,
og fordel dem på osten.
- Drys med timian, salt og peber.
- Stænk med olivenolie.
- Bag tærten i ovnen ved 180-190 grader.
- Server tærten varm og med grøn salat.
|
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
FASAN SOM I NORMANDIET
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 fasan |
| 1-1½ tsk. salt |
| ¼ tsk. peber |
Endvidere:
| 10-12 middelstore kartofler |
| 1-1½ tsk. salt |
| 2-3 spsk. smør |
| 2 dl fløde |
| ½ dl calvados |
| 1-2 spsk. kinesisk soja |
| 1 stort bdt. persille |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Tænd ovnen på 225 grader
-
Skyl og tør den istandgjorte fasan ind- og
udvendigt.
-
Brun den på alle sider i halvdelen af smørret
på en varm pande.
-
Vask og skræl kartoflerne, og skær dem i ikke
for tynde skiver.
-
Brun kartoffelskiverne let på panden - i flere
omgange - i det resterende smør, og læg dem i en stegegryde eller
kokotte efterhånden som de er brunede, og krydr med salt.
-
Læg den brunede fasan ovenpå kartoffelskiverne
i midten af gryden, og sæt den i den varme ovn (225 grader), og læg
låg på.
-
Bland fløde, calvados og soja og hælde det ved
fasanen i gryden efter ca. 20 minutters stegetid.
-
Lad fasanen stege yderligere i cirka 15 minutter.
-
Tag fasanen op af gryden, og del den i fire med
en skarp kniv.
-
Anret de fire dele ovenpå kartoflerne i gryden.
-
Fordel rigeligt med hakket persille over, og
servér straks direkte fra gryden.
Byd evt. en blandet grøn salat til.
|
|