HERREMAD 

   MENU 7. OKTOBER 2008

HOLD 2 + 1

JAPANSK MISOSUPPE

JAPANSK SKINKESCHNITZEL m/ marinerede peberfrugter og nudler

JAPANSK SALATDRESSING

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

Japansk misosuppe

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

1 l grøntsagsbouillon

bullet

1 plade noritang

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

1 - 2 spsk tamari sojasauce

bullet

2 spsk rød miso - japansk krydderi

bullet

2 bundter forårsløg

bullet

Ca. 100 g tofu

bullet

Salt

bullet

Peber

FREMGANGSMÅDE:
  1. Hæld bouillonen i en gryde og kog den op.
  2. Noritangen ligger i tynde plader - klip pladerne ud i tynde strimler og tilsæt dem til suppen sammen med olivenolie og soja.
  3. Når suppen koger igen tages gryden af varmen.
  4. Rør misoen ud i suppen.
  5. Rens og snit forårsløgene og tilsæt dem.
  6. Skær tofuen ud i små tern og kom dem i suppen.
  7. Smag til med salt og peber og server straks.
  8.  

     

     

     

      

     

 

 

Japansk skinkeschnitzel 
m/ marinerede peberfrugter og nudler

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

4 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke

2 spsk. olie 

Marinerede peberfrugter  

4 røde peberfrugter

4 spsk. Teriyakisauce

2  tsk. sesamfrø

Grøntsager

 

 

1-2 rød chili

500  g. savoykål eller hvidkål

5 dl. bouillon

2 spsk. Teriyakisauce, evt. mere ved servering

salt

peber

Tilbehør:

 

 

500 g. ægnudler

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skyl peberfrugterne og rens dem for stilke og kerner.
  2. Stil peberfrugterne under grillen i ovnen eller i en varm ovn på 275 grader C i ca. 10 minutter til skallen bliver næsten sort og kan pilles af.
  3. Skinkeschnitzlerne duppes med køkkenrulle.
  4. Skær dem i 1 cm tykke strimler på tværs og drys med peber.
  5. Savojkålen skylles og midterstænglen fjernes på hvert blad.
  6. Skær bladene ud i mindre stykker.
  7. Skyl chilien og fjern stilken og kernerne. Skær den i små tynde strimler.
  8. Pil skallen af peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
  9. Hæld Teriyakisauce på strimlerne og drys med sesamfrø.
  10. Kom olien i en pande og varm den op ved kraftig varme. Brun kødet på alle sider, 2 minutter i alt.
  11. Tilsæt kålen, chilien og bouillonen og lad det simre uden låg i ca. 4 minutter.
  12. Smag til med Teriyakisauce og salt.

 

 

  

 





 
Japansk salatdressing

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

1/4 dl riseddike

3 spsk soyasauce

½ dl salatolie helst koldpresset

1 spsk sesamolie

ovn eller panderistet knuste sesamfrø

Salt og peber

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Ingredienserne røres sammen og hældes over tyndt skårne grøntsager efter lyst, f.eks. iceberg, tomat og agurk.
  2. Salatdressing og grøntsager vendes sammen, krydres med salt og peber og serveres straks.