HERREMAD
MENU 7. OKTOBER 2008
HOLD 2 + 1 |
JAPANSK
MISOSUPPE
JAPANSK
SKINKESCHNITZEL m/ marinerede peberfrugter og nudler
JAPANSK
SALATDRESSING
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Japansk
misosuppe
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 l
grøntsagsbouillon |
| 1 plade
noritang |
| 1
spsk olivenolie |
| 1
- 2 spsk tamari sojasauce |
| 2
spsk rød miso - japansk krydderi |
| 2
bundter forårsløg |
| Ca.
100 g tofu |
| Salt |
| Peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Hæld
bouillonen i en gryde og kog den op.
- Noritangen
ligger i tynde plader - klip pladerne ud i tynde strimler og tilsæt
dem til suppen sammen med olivenolie og soja.
- Når
suppen koger igen tages gryden af varmen.
- Rør
misoen ud i suppen.
- Rens og
snit forårsløgene og tilsæt dem.
- Skær
tofuen ud i små tern og kom dem i suppen.
- Smag til
med salt og peber og server straks.
|
|
Japansk
skinkeschnitzel
m/ marinerede peberfrugter og nudler
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
4
skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke
|
2 spsk.
olie
|
Marinerede
peberfrugter
|
4
røde peberfrugter
|
4 spsk.
Teriyakisauce
|
2
tsk.
sesamfrø
|
Grøntsager
|
|
|
1-2
rød chili
|
500
g.
savoykål eller
hvidkål
|
5 dl.
bouillon
|
2
spsk. Teriyakisauce,
evt. mere ved servering
|
salt
|
peber
|
Tilbehør:
|
|
|
500 g.
ægnudler
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skyl peberfrugterne og rens dem
for stilke og kerner.
- Stil peberfrugterne under
grillen i ovnen eller i en varm ovn på 275 grader C i ca. 10 minutter
til skallen bliver næsten sort og kan pilles af.
- Skinkeschnitzlerne duppes med køkkenrulle.
- Skær dem i 1 cm tykke strimler
på tværs og drys med peber.
- Savojkålen skylles og midterstænglen
fjernes på hvert blad.
- Skær bladene ud i mindre
stykker.
- Skyl chilien og fjern stilken
og kernerne. Skær den i små tynde strimler.
- Pil skallen af peberfrugterne
og skær dem i tynde strimler.
- Hæld Teriyakisauce på
strimlerne og drys med sesamfrø.
- Kom olien i en pande og varm
den op ved kraftig varme. Brun kødet på alle sider, 2 minutter i
alt.
- Tilsæt kålen, chilien og
bouillonen og lad det simre uden låg i ca. 4 minutter.
- Smag til med Teriyakisauce og
salt.
|
|
Japansk
salatdressing
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
1/4
dl riseddike
|
3
spsk soyasauce
|
½
dl salatolie helst koldpresset
|
1
spsk sesamolie
|
ovn
eller panderistet knuste sesamfrø
|
Salt
og peber
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Ingredienserne røres sammen og
hældes over tyndt skårne grøntsager efter lyst, f.eks. iceberg,
tomat og agurk.
- Salatdressing og grøntsager
vendes sammen, krydres med salt og peber og serveres straks.
|
|