Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
SVINEKØD M/SALVIE OG KAPERS
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Varm ovnen op til 170 grader..
-
Varm
1 spsk. af olien op sammen med smørret i en stegepande. Kom løg
på, og steg det i 5 minutter, eller til løget er næsten gyldent.
-
Bland brødkrumme, hakket salvie, persille,
citronskal, ½ tsk. kapers og det stegte løg i en skål. Tilsæt
æg, og krydr det godt.
-
Skær hver svinefilet i to på langs og bred
dem ud. Fordel fyldet på den ene del og dæk med den anden.
-
Svøb bacon rundt om svinefileterne så det
bliver en "pakke". Snør dem med køkkensnor.
-
Læg kødet i et ildfast fad. Dryp med 1 spsk.
olie. Steg dem i 1 time.
-
Test om kødet er færdigt ved at stikke en
kødnål i den tykkeste del af kødet. Kødsaften skal være klar.
-
Tag kødet op af fadet, dæk det med folie, og
lad det hvile.
-
Sæt fadet over varmen, tilsæt mel og rør
godt rundt. Rør vermouth i, og lad det koge i 1 minut.
-
Tilsæt bouillon, og rør godt rundt for at
fjerne eventuelle klumper. Lad det simre i 5 minutter.
-
Tilsæt resten af kapersen til saucen.
-
Varm resten af olien op i en lille gryde.
Tilsæt de hele salvieblade når olien er meget varm og steg dem til
de er sprøde. Lad dem dryppe af på en køkkenrulle.
-
Skær svinekødet i 1 cm tykke skiver. Øs lidt
sauce over kødet og servér hver portion med et stegt salvieblad
på toppen.
-
Selleri og kartofler skrælles, skylles,
skæres i terninger, koges 20 minutter i vand. Pureres derefter i
mixer med salt, peber, smør, fløde og smages til med citronsaft,
drysses med persille og holdes varmt.
|
|
FIGNER POCHERET I RØDVIN OG TIMIAN
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 375 g hele tørrede figner |
| 2,5 dl rødvin |
| 235 g honning |
| 4 kviste frisk timian |
| fløde til flødeskum |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Læg 375 g hele tørrede figner i kogende vand i 10 minutter.
- Lad dem dryppe af.
- Kom 2,5 dl rødvin og 235 g honning i en gryde, og varm det let ved
svag varme.
- Tilsæt tørrede figner og 4 kviste frisk timian bundet sammen med
en snor.
- Læg låg på og lad det simre i 10 minutter.
- Tag låget af og lad det simre videre i 10 minutter.
- Læg fignerne i en skål, og smid timianen ud.
- Kog siruppen op, og lad den bulderkoge i 5-8 minutter, - til den er
reduceret og "hænger" på bagsiden af en ske.
- Læg fignerne tilbage i gryden, varm dem under omrøring, og sæt
dem derefter til let afkøling.
- Servér dem varme eller ved stuetemperatur med flødeskum til.
- Pynt med ekstra timian.
|
|