HERREMAD 

   MENU 18. NOVEMBER 2008

HOLD  1

KINESISK GRYDE
M/KINESISKE STEGTE RIS

KINESISKE LYKKEKAGER

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

KINESISK GRYDE
M/KINESISKE STEGTE RIS

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet2 spsk. olie
bullet2 gulerødder
bullet500 g skinke-kalkunkød i strimler
bullet2 løg
bullet1 rød peberfrugt
bullet1 grøn peberfrugt
bullet250 g champignon
bullet4 kartofler
bullet½ dl sojasauce
bullet½ dl vand
bullet1 tsk. salt
bullet100 g bønnespirer
bullet½ kinakål
bullet 
bulletTIL STEGTE RIS:
bullet15 g smør
bullet4½ dl vand
bullet1 tsk. salt
bullet2 æg
bullet115 g ærter
bullet1 ingefærrod på ca. 2½ cm
bullet1 fed hvidløg
bullet225 g langkornede ris
FREMGANGSMÅDE:
  1. Alle grøntsager renses og skæres i tynde strimler, - det er især vigtigt at kartoflerne skæres i meget tynde strimler, da de ellers ikke bliver kogt.
  2. Opvarm en stor stegegryde så den er meget varm, og varm olien i gryden.
  3. Svits gulerødderne 1 min.
  4. Kom kødstrimlerne i gryden og svits videre i 3-4 min.
  5. Kom løgene i og svits videre i 1 min.
  6. Kom peberfrugterne i og svits videre i 1 min.
  7. Kom champignonerne i og svits videre i 1 min.
  8. Kom kartoflerne i og svits videre i 1 min.
  9. Tilsæt sojasauce og vand, og lad det hele koge under låg ved svag varme i 5 min.
  10. Kom kinakål og bønnespirer i gryden og rør godt rundt ved stærk varme i endnu 2 min.
  11. Smag på kartoflerne, - der skal være 'bid' i dem.

STEGTE RIS

  1. Kog risene.
  2. Kom ærterne i letsaltet vand (½ tsk. salt), og kog dem i 5 min. Hæld derefter vandet fra.
  3. Skræl ingefærroden, og hak den fint.
  4. Pil og pres hvidløget.
  5. Varm olien op i en stor stegepande, og steg hvidløg og ingefær under omrøring.
  6. Tilsæt ris, sojasauce og ærter, - og lad det stege nogle min.
  7. Pisk æggene.
  8. Lav et hul i risene, hæld æggemassen i og lad den varme nogle min. inden der røres.

SPIS GERNE RETTEN MED PINDE!  

 
KINESISKE LYKKEKAGER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet3 æggehvider
bullet60 g sigtet flormelis
bullet45 g smeltet, usaltet smør
bullet60 g hvedemel

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Læg bagepapir på en bageplade.
  3. Tegn 3 cirkler med hver 8 cm i diameter på papiret.
  4. Pisk æggehviderne i en mellemstor skål til de lige skummer.
  5. Tilsæt flormelis og smør, - og rør til det er glat.
  6. Tilsæt mel, - og bland til det er jævnt.
  7. Lad det stå i 15 min.
  8. Fordel 1½ strøget teskefuld af blandingen i hver cirkel og glat ud med en kniv.
  9. Bag kagerne i 5 min., eller til de er let brune i kanterne.
  10. Tag hurtigt kagerne af ved at føre en fladbladet kniv under kagerne.
  11. Læg en skreven spådom i hver kage.
  12. Fold kagen halvt over til en halvcirkel, og fold igen, - f.eks. over kanten af et glas.
  13. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  14. Gentag med resten af dejen.
  15. TIPS: Tilbered ikke flere end 2-3 kager ad gangen da de hurtigt bliver for stive til at folde.