HERREMAD 

   MENU 4. NOVEMBER 2008

HOLD  1

TOM KHA KHAI

SUNG KAYN CRÈME CARAMEL

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009
Råvarerne er købt hos Føtex 

TOM KHA KHAI

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4 dl kokosmælk
bullet2 dl bouillon
bullet1 spsk. Fiskesauce el. Oystersauce. Man kan også bruge Teriyaki type sauce. Smagen ændres kun lidt.
bullet1 spsk. hakket Koriander rod eller finthakket korianderblade
bullet4 små stykker galanga- eller ingefær rod
bullet1 spsk. citrongræs fint snittet
bullet1 spsk. citrongræs skåret i 2 1/2 cm. store stykker
bullet4 kaffirlime- eller citron blade
bullet7-800 gr. kylling skåret i små stykker
bullet2 tsk. chilipasta
bullet½ tsk. chilipulver)
bullet1 tsk. sukker
bullet2 spsk. citronsaft
bullet200 gram små hele champignoner
bulletEventuelt hakkede korianderblade til pynt (kan udelades, hvis ikke man kan lide for stærk koriandersmag)
bullet4 dl ris
bullet6 dl vand
bullet2 tsk. salt

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Bring kokosmælk, vand, fiskesauce, koriander rod, galanga- el ingefær rod, citrongræs, kaffirlime- el. citronblade i kog i en stor tykbundet gryde. Dæmp varmen og kom kyllingekødet i, lad det simre i ca. 20 minutter
  2. Tilsæt chilipasta, sukker og citronsaft, og lad det simre videre i ca. 2 minuttter.
  3. Smag til med fiskesauce, sukker, citronsaft eller chilipasta, så smagsnuancerne balancerer.
  4. Når kyllingekødet er mørt og gennemstegt, tilsættes champignoner og retten koger i yderligere 3 minutter.
  5. Garneres eventuelt med hakkede korianderblade, og serveres med ris til.
  6. Saucen er ganske tynd, men sådan skal den være.

Ris:

  1. 6 dl vand med 2 tsk.  salt bringes i kog.
  2. Risene tilsættes.
  3. Når vandet koger, skrues der ned for varmen.
  4. Læg låg på.
  5. Efter 12 min. slukkes for risene.
  6. Lad risene trække i 10 min. 
 
 

Råvarerne er købt hos Føtex 

SUNG KAYN CRÈME CARAMEL

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet7 æggeblommer
bulletfint revet skal af 1 limefrugt
bullet2 tsk. vaniljeekstrat
bullet1½ spsk. kaffepulver
bullet4 dl sødet kondenseret mælk (kokosmælk kan også bruges, i så fald reguleres der med lidt sukker)
bullet1 kop sukker
FREMGANGSMÅDE:
  1. I en skål blandes æggeblommer limeskal og kaffepulver samt vaniljeekstrakt.
  2. Den kondenserede mælk tilsættes.
  3. Fyld dåsen fra den kondenserede mælk med vand tilsæt dette og bland det hele meget grundigt.
  4. Lad det hvile ca. 20 min.
  5. I mellemtiden forvarm ovnen til 175 grader. Gør fire forme eller en større form klar.
  6. Put sukkeret i en pande og smelt det. Når det er brunt og flydende, så hæld det i formene/formen.
  7. Kog noget vand. Hæld æggemassen i formene/formen, sæt den i ovnen i en bradepande og hæld det kogende vand ved. 
  8. Desserten er færdig i løbet af ca. 45 minutter.