HERREMAD 

   MENU 28. OKTOBER 2008

HOLD 2

REJE-CURRY

INDISK FISKERET

FRISKE FIGNER

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

REJE-CURRY

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 lille løg
bullet2 spsk. smør
bullet2 spsk. hakket syltet ingefær
bullet2 spsk. karry
bullet2 dl oksebouillon
bullet1 salatagurk
bullet1 spsk. citronsaft
bullet1 dl mælk
bullet1 nip chilipulver
bullet1/4 tsk. paprika
bullet500 g rejer (pillede)
bullet100 g ris
FREMGANGSMÅDE:
  1. Løget hakkes og svitses gyldent i det smeltede smør.
  2. Ingefær og karry blandes og tilsættes det nu gyldne løg under omrøring.
  3. Lidt efter lidt hældes oksebouillonen ved under omrøring.
  4. Salatagurken skrælles, snittes i terninger og tilsættes sammen med citronsaft, mælk og krydderierne (chilipulver og paprika).
  5. Efter nogle minutters forløb iblandes de pillede rejer.
  6. Det er vigtigt at rejerne kun lige varmes igennem da de ellers vil blive seje.
  7. 100 g ris koges vand (3 mål vand til 2 mål ris) Risene kan serveres ved siden af eller lægges som bund.

 

 

Råvarerne er købt hos Føtex 

INDISK FISKERET

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet750 g torskefileter
bullet2 store løg
bullet125 g smør
bullet2 tsk. stødt koriander
bullet1 tsk. chilisauce
bulletsalt
bullet300 g ris
bullet1 l vand
bulletsalt
bullet1 stykke hel kanel
bullet1 hel kardemomme
bullet6 nelliker

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Tænd for ovnen på 175 grader.
  2.  Fileterne skylles og tørres.
  3. Løgene pilles, skæres i skiver og brunes i smørret.
  4. Derefter kommes stødt koriander, chilisauce og lidt salt ved.
  5. Torskefileterne brunes i denne blanding ved ikke for stærk varme.
  6. Risene skylles og kommes i kogende vand tilsat salt samt (kanel, kardemomme og nelliker som er pakket ind i gaze- (det har vi måske i Falckkassen)). Risene koges ved svag varme i ca. 18 minutter.
  7. Når risene er kogt hældes vandet fra.
  8. I et ovnfast fad lægges et lag ris (det halve af portionen), derpå de stegte fileter og øverst det sidste ris i et lag.
  9. Stil fadet ind i den opvarmede ovn og bag det i ca. 15-20 minutter ved de stillede 175 grader.
 

FRISKE FIGNER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet6-8 modne, friske figner
bullet2 usprøjtede appelsiner
bullet1/4 l creme fraiche 38%
bulletlidt nøddeflager
bulletAppelsincreme:
1 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
bulletSkal af den ene appelsin
bullet2 spsk. sukker
bullet1/4 l creme fraiche 38 %
bullet3-4 spsk. nøddeflager

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Vask den ene appelsin godt og skræl med kartoffelskrælle-kniven den tynde gule skal af. Snit den fint.
  2. Kom appelsinsaft, sukker og skal i en tykbundet gryde og lad blandingen koge ind til lidt under det halve.
  3. Lad blandingen blive kold. Når den er helt afkølet røres appelsinblandingen i creme fraichen og stilles i køleskab indtil den skal serveres.
  4. Ved anretning deles fignerne på langs, lægges på en tallerken og appelsincremen fordeles i nogle skefulde ved siden af fignerne. Drys med nøddeflagerne.