HERREMAD 

   MENU 

25. MARTS 2008

HOLD 1 OG 2

ZUPPA DEL VENERDI SANTO
(Den hellige fredags suppe)

STUFATINO ALLA ROMANA
(Oksegryde på romersk manér)

FORÅRSKAGE
(En aidel-version)

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

ZUPPA DEL VENERDI SANTO

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 ansjos fra glas
bullet8 spsk. let olivenolie
bullet1-2 fed hvidløg
bullet1 håndfuld frisk persille
bullet½ dåse flåede, hakkede tomater
bullet1½ l fiskebouillon
bullet2 cm tørret peperoncino (chili-peber)
bullet125 g hummerhaler
bullet125 g friskpillede rejer
bulletsalt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

  1. Læg ansjosen i en spsk. olivenolie ½ time.

  2. Hak hvidløg, persille og ansjos til en fin masse og lad det simre nogle minutter i resten af olien.

  3. Tilsæt tomater og kogende bouillon og lad det snurre i 3-4 minutter sammen med peperoncinostykket.

  4. Kværn salt og peber over suppen, - smag til og tag peperoncinostykket op når smagen er tilpas stærk.

  5. Kom derefter hummerhaler og rejer i, - lad dem varme med 1 minut og server straks.

 

Råvarerne er købt hos Føtex 

STUFATINO ALLA ROMANA

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet50 g bacon i strimler
bullet5 spsk. let olivenolie
bullet2 små grofthakkede rødløg
bullet3 fed grofthakkede hvidløg
bullet600 g skært okseyderlår
bullet3 dl. rødvin af god kvalitet
bullet1½ dåse hele, flåede tomater
bullet1½ dl. kraftig bouillon
bullet1 spsk. koncentreret tomatpuré
bullet2 laurbærblade
bullet3 cm tørret peperoncino (chili-peber)
bulletsalt
bulletlidt hakket frisk persille
 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Svits bacon i en gryde i olivenolie og kom derpå rødløg og hvidløg i.
  2. Efter nogle få minutter svitsning tilsættes oksekødet som brunes på alle sider.
  3. Hæld rødvin over og lad den dampe ind.
  4. Tilsæt derefter flåede tomater, bouillon, tomatpuré, laurbærblade, peperoncino og salt.
  5. Lad stufatinoen simre 1½ time under låg med en lille åbning til fordampning.
  6. Undervejs smages til med salt og peber og når stufatinoen er tilpas stærk tages chilistykket op.
  7. Pynt med hakket frisk persille eller med rucolablade eller hvad der er for hånden.
 

Råvarerne er købt hos Føtex 

FORÅRSKAGE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 dl. æggehvide
bullet150 g sukker
bulletgrofthakkede smuldrede mandler
bulletpiskefløde til flødeskum
 
FREMGANGSMÅDE:
  1. 1 dl. æggehvider piskes til en fast konsistens, og heri vendes 150 g sukker.
  2.  Massen smøres tyndt på bagepapir og drysse med grofthakkede smuldrede mandler.
  3. Sættes i en 200 grader varm ovn som straks skrues ned til 120 grader.
  4. Bages 1 time eller mere - vurdér kagens overflade.
  5. Serveres med flødeskum som evt. er tilsat lid nesskaffe.