HERREMAD
MENU 21. OKTOBER 2008
HOLD 1 |
INDISK KARRYSUPPE
m/flutes
OKSEKØD MED GRØNNE BØNNER
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
INDISK KARRYSUPPE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 2 løg |
| spsk. olie |
| 1 spsk. smør |
| 2 laurbærblade |
| 1 kvist timian |
| 1-2 spsk. karry |
| 2 spsk. mel |
| 1,25 l bouillon fra terning |
| 250-300 g kogt kyllingebrystfilet |
| 2 dl fløde |
| 200-300 g fine ærter |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Hak løgene.
- Varm smør og olie op i en tykbundet gryde.
- Tilsæt de hakkede løg, laurbærbladene og bladene fra
timianstilken, og lad det småsnurre i fedtstoffet til løgene er
blevet gennemsigtige.
- Rør så karry i. (Mængden af karry afgøres af karryens styrke og
jeres smag.)
- Skru op for varmen, og brun karryen godt igennem med løgene.
- Rør så melet i, og lad det snurre i et par minutter under
omrøring, hvorefter suppen piskes i lidt ad gangen.
- Pisk suppen godt igennem, læg låg på gryden, og lad suppen simre
sagte i 15-20 minutter. Derefter sies den og hældes tilbage i gryden.
- Bring suppen i kog, tilsæt derefter piskefløden og lad suppen koge
sagte i ca. 10 minutter uden låg.
- Smag den så til med salt og peber, hvorefter kyllingekødet vendes
og varmes igennem, - herefter ærterne, som skal være lige akkurat
optøede inden de kommes i suppen.
- Når alt er virkelig gennemvarmt, fordeles suppen i varme
suppekopper og serveres straks med nedenstående flutes.
|
Der var flere bud på suppens konsistens og styrke, - hovedsageligt
afhængig af karrymængden.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
FLUTES
INGREDIENSER TIL 3-4 flutes:
| 100 g durummel |
| 400 g hvedemel |
| 3 dl lunkent vand |
| 25 g gær |
| 2 spsk. olie |
| salt |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt olie og de 2 typer mel, og
ælt dejen grundigt.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Tænd for ovnen på 200 grader.
- Dejen deles i 3 eller 4portioner som rulles til flutes.
- Flutene efterhæves i ca. 15 minutter.
- Pensle dem med vand, æg eller mælk.
- Sæt dem i den opvarmede ovn og bag dem i ca. 12
min.
|
Det lykkedes at bage fremragende flutes på den korte tid vi havde til
rådighed.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
OKSEKØD MED GRØNNE BØNNER
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 275 g grønne bønner |
| 2 spsk. vegetabilsk olie |
| 1 løg |
| 1 tsk. reven frisk ingefær |
| 1 fed hvidløg |
| 1 tsk. chilipulver |
| 11/4 tsk. salt1/4 tsk. gurkemeje |
| 2 tomater |
| 450 g oksekød |
| 1,2 l vand |
| 1 rød peberfrugt |
| 1 spsk. hakket frisk koriander |
| 2 grønne chilier |
| |
| TILBEHØR |
| 1 stort løg |
| 1 spsk. olie |
| 240 g parboiled ris |
| 5 dl grønsagsbouillon |
| 1-2 tsk. masala |
| 100 g usvovlede, halverede abrikoser
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skær bønnerne i 2,5 cm's stykker.
- Kog bønnestykkerne i letsaltet vand i 5 minutter. Lad dem derefter
afdryppe og sæt dem til side.
- Opvarm olien i en stor kasserolle, og steg løget - som er
skåret i skiver - til det er gyldent.
- Bland den frisk revne ingefær, den knuste hvidløg,
chilipulveret, salt, gurkemejen og de flåede og hakkede
tomater, - og hæld blandingen over løgene og stir-fry i 5-7
minutter.
- Tilsæt kødet og stir-fry i yderligere 3 minutter.
- Hæld vandet ved og bring gryden i kog. Sænk varmen, og lad det
koge under låg i 45-60 minutter, til det meste af vandet er
fordampet, og kødet er mørt. Rør af og til.
- Tilsæt bønner, og bland det godt.
- Hæld til sidst rød peber - som er skåret i skiver -, den frisk
hakkede koriander og de grønne hakkede chilier i og lad det simre -
under konstant omrøring - i yderligere 7-10 minutter.
- Server retten brænd-varm med de bagte flutes til.
Stir frying is an umbrella
term used to describe two fast Chinese
cooking techniques: chǎo (炒)
and bào (爆).
The term stir-fry was introduced into the English language by Buwei
Yang Chao, in her book How to Cook and Eat in Chinese, to
describe the chǎo technique. The two techniques differ in their speed
of execution, the amount of heat used, and the amount of tossing done to
cook the food in the wok.
Cantonese
restaurant patrons judge a chef's ability to perform stir frying by the
"wok
hei" produced in the food. This in turn is believed to display
their ability to bring out the qi
of the wok
TILBEHØR
- Løget hakkes fint og svitses i olien uden at tage farve.
- Risene svitses med - kun et øjeblik.
- Bouillon, masala og abrikoser røres i.
- Det hele simrer under låg i ca. 12 minutter.
|
Der blev på flere hold tilsat en del mere masala efter retten var sat
på bordet.
Det smagte fremragende, men var nok ikke så stærkt som forventet.
|