Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
KINESISK GRYDE
M/KINESISKE STEGTE RIS
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 2 spsk. olie |
| 2 gulerødder |
| 500 g skinke-kalkunkød i strimler |
| 2 løg |
| 1 rød peberfrugt |
| 1 grøn peberfrugt |
| 250 g champignon |
| 4 kartofler |
| ½ dl sojasauce |
| ½ dl vand |
| 1 tsk. salt |
| 100 g bønnespirer |
| ½ kinakål |
| |
| TIL STEGTE RIS: |
| 15 g smør |
| 4½ dl vand |
| 1 tsk. salt |
| 2 æg |
| 115 g ærter |
| 1 ingefærrod på ca. 2½ cm |
| 1 fed hvidløg |
| 225 g langkornede ris
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Alle grøntsager renses og skæres i tynde strimler, - det er især
vigtigt at kartoflerne skæres i meget tynde strimler, da de ellers
ikke bliver kogt.
- Opvarm en stor stegegryde så den er meget varm, og varm olien i
gryden.
- Svits gulerødderne 1 min.
- Kom kødstrimlerne i gryden og svits videre i 3-4 min.
- Kom løgene i og svits videre i 1 min.
- Kom peberfrugterne i og svits videre i 1 min.
- Kom champignonerne i og svits videre i 1 min.
- Kom kartoflerne i og svits videre i 1 min.
- Tilsæt sojasauce og vand, og lad det hele koge under låg ved svag
varme i 5 min.
- Kom kinakål og bønnespirer i gryden og rør godt rundt ved stærk
varme i endnu 2 min.
- Smag på kartoflerne, - der skal være 'bid' i dem.
STEGTE RIS
- Kog risene.
- Kom ærterne i letsaltet vand (½ tsk. salt), og kog dem i 5 min.
Hæld derefter vandet fra.
- Skræl ingefærroden, og hak den fint.
- Pil og pres hvidløget.
- Varm olien op i en stor stegepande, og steg hvidløg og ingefær
under omrøring.
- Tilsæt ris, sojasauce og ærter, - og lad det stege nogle min.
- Pisk æggene.
- Lav et hul i risene, hæld æggemassen i og lad den varme nogle min.
inden der røres.
SPIS GERNE RETTEN MED PINDE!
|
|
KINESISKE LYKKEKAGER
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 3 æggehvider |
| 60 g sigtet flormelis |
| 45 g smeltet, usaltet smør |
| 60 g hvedemel |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Tegn 3 cirkler med hver 8 cm i diameter på papiret.
- Pisk æggehviderne i en mellemstor skål til de lige skummer.
- Tilsæt flormelis og smør, - og rør til det er glat.
- Tilsæt mel, - og bland til det er jævnt.
- Lad det stå i 15 min.
- Fordel 1½ strøget teskefuld af blandingen i hver cirkel og glat ud
med en kniv.
- Bag kagerne i 5 min., eller til de er let brune i kanterne.
- Tag hurtigt kagerne af ved at føre en fladbladet kniv under
kagerne.
- Læg en skreven spådom i hver kage.
- Fold kagen halvt over til en halvcirkel, og fold igen, - f.eks. over
kanten af et glas.
- Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Gentag med resten af dejen.
- TIPS: Tilbered ikke flere end 2-3 kager ad gangen da de hurtigt
bliver for stive til at folde.
|
|