Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
TOM KHA KHAI
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 4 dl kokosmælk |
| 2 dl bouillon |
| 1 spsk. Fiskesauce el. Oystersauce. Man kan også bruge Teriyaki type
sauce. Smagen ændres kun lidt. |
| 1 spsk. hakket Koriander rod eller finthakket korianderblade |
| 4 små stykker galanga- eller ingefær rod |
| 1 spsk. citrongræs fint snittet |
| 1 spsk. citrongræs skåret i 2 1/2 cm. store stykker |
| 4 kaffirlime- eller citron blade |
| 7-800 gr. kylling skåret i små stykker |
| 2 tsk. chilipasta |
| ½ tsk. chilipulver) |
| 1 tsk. sukker |
| 2 spsk. citronsaft |
| 200 gram små hele champignoner |
| Eventuelt hakkede korianderblade til pynt (kan udelades, hvis ikke man
kan lide for stærk koriandersmag) |
| 4
dl ris |
| 6
dl vand |
| 2
tsk. salt |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Bring kokosmælk, vand, fiskesauce, koriander rod, galanga- el ingefær
rod, citrongræs, kaffirlime- el. citronblade i kog i en stor
tykbundet gryde. Dæmp varmen og kom kyllingekødet i, lad det simre i
ca. 20 minutter
- Tilsæt chilipasta, sukker og citronsaft, og lad det simre videre i ca. 2
minuttter.
- Smag
til med fiskesauce, sukker, citronsaft eller chilipasta, så
smagsnuancerne balancerer.
- Når kyllingekødet er mørt og gennemstegt, tilsættes champignoner og
retten koger i yderligere 3 minutter.
- Garneres eventuelt med hakkede korianderblade, og serveres med ris til.
- Saucen er ganske tynd, men sådan skal den være.
Ris:
- 6
dl vand med 2 tsk. salt bringes i kog.
- Risene
tilsættes.
- Når
vandet koger, skrues der ned for varmen.
- Læg
låg på.
- Efter
12 min. slukkes for risene.
- Lad
risene trække i 10 min.
|
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
SUNG KAYN CRÈME CARAMEL
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 7 æggeblommer |
| fint revet skal af 1 limefrugt |
| 2 tsk. vaniljeekstrat |
| 1½ spsk. kaffepulver |
| 4 dl sødet kondenseret mælk (kokosmælk kan også bruges, i så
fald reguleres der med lidt sukker) |
| 1 kop sukker |
|
FREMGANGSMÅDE:
- I en skål
blandes æggeblommer limeskal og kaffepulver samt vaniljeekstrakt.
-
Den
kondenserede mælk tilsættes.
- Fyld dåsen
fra den kondenserede mælk med vand tilsæt dette og bland det hele
meget grundigt.
- Lad
det hvile ca. 20 min.
- I mellemtiden
forvarm ovnen til 175 grader. Gør fire forme eller en større form
klar.
- Put sukkeret
i en pande og smelt det. Når det er brunt og flydende, så hæld det
i formene/formen.
- Kog noget
vand. Hæld æggemassen i formene/formen, sæt den i ovnen i en
bradepande og hæld det kogende vand ved.
- Desserten er færdig i løbet
af ca. 45 minutter.
|
|