HERREMAD
MENU 25. MARTS 2008 HOLD 1 OG 2 |
ZUPPA
DEL VENERDI SANTO
(Den hellige fredags suppe)
STUFATINO
ALLA ROMANA
(Oksegryde på romersk manér)
FORÅRSKAGE
(En aidel-version)
|
|
Forside
Opskrifter
Menu
2007-2008 |
Råvarerne er købt hos Føtex
ZUPPA
DEL VENERDI SANTO
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 ansjos fra glas
|
| 8
spsk. let olivenolie |
| 1-2
fed hvidløg |
| 1
håndfuld frisk persille |
| ½
dåse flåede, hakkede tomater |
| 1½
l fiskebouillon |
| 2
cm tørret peperoncino (chili-peber) |
| 125
g hummerhaler |
| 125
g friskpillede rejer |
| salt
og friskkværnet peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Læg ansjosen i en
spsk. olivenolie ½ time.
-
Hak hvidløg,
persille og ansjos til en fin masse og lad det simre nogle minutter i
resten af olien.
-
Tilsæt tomater og
kogende bouillon og lad det snurre i 3-4 minutter sammen med
peperoncinostykket.
-
Kværn
salt og peber over suppen, - smag til og tag peperoncinostykket op
når smagen er tilpas stærk.
-
Kom derefter
hummerhaler og rejer i, - lad dem varme med 1 minut og server straks.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
STUFATINO
ALLA ROMANA
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 50 g bacon i strimler
|
| 5
spsk. let olivenolie |
| 2
små grofthakkede rødløg |
| 3
fed grofthakkede hvidløg |
| 600
g skært okseyderlår |
| 3
dl. rødvin af god kvalitet |
| 1½
dåse hele, flåede tomater |
| 1½
dl. kraftig bouillon |
| 1
spsk. koncentreret tomatpuré |
| 2
laurbærblade |
| 3
cm tørret peperoncino (chili-peber) |
| salt |
| lidt
hakket frisk persille |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Svits bacon i en gryde i olivenolie og kom derpå rødløg og
hvidløg i.
- Efter nogle få minutter svitsning tilsættes oksekødet som brunes
på alle sider.
- Hæld rødvin over og lad den dampe ind.
- Tilsæt derefter flåede tomater, bouillon, tomatpuré,
laurbærblade, peperoncino og salt.
- Lad stufatinoen simre 1½ time under låg med en lille åbning til
fordampning.
- Undervejs smages til med salt og peber og når stufatinoen er tilpas
stærk tages chilistykket op.
- Pynt med hakket frisk persille eller med rucolablade eller hvad der
er for hånden.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
FORÅRSKAGE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 1 dl. æggehvide
|
| 150 g sukker
|
| grofthakkede
smuldrede mandler |
| piskefløde
til flødeskum |
|
FREMGANGSMÅDE:
- 1 dl. æggehvider piskes til en fast konsistens, og heri vendes 150
g sukker.
- Massen smøres tyndt på bagepapir og drysse med grofthakkede
smuldrede mandler.
- Sættes i en 200 grader varm ovn som straks skrues ned til 120
grader.
- Bages 1 time eller mere - vurdér kagens overflade.
- Serveres med flødeskum som evt. er tilsat lid nesskaffe.
|
|